To nie jest Zamia, tylko Zamiokulkas zamiolistny. A Zamia to zupełnie inna roślinka.agapuszka_83_28 pisze:Witaj piękne roślinki a szczególnie ZAMIA i DRACENA
Doniczkowe w moim domu
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: doniczkowe w moim domu
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
trzymam kciuki, żeby grubosz pieknie ci sie rozrósł.pmpeem pisze: Wyczytałem,że to "niezniszczalne" rośliny więc wierzę, że na wiosnę nabierze ciekawych kształtów.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witaj Piotrze. Widzę, że udało Ci się przemycić do domu już sporo roślinpmpeem pisze:...Moim marzeniem jest "dżungla" w moim M. Nie mieszkam sam (żona i córka) i muszę liczyć si z ich zdaniem.
Do tej pory udało mi się przemycić do mieszkania...

- Aneczka82
- 200p
- Od: 5 paź 2010, o 19:50

ładny początek

Pozdrawiam serdecznie

Witam ponownie po długiej nieobecności
.
Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się zainteresowania moim wątkiem, a tu proszę jaka niespodzianka.
heliofitka- córcia, 3 lata, swoimi wybrykami raczej uszczupla moją kolekcję, ale jakoś nie mam jej tego za złe.
Aneczka82- gdy kupiłem Zamiokulkasa to miał zaledwie trzy "gałęzie"-rośnie u nas prawie trzy lata i teraz liczy sobie 11 "gałązek"+dwie w drodze.
Hirusan-Kalachone po przekwitnięciu spisałem już prawie na straty, lecz postanowiłem je drastycznie przyciąć i troszkę się puściło na dziko, od tej pory nie kwitnie już tak obficie ale od czasu do czasu cieszy oko kilkoma kwiatkami.
Teraz czas na prezent mikołajkowy dla małżonki

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się zainteresowania moim wątkiem, a tu proszę jaka niespodzianka.
heliofitka- córcia, 3 lata, swoimi wybrykami raczej uszczupla moją kolekcję, ale jakoś nie mam jej tego za złe.
Aneczka82- gdy kupiłem Zamiokulkasa to miał zaledwie trzy "gałęzie"-rośnie u nas prawie trzy lata i teraz liczy sobie 11 "gałązek"+dwie w drodze.

Hirusan-Kalachone po przekwitnięciu spisałem już prawie na straty, lecz postanowiłem je drastycznie przyciąć i troszkę się puściło na dziko, od tej pory nie kwitnie już tak obficie ale od czasu do czasu cieszy oko kilkoma kwiatkami.
Teraz czas na prezent mikołajkowy dla małżonki

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 gru 2010, o 21:34

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczny prezent mikołajkowy.
Żona na pewno bardzo się ucieszyła z takiego prezentu. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- elcia1974
Bardzo ładne gruboszki.
Ja je lubię, bo są łatwe i niekłopotliwe. Mam w domciu 6 różnych odmian, ale największy sentyment mam
do tego tradycyjnego zwanego "drzewkiem szczęścia".

Ja je lubię, bo są łatwe i niekłopotliwe. Mam w domciu 6 różnych odmian, ale największy sentyment mam
do tego tradycyjnego zwanego "drzewkiem szczęścia".

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
to jest to co kocham najbardziej...ładne rośliny w gustownych doniczkach
ja również staram się mieć na parapecie, czy półeczce jeden rodzaj doniczek, choć przyznaje się, że nie zawsze mi to wychodzi
powyższy komplecik widziałabym na moim parapecie na pięterku...bardzo by tam pasował 

- elcia1974
Ja też lubię ładne doniczki. Ale u mnie to raczej jest kolorowy misz-masz, chociaż staram się trzymac
pewnych zasad np. kolorystyki danego pomieszczenia.
Nie zawsze się to udaje, bo jak mi się coś spodoba
to po prostu muszę to miec.
A Twoje gruboszki wyglądają fantastycznie w nowych domkach.
pewnych zasad np. kolorystyki danego pomieszczenia.

to po prostu muszę to miec.

A Twoje gruboszki wyglądają fantastycznie w nowych domkach.

Cieszę się, że roślinki i ich doniczki przypadły Wam do gustu.
Elcia. aż 6 odmian? masz je u siebie na fotkach? Bardzo jestem ciekaw jak wyglądają.
Jeszcze trzy doniczki przemycę na parapet
:twisted
Elcia. aż 6 odmian? masz je u siebie na fotkach? Bardzo jestem ciekaw jak wyglądają.
Jeszcze trzy doniczki przemycę na parapet