bardzo ładne masz kwiaty, widzę też, że masz dosyć ostre słońce na parapecie (ja też). ładne draceny i w ogóle bardzo okazałe kwiaty. zimolocinklusa (jakoś tak to się piesze) przesadź do większej doniczki - one nie lubią ciasnoty
Zieleniec vegi37
- pozia
- 200p

- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zieleniec vegi37
bardzo ładne masz kwiaty, widzę też, że masz dosyć ostre słońce na parapecie (ja też). ładne draceny i w ogóle bardzo okazałe kwiaty. zimolocinklusa (jakoś tak to się piesze) przesadź do większej doniczki - one nie lubią ciasnoty
- vega37
- 50p

- Od: 18 mar 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Słonko takie ostre mam tylko jak jest jeszcze nisko a potem już niepozia pisze:![]()
Piękne roślinki pokazałaś. Gratuluję i czekam na kolejne fotki. Będę tu często zaglądać 
- vega37
- 50p

Katka witam i dziękuję za komplementy
już niedługo mam nadzieje pochwalić się nowym nabytkiem znaczy się będę u teściowej przesadzać kwiaty i chyba sobie co nie co uszczyknę
a na bank w moim posiadaniu będzie roślinka hmm nie pamiętam nazwy ale z tego co wiem to charakteryzuje się stawianiem na baczność liści wieczorem.
A jako ze wiosna zbliża się wielkimi krokami czas rozpocząć i prace ogrodowe na naszym ranczo na pierwszy ogień idzie wymiana siatki ogrodzeniowej dzielącej nas z sąsiadem, a że sprzedałam bliźniaczki mojej mamie na cale dwa dni
to jutro dzień w ogrodzie 
A jako ze wiosna zbliża się wielkimi krokami czas rozpocząć i prace ogrodowe na naszym ranczo na pierwszy ogień idzie wymiana siatki ogrodzeniowej dzielącej nas z sąsiadem, a że sprzedałam bliźniaczki mojej mamie na cale dwa dni
- pozia
- 200p

tylko pozazdrościć ogrodu 
Vega pewnie nie raz byłaś w centrach handlowych i pewnie widziałaś zamiokulkasy tam rosnące. One mają ogromne donice, i są rzadko podlewane. Ja na Twoim miejscu przesadziła go w 2x większą donicę
Vega pewnie nie raz byłaś w centrach handlowych i pewnie widziałaś zamiokulkasy tam rosnące. One mają ogromne donice, i są rzadko podlewane. Ja na Twoim miejscu przesadziła go w 2x większą donicę
- vega37
- 50p

Dzięki wielkie jutro będzie przesadzanapozia pisze:tylko pozazdrościć ogrodu
Ogródek a raczej działka wypoczynkowa mała bo ok 400 mkw ale dla mnie to odskocznia oaza spokoju nawet jak są tam moje trzy łobuzy
A tu kilka fotek

O i moja 15 latka zalapala sie na fotke
- vega37
- 50p

pozia pisze:Śliczna działeczka, na prawdę jest czego zazdrościć
- renka1
- 500p

- Od: 10 mar 2011, o 11:56
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- vega37
- 50p

renko
u mnie
i dziekuje za mile slowa 
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Kochana, nie zgodzę się z poizą w sprawe zamiokulkasa. Moim zadaniem nie powinien on mieć zbyt dużej doniczki bo nie będzie puszczał nowych liści. Szczerze to jeszcze nie spotkałam się z teorią, że zamiokulkasy nie lubią ciasnoty.
Sprawdzę w mądrej książce i napiszę czego się dowiedziałam
Śliczna masz kwiatuszki, mówię tym razem o córach
Sprawdzę w mądrej książce i napiszę czego się dowiedziałam
- vega37
- 50p

Właśnie tez od rana przeszukuje net w sprawie doniczki zamiokulkasaelila pisze:Kochana, nie zgodzę się z poizą w sprawe zamiokulkasa. Moim zadaniem nie powinien on mieć zbyt dużej doniczki bo nie będzie puszczał nowych liści. Szczerze to jeszcze nie spotkałam się z teorią, że zamiokulkasy nie lubią ciasnoty.
Sprawdzę w mądrej książce i napiszę czego się dowiedziałam![]()
Dziękuje za komplementy względem córek
Przed chwila dokonałam pięknego odkrycia

- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj Vego
widzę że Tobie miłe wszystko co zielone i masz piękne rośliny
no i cudne córeczki
pozdrawiam serdecznie 
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Pięknie Izo u Ciebie i w domciu i na działeczce.
A wracając do tematu zamiokulkasa to z własnego doświadczenia odradzam zbyt dużą doniczkę.
Ta roślina podobnie, jak np. sansewieria lubi miec ciasno i woli doniczki dośc płytkie.
Za duża doniczka spowoduje rozrost kłączy i brak nowych przyrostów, o czym wspomniała już Ewelina.
Przesadza się je bardzo rzadko i tylko wtedy, kiedy jest to już naprawdę niezbędne.
A wracając do tematu zamiokulkasa to z własnego doświadczenia odradzam zbyt dużą doniczkę.
Ta roślina podobnie, jak np. sansewieria lubi miec ciasno i woli doniczki dośc płytkie.
Za duża doniczka spowoduje rozrost kłączy i brak nowych przyrostów, o czym wspomniała już Ewelina.
Przesadza się je bardzo rzadko i tylko wtedy, kiedy jest to już naprawdę niezbędne.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- pozia
- 200p

hmmm w kwestii zimasa
to juz sama zgłupiałam. Nie chodziło mi o mega dużą doniczkę, ale wiem że jak ma ciasno to mało liści puszcza. Moja teściowa trzyma go prawie tak jak storczyki i od 2 lat ani jednego nowego listka nie miała. Mój jak zosrał przesadzony to puszczał ich ok 5-6 na rok. Może to nie jest dużo ale się rozrastał. Poza tym popatrzcie w centrach handlowych jak one są prowadzone. Nie mają małych donic, wręcz przeciwnie, a jak rosną? Jak szalone ...