ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
- AnowiB
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
Jeziorko w ROD ...super sprawa ..no tego to już Ci zazdraszczam.... 

Kochani nie nadążam witać was wszystkich z imienia więc witam
zbiorowo
Niestety co do jednego macie rację ...TO FORUM UZALEŻNIA
HHHUUURRRAAA

Niestety co do jednego macie rację ...TO FORUM UZALEŻNIA
HHHUUURRRAAA
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witam kolejną zielono-zakręconą
Świetna nazwa wątku
No i dokonania na działce duże
A z czasem i roślinek przybędzie i powstanie lista "chciejstw" roślinnych odkrytych na forum
Straszne uzależnienie

Świetna nazwa wątku

Straszne uzależnienie

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Witaj na Forum
Uzależnia to mało powiedziane.Po jakimś czasie zobaczysz jaka jesteś "zarażona"
Altanka wyszła bardzo ładnie

Uzależnia to mało powiedziane.Po jakimś czasie zobaczysz jaka jesteś "zarażona"

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
LUCY .... a cóż tam ziemia za paznokciami
Witaj wśród zielono zakręconych
A dla córci wielkie
za piękne maki.

Witaj wśród zielono zakręconych

A dla córci wielkie

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się z jeszcze jednej zakręconej i uzależnionej
My tak wszyscy mamy , pięknie wyszła altanka i maki śliczne

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Cóż to jest ziemia za paznokciami
ja dla ogródka pozbyłam się akryli.
Czekają mnie jeszcze ostre przeróbki, a pamiętam jak w zeszłym roku co i raz przydzwoniłam sobie w palucha kamieniem przy budowie skalniaka.
Wszystkie gwiazdy zobaczyłam. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Metamorfoza chatki niesamowita.
Ślicznie u ciebie.

AgaNet Lista "chciejstw to już ma kilka stron
pirwsze plany to skalniaki dookoła domku ( tzn. chcę tam nasypać kamieni i posadzić jakieś roślinki ) bo jak widać na zdjęciu z altanką mam kłopot z koszeniem trawy przy samym domku . Kosiarka tam nie wjedzie i jakoś tak nieestetycznie , no i następne chciejstwo to wykończenie brzegów rabatek z kwiatkami też kamieniami polnymi ( bo tanio to wyjdzie .Kamoli na ploach mnóstwo całe a samych pól jeszcze więcej )
a najgorsze z najgorszych jest to że nie potrafię się zdecydować na jakieś konkretne roślinki
no tłukę sobie do głowy i tłukę i nic
;:106 dalej wszystkie , chcę mieć , ale to wszystkie a im dłużej to forum przeglądam to jest jeszcze gorzej
zazdraszczam jak głupia
Bardzo chciałabym też zrobić ogrodzenie ( wschód zachód ) z trzciny , na siatce ale cholenderkas tyle te maty kosztują
chodzi mi taki pomysł po głowie , że przecież nad jeziorkiem mamy mnóstwo trzciny ...trzeba tylko technologię wykonania jakąś wymyślić i ....
nie no to tylko dowód na moje totalne zielone wariactwo
A gdyby to nie był taki durny pomysł to co może podpowiecie coś w tym temacie ?????
Może ktoś sam już się na to porywał?
pirwsze plany to skalniaki dookoła domku ( tzn. chcę tam nasypać kamieni i posadzić jakieś roślinki ) bo jak widać na zdjęciu z altanką mam kłopot z koszeniem trawy przy samym domku . Kosiarka tam nie wjedzie i jakoś tak nieestetycznie , no i następne chciejstwo to wykończenie brzegów rabatek z kwiatkami też kamieniami polnymi ( bo tanio to wyjdzie .Kamoli na ploach mnóstwo całe a samych pól jeszcze więcej )
a najgorsze z najgorszych jest to że nie potrafię się zdecydować na jakieś konkretne roślinki

;:106 dalej wszystkie , chcę mieć , ale to wszystkie a im dłużej to forum przeglądam to jest jeszcze gorzej
zazdraszczam jak głupia

Bardzo chciałabym też zrobić ogrodzenie ( wschód zachód ) z trzciny , na siatce ale cholenderkas tyle te maty kosztują

chodzi mi taki pomysł po głowie , że przecież nad jeziorkiem mamy mnóstwo trzciny ...trzeba tylko technologię wykonania jakąś wymyślić i ....

