ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh

Post »

Jeziorko w ROD ...super sprawa ..no tego to już Ci zazdraszczam.... ;:224
Lucy2na

Post »

Kochani nie nadążam witać was wszystkich z imienia więc witam ;:4 zbiorowo :heja :heja :heja

Niestety co do jednego macie rację ...TO FORUM UZALEŻNIA
HHHUUURRRAAA
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witam kolejną zielono-zakręconą :wit

Świetna nazwa wątku ;:138 No i dokonania na działce duże ;:138 A z czasem i roślinek przybędzie i powstanie lista "chciejstw" roślinnych odkrytych na forum :)
Straszne uzależnienie :;230
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Witaj na Forum :wit
Uzależnia to mało powiedziane.Po jakimś czasie zobaczysz jaka jesteś "zarażona" ;:108 Altanka wyszła bardzo ładnie
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

LUCY .... a cóż tam ziemia za paznokciami ;:224 ;:224
Witaj wśród zielono zakręconych :wit :wit
A dla córci wielkie ;:180 ;:180 ;:180 za piękne maki.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się z jeszcze jednej zakręconej i uzależnionej ;:138 My tak wszyscy mamy , pięknie wyszła altanka i maki śliczne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Cóż to jest ziemia za paznokciami :D ja dla ogródka pozbyłam się akryli. :;230 Czekają mnie jeszcze ostre przeróbki, a pamiętam jak w zeszłym roku co i raz przydzwoniłam sobie w palucha kamieniem przy budowie skalniaka. ;:224 Wszystkie gwiazdy zobaczyłam. :twisted:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Metamorfoza chatki niesamowita. :D Ślicznie u ciebie.
Lucy2na

Post »

AgaNet Lista "chciejstw to już ma kilka stron
pirwsze plany to skalniaki dookoła domku ( tzn. chcę tam nasypać kamieni i posadzić jakieś roślinki ) bo jak widać na zdjęciu z altanką mam kłopot z koszeniem trawy przy samym domku . Kosiarka tam nie wjedzie i jakoś tak nieestetycznie , no i następne chciejstwo to wykończenie brzegów rabatek z kwiatkami też kamieniami polnymi ( bo tanio to wyjdzie .Kamoli na ploach mnóstwo całe a samych pól jeszcze więcej )
a najgorsze z najgorszych jest to że nie potrafię się zdecydować na jakieś konkretne roślinki
;:14 no tłukę sobie do głowy i tłukę i nic
;:106 dalej wszystkie , chcę mieć , ale to wszystkie a im dłużej to forum przeglądam to jest jeszcze gorzej
zazdraszczam jak głupia :oops:
Bardzo chciałabym też zrobić ogrodzenie ( wschód zachód ) z trzciny , na siatce ale cholenderkas tyle te maty kosztują :shock:
chodzi mi taki pomysł po głowie , że przecież nad jeziorkiem mamy mnóstwo trzciny ...trzeba tylko technologię wykonania jakąś wymyślić i .... :;230 :;230 nie no to tylko dowód na moje totalne zielone wariactwo

A gdyby to nie był taki durny pomysł to co może podpowiecie coś w tym temacie ?????
Może ktoś sam już się na to porywał?
Lucy2na

Post »

Lady-r pisze:Cóż to jest ziemia za paznokciami :D ja dla ogródka pozbyłam się akryli. :;230 Czekają mnie jeszcze ostre przeróbki, a pamiętam jak w zeszłym roku co i raz przydzwoniłam sobie w palucha kamieniem przy budowie skalniaka. ;:224 Wszystkie gwiazdy zobaczyłam. :twisted:
:;230 :;230 :;230 nie no leżę i ryczę ze śmiechu
przypomniało mi się że ja pozbyłam się nie tylko akryli , mi zlazł paznokieć jak sobie młotkiem przywaliłam
teraz mam już większą wprawę
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Lucynko widzisz jak my kochamy te nasze kwiatki? :;230 Ja to tylko czasami się wstydzę, jak coś w banku mam podpisać i taki młody, ;:113 przystojny pan patrzy mi na ręce.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

