Melduję się i ja
Działka na Kaszubach 2011
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Działka na Kaszubach 2011
Jakie piękne..
Melduję się i ja
Melduję się i ja
i ja sie melduję 
od początku mówie, że zdjęcia to ty umiesz robic perfect! Oko fotografa !
od początku mówie, że zdjęcia to ty umiesz robic perfect! Oko fotografa !
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I jest nowy wąteczek - zaczęło się jak w raju, a potem robi się coraz lepiej! Witam się! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ambo w nowym wątku nie wpisuję ale śledzę twój wątek pozdrawiam 
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
E to już jej nie chce. W jej miejsce wsadzę sobie hostę na pniu
Zdjęcia jak zawsze świetne. Już upatrzone czerwone odmiany tulipanów do zakupu na jesień?
Zdjęcia jak zawsze świetne. Już upatrzone czerwone odmiany tulipanów do zakupu na jesień?
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Marysiu, zajrzyj do mnie, może rozpoznasz mojego nowego kwiatka.

- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witam wszystkich miłych gości
Aniu - cieszę się że zajrzałaś, muszę odwiedzić Twój ogród i zobaczyć jak się czują Twoje róże
Piotrze - dzięki za uznanie. Ja najbardziej lubię robić zdjęcia moim kwiatom.
Agato - zabrzmiało to trochę jak opinia o Hichcocku
Mam nadzieję że się nie rozczarujesz
Pesteczko - dzięki że się pokazałaś, ja się przyznaję- dawno do Ciebie nie zaglądałam
Ale to wszystko jest do nadrobienia
Paulo -
hosta na pniu
Ja nie jestem taka szybka. Jeszcze nie wszystkie mieczyki posadzone - a Ty mi każesz tulipany kupować
Ja jestem starsza pani - u mnie to wszystko wolniej idzie
Krysiu - już byłam - bez zaproszenia wlazłam! Od razu mi się wydawało, że to ubiorek - ale kwiatek był już zidentyfikowany - to nic nie pisałam
A teraz się pochwalę iryskiem od Anityyy. Jest u mnie drugi rok, ale w zeszłym roku zakwitł cichcem - jak mnie na działce nie było. Zobaczyłam tylko pozostałości po przekwitniętym kwiatku. A w tym roku poczekał na mnie - czyż to nie miłe z jego strony?

Szafirków już pewnie nie zobaczę gdy teraz dojadę na działkę
A irys variegata to nabytek z zeszłorocznych targów na Renku. Ciekawe czy zakwitnie???????

Aniu - cieszę się że zajrzałaś, muszę odwiedzić Twój ogród i zobaczyć jak się czują Twoje róże
Piotrze - dzięki za uznanie. Ja najbardziej lubię robić zdjęcia moim kwiatom.
Agato - zabrzmiało to trochę jak opinia o Hichcocku
Mam nadzieję że się nie rozczarujesz
Pesteczko - dzięki że się pokazałaś, ja się przyznaję- dawno do Ciebie nie zaglądałam
Paulo -
Ja nie jestem taka szybka. Jeszcze nie wszystkie mieczyki posadzone - a Ty mi każesz tulipany kupować
Ja jestem starsza pani - u mnie to wszystko wolniej idzie
Krysiu - już byłam - bez zaproszenia wlazłam! Od razu mi się wydawało, że to ubiorek - ale kwiatek był już zidentyfikowany - to nic nie pisałam
A teraz się pochwalę iryskiem od Anityyy. Jest u mnie drugi rok, ale w zeszłym roku zakwitł cichcem - jak mnie na działce nie było. Zobaczyłam tylko pozostałości po przekwitniętym kwiatku. A w tym roku poczekał na mnie - czyż to nie miłe z jego strony?