A gdyby to nie był taki durny pomysł to co może podpowiecie coś w tym temacie ?????
Może ktoś sam już się na to porywał?
Lady-r pisze:Cóż to jest ziemia za paznokciamija dla ogródka pozbyłam się akryli.
Czekają mnie jeszcze ostre przeróbki, a pamiętam jak w zeszłym roku co i raz przydzwoniłam sobie w palucha kamieniem przy budowie skalniaka.
Wszystkie gwiazdy zobaczyłam.

przypomniało mi się że ja pozbyłam się nie tylko akryli , mi zlazł paznokieć jak sobie młotkiem przywaliłam
teraz mam już większą wprawę
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Lucynko widzisz jak my kochamy te nasze kwiatki?
Ja to tylko czasami się wstydzę, jak coś w banku mam podpisać i taki młody,
przystojny pan patrzy mi na ręce.

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
WItaj
Pooglądałam Twoje zdjęcia , altanka wyszła super .
Miejsce na hamak jest
i to jeziorka coś pięknego - moim dziewczynką też by się to podobało ale musimy pocieszyć się wanną
Na wiosnę też czeka mnie odnawianie i malowanie altanki bo na jesieni nie zdarzyłam (działeczkę mam od września 2010).
Teraz oglądam i podziwiam ogródki innych i planuję nasadzenia wiosenne.
A skalniaki przynajmniej mi podobają się z nasadzonymi rojnikami , rozchodnikami i lobelią no i oczywiście jakiś korzonek i kilka kamyczków powinno tez tam się znaleźć.
Jeżeli pozwolisz będę wpadać do Twojego ogródka i śledzić postępy.
Pozdrawiam Ulka

Pooglądałam Twoje zdjęcia , altanka wyszła super .

Na wiosnę też czeka mnie odnawianie i malowanie altanki bo na jesieni nie zdarzyłam (działeczkę mam od września 2010).
Teraz oglądam i podziwiam ogródki innych i planuję nasadzenia wiosenne.
A skalniaki przynajmniej mi podobają się z nasadzonymi rojnikami , rozchodnikami i lobelią no i oczywiście jakiś korzonek i kilka kamyczków powinno tez tam się znaleźć.
Jeżeli pozwolisz będę wpadać do Twojego ogródka i śledzić postępy.
Pozdrawiam Ulka

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Witaj Lucy na forum!
No to już wsiąkłaś... jesteś zakręcona jak my wszyscy ale to miłe
Chatka wyszła rewelacyjnie...
Już wkrótce wiosna i znowu ruszysz pełna parą do upiększania swojej działki,sąsiedztwo jeziorka to niezaprzeczalny plus.
Bo czegóż więcej potrzeba latem jak nie słońca,wody,spokoju od miejskiego harmidru ... To raj...
a przy tym możesz się relaksować zagospodarowaniem działki.
Jeśli pozwolisz(a prosiłaś się sama
) wtrącę swoje trzy grosze.
Ty zrobisz jak zechcesz... sugeruję bys miejsca niedostępne dla kosiarki osadziła raczej krzewami np. trzmielinami - które można mocno ciąć by je trzymać w ryzach czy berberysami miniaturowymi,liściastymi poprzeplatanymi iglastymi ...
Chce Cię odwieść od tworzenia skalniaków...
z czasem stanę się uciążliwe,będą wymagały nieustannego pielenia.
Małe roślinki poprzerastają trawą,będziesz mieć dość ciągle pilnując wyglądu skalniaków.
Owszem,może jeden malutki skalniaczek byś się przekonała,że szkoda zachodu?
Raczej pomyśl o czymś praktyczniejszym przyszłościowo... bo same rośiny skalniakowe można sadzić niemal wszędzie
a podsadzone nimi krzewy czynią rabaty ciekawymi i wyglądającymi bardzo dojrzale i bogato.
Pamiętaj zawsze zainteresować się do jakiej grupy należy krzew jaki sadzisz ,do krzewów małych,średnich czy dużych i w zależności od tego sadź je w odpowiednich odstępach, byś nie popełniła błędu i musiała za lat powiedzmy 5 przesadzać lub nawet usuwać całkowicie. Wtedy straty są nieuniknione.
Życzę szybkiego nadejścia wiosny i miłego korzystania z forum

No to już wsiąkłaś... jesteś zakręcona jak my wszyscy ale to miłe

Chatka wyszła rewelacyjnie...

