Fajnie, że do nas dołączyłaś, czekam na kolejne fotorelacje

jednak jest tak mały, że prawie go nie widać
  jednak jest tak mały, że prawie go nie widać  A ten drugi to zaszczepka od mamy
 A ten drugi to zaszczepka od mamy 

i czekaj na wiosenne kwiatki

Dzięki Gosiu za miłe słówka. Tak, z chęcią chciałabym zobaczyć jak któryś zakwitnie. Jednak ucieszy mnie samo podrośnięcie roślinek - większość z nich jest świeżo posadzona i na razie "stoi w miejscu"... :Pnolina pisze:Paula masz piękne kaktusiki
Widzę ,że kolekcja się powiększa.Tak trzymaj

Teraz niech sobie śpią ,a na wiosnę burza kwiatówPaula1984 pisze:Dzięki Gosiu za miłe słówka. Tak, z chęcią chciałabym zobaczyć jak któryś zakwitnie. Jednak ucieszy mnie samo podrośnięcie roślinek - większość z nich jest świeżo posadzona i na razie "stoi w miejscu"... :Pnolina pisze:Paula masz piękne kaktusiki
Widzę ,że kolekcja się powiększa.Tak trzymaj

Dzięki KrzyśkuKrzysztof Nowicki pisze:Witam i serdeczne życzenia by kolekcja się rozwijała i kwitła,w takim tempie to niedługo nowe mieszkanie do wynajęcia co?

No właśnie, ostatnio cierpię na brak miejsca przy oknie, a w ciągu ostatnich dni kolekcję powiększyłam o kolejne 6szt zaszczepek (pewnie nie wszystkie się przyjmą, bo niektóre dostałam w fatalnym stanie), nie wiem gdzie je pomieszczę.
  No właśnie, ostatnio cierpię na brak miejsca przy oknie, a w ciągu ostatnich dni kolekcję powiększyłam o kolejne 6szt zaszczepek (pewnie nie wszystkie się przyjmą, bo niektóre dostałam w fatalnym stanie), nie wiem gdzie je pomieszczę.

Z zasady to wszystkie kaktusy kwitną - nie wszystkie w naszych kolekcjach.Paula1984 pisze: Zaraz po tym, będąc w Urzędzie Pracy, rozzłoszczona ich wiadomo jakim podejściem do człowieka, "pożyczyłam" od nich zaszczepkę:
Nic o tym kaktusie nie wiem, ani jak się nazywa, ani czy kwitnie - także jak zacznie się rozwijać będzie dla mnie wielką niespodzianką!

Dziękimoritius pisze: Byłem tu już parę razy, ale dopiero teraz zostawiam tu ślad. Widzę, że twoja kolekcja rozrasta się w szybkim tempie ;). Oby tak dalej ;:54

Bardzo mi się podoba twoja Opuntia sp. fma. variegata
 Dokładnie, kolekcja rozrasta się szybko i aż za szybko - w zasadzie z kim się nie porozmawia, to zaszczepkę kaktusa się wycygani
  Dokładnie, kolekcja rozrasta się szybko i aż za szybko - w zasadzie z kim się nie porozmawia, to zaszczepkę kaktusa się wycygani  a później problem, bo miejsca przy oknie brakuje już od dawna...
 a później problem, bo miejsca przy oknie brakuje już od dawna... Z jednej sadzonki, kupionej notabene w Kauflandzie, powstały trzy nowe sadzoneczki, wszystkie rosną w oczach. Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...
  Z jednej sadzonki, kupionej notabene w Kauflandzie, powstały trzy nowe sadzoneczki, wszystkie rosną w oczach. Szkoda tylko, że jest to rodzaj (chyba) niekwitnący...