Dzięki Gosiu za miłe słówka. Tak, z chęcią chciałabym zobaczyć jak któryś zakwitnie. Jednak ucieszy mnie samo podrośnięcie roślinek - większość z nich jest świeżo posadzona i na razie "stoi w miejscu"... :Pnolina pisze:Paula masz piękne kaktusiki![]()
Widzę ,że kolekcja się powiększa.Tak trzymaj![]()
![]()
i czekaj na wiosenne kwiatki
Teraz niech sobie śpią ,a na wiosnę burza kwiatówPaula1984 pisze:Dzięki Gosiu za miłe słówka. Tak, z chęcią chciałabym zobaczyć jak któryś zakwitnie. Jednak ucieszy mnie samo podrośnięcie roślinek - większość z nich jest świeżo posadzona i na razie "stoi w miejscu"... :Pnolina pisze:Paula masz piękne kaktusiki![]()
Widzę ,że kolekcja się powiększa.Tak trzymaj![]()
![]()
i czekaj na wiosenne kwiatki
Dzięki KrzyśkuKrzysztof Nowicki pisze:Witam i serdeczne życzenia by kolekcja się rozwijała i kwitła,w takim tempie to niedługo nowe mieszkanie do wynajęcia co?![]()
![]()
Z zasady to wszystkie kaktusy kwitną - nie wszystkie w naszych kolekcjach.Paula1984 pisze: Zaraz po tym, będąc w Urzędzie Pracy, rozzłoszczona ich wiadomo jakim podejściem do człowieka, "pożyczyłam" od nich zaszczepkę:
Nic o tym kaktusie nie wiem, ani jak się nazywa, ani czy kwitnie - także jak zacznie się rozwijać będzie dla mnie wielką niespodzianką!
Dziękimoritius pisze: Byłem tu już parę razy, ale dopiero teraz zostawiam tu ślad. Widzę, że twoja kolekcja rozrasta się w szybkim tempie ;). Oby tak dalej ;:54
![]()
Bardzo mi się podoba twoja Opuntia sp. fma. variegata