Już wkrótce wiosna i znowu ruszysz pełna parą do upiększania swojej działki,sąsiedztwo jeziorka to niezaprzeczalny plus.
Bo czegóż więcej potrzeba latem jak nie słońca,wody,spokoju od miejskiego harmidru ... To raj...
a przy tym możesz się relaksować zagospodarowaniem działki.

Jeśli pozwolisz(a prosiłaś się sama

Ty zrobisz jak zechcesz... sugeruję bys miejsca niedostępne dla kosiarki osadziła raczej krzewami np. trzmielinami - które można mocno ciąć by je trzymać w ryzach czy berberysami miniaturowymi,liściastymi poprzeplatanymi iglastymi ...
Chce Cię odwieść od tworzenia skalniaków...

Małe roślinki poprzerastają trawą,będziesz mieć dość ciągle pilnując wyglądu skalniaków.
Owszem,może jeden malutki skalniaczek byś się przekonała,że szkoda zachodu?

Raczej pomyśl o czymś praktyczniejszym przyszłościowo... bo same rośiny skalniakowe można sadzić niemal wszędzie
a podsadzone nimi krzewy czynią rabaty ciekawymi i wyglądającymi bardzo dojrzale i bogato.
Pamiętaj zawsze zainteresować się do jakiej grupy należy krzew jaki sadzisz ,do krzewów małych,średnich czy dużych i w zależności od tego sadź je w odpowiednich odstępach, byś nie popełniła błędu i musiała za lat powiedzmy 5 przesadzać lub nawet usuwać całkowicie. Wtedy straty są nieuniknione.
Życzę szybkiego nadejścia wiosny i miłego korzystania z forum

KaRo kurcze i ty masz pomysł
tylko mam pytanko czy te krzewy można posadzić w miejscu wilgotnym i zacienionym?
bo ja roślinki do skalniaków chciałam posadzić tylko w miejscach gdzie dociera słoneczko a rersztę zostawić bez roślin ( taka sterta kamieni )
oczywiście zanim je będę układać to chcę wszystko przekopać i położyć agrowłukninę a dopiero na to kamienie .
potem w miejscach nasadzeń chciałam pod kamieniami zamaskować donice z ziemią tak żeby wyglądało że roślinki spośród kamieni wyrastają
( kurcze zrozumiał ktoś o czym mówię?
Za szybko myślę , za wolno piszę i potem skracam ....i no właśnie to efekty...heheh

tylko mam pytanko czy te krzewy można posadzić w miejscu wilgotnym i zacienionym?
bo ja roślinki do skalniaków chciałam posadzić tylko w miejscach gdzie dociera słoneczko a rersztę zostawić bez roślin ( taka sterta kamieni )
oczywiście zanim je będę układać to chcę wszystko przekopać i położyć agrowłukninę a dopiero na to kamienie .
potem w miejscach nasadzeń chciałam pod kamieniami zamaskować donice z ziemią tak żeby wyglądało że roślinki spośród kamieni wyrastają
( kurcze zrozumiał ktoś o czym mówię?
Za szybko myślę , za wolno piszę i potem skracam ....i no właśnie to efekty...heheh
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Oj tak,możesz w takich miejscach sadzić np.
cisy,bukszpany,irgi,mahonie a wszystko w wielu odmianach...
Z bylin pięknie tam będą rosły hosty,odwiedź na forum dział host - dostaniesz zawrotu głowy od ich uroku a to wymarzone dla nich miejsce cień i wilgoć...
a także liliowce do tej sekcji forum tez zapraszam
oraz barwinek,rodgersje ,runianki ... i cała masa innych ślicznych roślin ...
O budowie skalniaka nie dyskutuję
,przerobiłam to już i nie wracam do tematu...
wolę widzieć rozchodniki czy rojniki posadzone obok róż,irysów itd... i to w niewielkich ilościach...
cisy,bukszpany,irgi,mahonie a wszystko w wielu odmianach...
Z bylin pięknie tam będą rosły hosty,odwiedź na forum dział host - dostaniesz zawrotu głowy od ich uroku a to wymarzone dla nich miejsce cień i wilgoć...
a także liliowce do tej sekcji forum tez zapraszam

oraz barwinek,rodgersje ,runianki ... i cała masa innych ślicznych roślin ...
O budowie skalniaka nie dyskutuję

wolę widzieć rozchodniki czy rojniki posadzone obok róż,irysów itd... i to w niewielkich ilościach...