Moje ukwiecone parapety
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Witaj na forum, masz piękną kolecję i cudne kwitnienia!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Goska 1307, fragolotta, laura1806 witajcie w moim storczykowym świecie, Laura1806 oczywiście postaram się wkleić zdjęcie C1 tylko muszę najpierw zrobić zdjęcia, pogoda dzisiaj u nas obrzydliwa, pada deszcz i jest szaro więc zdjęcia też by nie wyszły najlepsze, Obiecuję jednak w najbliższym czasie zrobić je dla Ciebie
pozdrawiam
pozdrawiam

-

to jeden z moich pierwszych bardzo długo potrafi utrzymywać kwiaty te z wiosny dopiero niedawno mu opadły, a już rośnie nowy pęd

tego kupiłam ze względu na nakrapiane liście to kwitnienie jest już moje nie ma zbyt dużo kwiatów ale za to są całe piegowate

Tego przyniosłam od teściowej po zgubieniu przez niego kwiatów oddała mi go bo stwierdziła ze nie bardzo wie co dalej z nim zrobić, te kwiaty puścił już u mnie gałązka była bardzo ciężka dlatego wisi w kwietniku na ścianie inaczej się przewracał, do tego ma strasznie długie liście.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, ślicznie Ci falki kwitną !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
-
dziewczyny dziękuje za odwiedziny mojego wątku
To już ostatnia dzisiaj porcja wiosennych kwitnień

buraczkowy

miniaturka z castoramy za 10

typ periolic

kolejny żółty

żółty lekko postrzępiony

A to moje kuchenne okno, miniaturka stoi tu w kieliszku na nóżce

Tego kupiłam mężowi z okazji imienin. Każdy sposób jest dobry bo dorobić sie nowego storczyka i by krzywo na mnie nie patrzył

To już ostatnia dzisiaj porcja wiosennych kwitnień

buraczkowy

miniaturka z castoramy za 10

typ periolic

kolejny żółty

żółty lekko postrzępiony

A to moje kuchenne okno, miniaturka stoi tu w kieliszku na nóżce

Tego kupiłam mężowi z okazji imienin. Każdy sposób jest dobry bo dorobić sie nowego storczyka i by krzywo na mnie nie patrzył

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Witam
Piękne obfite kwitnienia
Kolorowo u Ciebie
Pozdrawiam

Piękne obfite kwitnienia

Pozdrawiam
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Witaj Kasiu
Widzę , że i Ty się zaraziłaś chorobą storczykową . Kolekcja bardzo ładna , kwitnienia wspaniałe ,a Cattleya cudo
.

Widzę , że i Ty się zaraziłaś chorobą storczykową . Kolekcja bardzo ładna , kwitnienia wspaniałe ,a Cattleya cudo

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu przyjmując Twoje zaproszenie z wielką ochotą pooglądałam te cudowne kwitnienia. Gratuluję szczególnie Zygopetalum oraz niesamowitego woskowego pachnącego konwialiami. Już nie mogę się doczekać jego kolejnego kwitnienia
Czy możesz napisać kilka słów jak uprawiasz Zygopetalum?

Czy możesz napisać kilka słów jak uprawiasz Zygopetalum?
Kasiu piękne kwitnienia, świetny pomysł na prezent dla męża chyba to od Ciebie zapożyczę 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śłiczne kwitnienia, a miniaturka najładniejsza. Poluję na takową 

-
Agata06, Bogumiła dziękuję za odwiedziny
Laura1806 to naprawdę dobry patent na dorobienie się kolejnych kwiatów szczególnie jak mąż już krzywo patrzy na kolejnego przytarganego kwiatka a tak przecież nie będzie marudził na prezent
Justus27 taką miniaturkę udało mi się upolować z wiosny w castoramie mieli całe regały, ale tylko w takim kolorze jak moja i całe białe niestety większość im padła bo jak na miniaturkę droga była, cena wyjściowa 20 zł.
Kasiunieczka_32 zygopetalum uprawiam jak większość storczyków, stoi na południowo-zachodnim oknie, jest podlewane raz na tydzień, ale kwitnienie zależy chyba od samego kwiata, mam dwa takie w domu uprawiane są tak samo z tym że to drugie na ponad dwa lata u mnie zakwitło tylko raz jedną łodyżką niestety w zastraszającym tempie przyrasta w liście, to które pokazałam kwitło według mnie na jeszcze nie do końca wyrośniętych przyrostach i miało po dwa pędy na jednym przyroście.Do tego pięknie pachnie.
pozdrawiam

Laura1806 to naprawdę dobry patent na dorobienie się kolejnych kwiatów szczególnie jak mąż już krzywo patrzy na kolejnego przytarganego kwiatka a tak przecież nie będzie marudził na prezent

Justus27 taką miniaturkę udało mi się upolować z wiosny w castoramie mieli całe regały, ale tylko w takim kolorze jak moja i całe białe niestety większość im padła bo jak na miniaturkę droga była, cena wyjściowa 20 zł.
Kasiunieczka_32 zygopetalum uprawiam jak większość storczyków, stoi na południowo-zachodnim oknie, jest podlewane raz na tydzień, ale kwitnienie zależy chyba od samego kwiata, mam dwa takie w domu uprawiane są tak samo z tym że to drugie na ponad dwa lata u mnie zakwitło tylko raz jedną łodyżką niestety w zastraszającym tempie przyrasta w liście, to które pokazałam kwitło według mnie na jeszcze nie do końca wyrośniętych przyrostach i miało po dwa pędy na jednym przyroście.Do tego pięknie pachnie.
pozdrawiam
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Kasiu, ślicznie u Ciebie na parapecie!
Pozdrawiam, Justyna
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ładny ten żółty postrzępiony, periolic podobny do mojego i miniaturka i to za 10 zł...
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;