Szafirków już pewnie nie zobaczę gdy teraz dojadę na działkę

- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-u mnie jeszcze najostatniejsze z szafirków-pierzaste są,więc kto wie?Może jeszcze jakiś i u Ciebie będzie kwitł.A ten irysek o liściach pasiastych jakiego ma być koloru?
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Miałem wielką chęć na rajską jabłoń gdyż jest piękna ale za "gruba" i w górę i wszerz do mojego ogródka.Jaką wysokość maksymalnie osiąga ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
I to wypowiedziane takim "wieszczym" głosem... ;)amba19 pisze: Agato - zabrzmiało to trochę jak opinia o Hichcocku![]()
Mam nadzieję że się nie rozczarujesz![]()
no z pewnością się nie rozczaruję, wszystkie zdjęcia mi się podobały, jak dotąd!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Może będziesz miała więcej szzęścia z tą variegatą - u mnie nie kwitnie juz ze 4 lata 
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Podziwiam jabłonkę i będę zaglądać, żeby zobaczyć inne śliczności. Ja również mam działkę na Kaszubach (chciaż trochę bliżej Gdańska niż Chrztowo) na której dopiero powstaje powoli ogród, więc będę często korzystać z doświadczenia kogoś, komu udało się stworzyć taki PRZEPIĘKNY ogród w kaszubskim klimacie
.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu witam nieco spóźniona w nowym watku
Piękna jabłoń-ozdobna, rzekłabym rajska i "wypasiona" kwieciem.
Tulipany energetyczne i w super ujęciach
Dzisiaj od rana pada i burza, oj cieszą się roślinki
Piękna jabłoń-ozdobna, rzekłabym rajska i "wypasiona" kwieciem.
Tulipany energetyczne i w super ujęciach
Dzisiaj od rana pada i burza, oj cieszą się roślinki
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kania - witam nowego goście i sąsiadkę na dodatek!!! Trochę chyba przesadziłaś z tymi pochwałami
. To tylko działka. Do pojęcia "ogród" w moim rozumieniu to jeszcze baaaaaaaaaaardzo daleko!
Izo - jeśli u Ciebie nie kwitnie 4 lata - to u mnie nie zakwitnie wcześniej niż za 10 lat
Agato - to ja się postaram trzymać poziom
Magry - Janku - trudno mi powiedzieć - bo ja moją systematycznie od kilku lat przycinam na obecną wysokość. Nie chcę mieć w tym miejscu większego drzewa.
Ewo - ja nie mam pierzastych. Kiedyś posadziłam cebulki kupione w Auchan - ale nie wyrosło z nich - dosłownie nic! Ani jedna cebulka nie wykiełkowała- i tak się do nich uprzedziłam. Pewnie bezpodstawnie. Trzeba będzie spróbować jeszcze raz.
Pasiasty irysek ma być ciemnoniebieski, ale widziałaś co o nim napisała Iza? Ma go już cztery lata - i ani razu nie zakwitł
Ale za to ma piękne liście - prawda? Chociaż to jest pocieszające
Justynko - to cudna informacja, że pada. Może u mnie też. Chociaż u nas często pada tylko do rzeczki, dlatego poprzedni właściciel sprzedał nam tę ziemię i to nie jest wcale ściema.
Nie pojechałam na działkę. Chmurzy się i tak jakby deszcz wisiał w powietrzu - o już leje
Ja jednak chyba w poprzednim wcieleniu byłam jakimś wodnym stworem albo innym tatarakiem - bo po prostu uwielbiam taką pogodę no i kocham wodę!( Znak zodiaku - przełom Wodnika i Ryb) Zaraz pójdę sobie z kawką na balkon, tylko pokażę Wam wczorajsze nabytki
Dębik i dwa pierwiosnki. Malutki Viala - ale z pączusiem oraz zarzyczkowaty, który wygląda jak malutki klejnocik

Izo - jeśli u Ciebie nie kwitnie 4 lata - to u mnie nie zakwitnie wcześniej niż za 10 lat
Agato - to ja się postaram trzymać poziom
Magry - Janku - trudno mi powiedzieć - bo ja moją systematycznie od kilku lat przycinam na obecną wysokość. Nie chcę mieć w tym miejscu większego drzewa.
Ewo - ja nie mam pierzastych. Kiedyś posadziłam cebulki kupione w Auchan - ale nie wyrosło z nich - dosłownie nic! Ani jedna cebulka nie wykiełkowała- i tak się do nich uprzedziłam. Pewnie bezpodstawnie. Trzeba będzie spróbować jeszcze raz.
Pasiasty irysek ma być ciemnoniebieski, ale widziałaś co o nim napisała Iza? Ma go już cztery lata - i ani razu nie zakwitł
Ale za to ma piękne liście - prawda? Chociaż to jest pocieszające
Justynko - to cudna informacja, że pada. Może u mnie też. Chociaż u nas często pada tylko do rzeczki, dlatego poprzedni właściciel sprzedał nam tę ziemię i to nie jest wcale ściema.
Nie pojechałam na działkę. Chmurzy się i tak jakby deszcz wisiał w powietrzu - o już leje
Ja jednak chyba w poprzednim wcieleniu byłam jakimś wodnym stworem albo innym tatarakiem - bo po prostu uwielbiam taką pogodę no i kocham wodę!( Znak zodiaku - przełom Wodnika i Ryb) Zaraz pójdę sobie z kawką na balkon, tylko pokażę Wam wczorajsze nabytki
Dębik i dwa pierwiosnki. Malutki Viala - ale z pączusiem oraz zarzyczkowaty, który wygląda jak malutki klejnocik

- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
No tak- wbijasz patyk albo dwa, na to nadziewasz doniczkę z hostą i maszamba19 pisze: Paulo -hosta na pniu
![]()
E ja też jeszcze tulipanów nie kupuje z prostej przyczyny- jeszcze nigdzie nie ma jesiennych, no logiczne raczej
No i masz dębik.. zazdroszczę. Sama szukam i nie mogę namierzyć tego malucha nigdzie na miejscu