Oto moje roślinki. Te dwie pierwsze to Azalia "Fireball"......
I mój młody skalniaczek na razie bez kamulców:
Niestety nie znam nazwy tego różowego kwiatka ale bardzo mi się podobał i nie mogłam przejść obojętnie. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem naradka. Proszę o podpowiedź
Azalia ma piękny kolor.
Kwitnąca trawka to Zawciąg nadmorski, Armeria maritima - jest jeszcze taka o białych kwiatach,
Natomiast nie znam nazw pozostałych Twoich roślin Elizabetko.
Jeśli możesz prosżę - podaj ich nazwy.
Dzięki Krysiu za podpowiedź.
Już się poprawiam.
Na skalniaczku są jałowce płożące "Wiltoni", młodziutki: dzwonek karpacki "Thorpedo", rozchodnik ostry "Golden Queen" i ostatni to karmnik ościsty Sagina subulata. Tyle wiem (bo zostawiłam ulotki od roślinek).
Elizabetko irysek słodziutki, śliczne zestawienie kolorów,tylko natura umie tak komponować.
Widzę, że podpisałaś tylko pierwszą azalię, jeżeli nie znasz nazw pozostałych, a chciałabyś wiedzieć, to może wklej zdjęcia do wątku "Co to za rododendron", może Adam coś podpowie.
Dzięki Izka. Zdjęcia robię z automatu bo nie miałam jeszcze czasu przejrzeć instrukcji. Z czasem przeczytam...może w zimie...
Kochani nie mam takiego ładnego ogródka jak Wy więc pokażę to co mam.
Oto: obrońca, pogromca szczurów, kotów i jeży w całek krasie i pomyślałby ktoś, że to takie niewiniątko
Teraz cd. ogródka... -młody skalniaczek w całości ogródek-zielnik
A jak chcę żeby popadało to zrywam "burzyczki" i za chwilę mam deszcz. Oto one...
Przed chwilą podziwiałem twoją działkę w górach a tu ku mojemu zaskoczeniu zastałem Cię na Śląsku. Naprawdę fajna sprawa mieć takie dwa zakątki dla siebie. Ogród na Śląsku również zapowiada się bardzo ciekawie. Co ja piszę on już jest wspaniały
Elizabetko, , zdradź sekret , jak Ty to robisz ,że dajesz radę funkcjonować na dwóch działkach ? Czy masz jakieś "wejścia" na rozciąganie doby ? Pozdrawiam ,E.