WItaj ;:7
Pooglądałam Twoje zdjęcia , altanka wyszła super . :) Miejsce na hamak jest :heja i to jeziorka coś pięknego - moim dziewczynką też by się to podobało ale musimy pocieszyć się wanną :;230
Na wiosnę też czeka mnie odnawianie i malowanie altanki bo na jesieni nie zdarzyłam (działeczkę mam od września 2010).
Teraz oglądam i podziwiam ogródki innych i planuję nasadzenia wiosenne.
A skalniaki przynajmniej mi podobają się z nasadzonymi rojnikami , rozchodnikami i lobelią no i oczywiście jakiś korzonek i kilka kamyczków powinno tez tam się znaleźć.
Jeżeli pozwolisz będę wpadać do Twojego ogródka i śledzić postępy.
Pozdrawiam Ulka :wit
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucy na forum! :wit
No to już wsiąkłaś... jesteś zakręcona jak my wszyscy ale to miłe ;:224 :;230
Chatka wyszła rewelacyjnie... ;:180
Już wkrótce wiosna i znowu ruszysz pełna parą do upiększania swojej działki,sąsiedztwo jeziorka to niezaprzeczalny plus.
Bo czegóż więcej potrzeba latem jak nie słońca,wody,spokoju od miejskiego harmidru ... To raj...
a przy tym możesz się relaksować zagospodarowaniem działki. :D
Jeśli pozwolisz(a prosiłaś się sama :;230 ) wtrącę swoje trzy grosze.
Ty zrobisz jak zechcesz... sugeruję bys miejsca niedostępne dla kosiarki osadziła raczej krzewami np. trzmielinami - które można mocno ciąć by je trzymać w ryzach czy berberysami miniaturowymi,liściastymi poprzeplatanymi iglastymi ...
Chce Cię odwieść od tworzenia skalniaków... :roll: z czasem stanę się uciążliwe,będą wymagały nieustannego pielenia.
Małe roślinki poprzerastają trawą,będziesz mieć dość ciągle pilnując wyglądu skalniaków.
Owszem,może jeden malutki skalniaczek byś się przekonała,że szkoda zachodu? :D
Raczej pomyśl o czymś praktyczniejszym przyszłościowo... bo same rośiny skalniakowe można sadzić niemal wszędzie
a podsadzone nimi krzewy czynią rabaty ciekawymi i wyglądającymi bardzo dojrzale i bogato.
Pamiętaj zawsze zainteresować się do jakiej grupy należy krzew jaki sadzisz ,do krzewów małych,średnich czy dużych i w zależności od tego sadź je w odpowiednich odstępach, byś nie popełniła błędu i musiała za lat powiedzmy 5 przesadzać lub nawet usuwać całkowicie. Wtedy straty są nieuniknione.
Życzę szybkiego nadejścia wiosny i miłego korzystania z forum :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lucy2na

Post »

KaRo kurcze i ty masz pomysł ;:138
tylko mam pytanko czy te krzewy można posadzić w miejscu wilgotnym i zacienionym?
bo ja roślinki do skalniaków chciałam posadzić tylko w miejscach gdzie dociera słoneczko a rersztę zostawić bez roślin ( taka sterta kamieni )
oczywiście zanim je będę układać to chcę wszystko przekopać i położyć agrowłukninę a dopiero na to kamienie .
potem w miejscach nasadzeń chciałam pod kamieniami zamaskować donice z ziemią tak żeby wyglądało że roślinki spośród kamieni wyrastają
( kurcze zrozumiał ktoś o czym mówię?
Za szybko myślę , za wolno piszę i potem skracam ....i no właśnie to efekty...heheh
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Oj tak,możesz w takich miejscach sadzić np.
cisy,bukszpany,irgi,mahonie a wszystko w wielu odmianach...
Z bylin pięknie tam będą rosły hosty,odwiedź na forum dział host - dostaniesz zawrotu głowy od ich uroku a to wymarzone dla nich miejsce cień i wilgoć...
a także liliowce do tej sekcji forum tez zapraszam :;230
oraz barwinek,rodgersje ,runianki ... i cała masa innych ślicznych roślin ...
O budowie skalniaka nie dyskutuję :oops: ,przerobiłam to już i nie wracam do tematu...
wolę widzieć rozchodniki czy rojniki posadzone obok róż,irysów itd... i to w niewielkich ilościach... :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”