Ogród Moni cz.4
Re: Ogród Moni cz.4
Monia ogrom pracy.. a jakie kosztu... że mąż daje Ci jeszcze żyć ;) Ale ogród nabiera kształtów...pięknie to sobie wymyśliłaś? Czy zawsze taki właśnie ogród był Twoim marzeniem, czy pomysły przychodziły spontanicznie?
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moni piekny zbiór róż. Czy możesz przypomnieć mi jaka dużą masz działkę,że zmieściłąa ci się aż taka ilość?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Margo, różo 333, Wiesiu, Kalmio, dziękuję
Dorotko, polecam Ci powojniki bylinowe, ja mam ich sporo wsadzonych pomiędzy róże - pięknie sie komponują, zwłaszcza Alionushka i Bluish Violet. O ile pamiętam, Comte chyba już w pierwszym roku mnie zachwycała obfitym kwitnieniem
Alu, duży, romantyczny i zarazem tajemniczy ogród zawsze był moim marzeniem - do takiego dążę, choć wciąż daleka droga do efektu, jaki zamierzyłam. Tak naprawdę, chciałabym jeszcze większy ogród ... i więcej dużych drzew w ogrodzie
Małgosiu1960, działka ma 30 arów

Dorotko, polecam Ci powojniki bylinowe, ja mam ich sporo wsadzonych pomiędzy róże - pięknie sie komponują, zwłaszcza Alionushka i Bluish Violet. O ile pamiętam, Comte chyba już w pierwszym roku mnie zachwycała obfitym kwitnieniem

Alu, duży, romantyczny i zarazem tajemniczy ogród zawsze był moim marzeniem - do takiego dążę, choć wciąż daleka droga do efektu, jaki zamierzyłam. Tak naprawdę, chciałabym jeszcze większy ogród ... i więcej dużych drzew w ogrodzie

Małgosiu1960, działka ma 30 arów

Monia piekna ta Twoja różanka..
Niezmiennie się nią zachwycam..
Comte de Chambord .. fajnie, że pokazałaś bo ja właśnie nabyłam i bardzo sie ciesze ze mam
Z powojnikiem wyglada cudnie.
Czy powojnik ma podporę czy róża jest jego podporą?

Niezmiennie się nią zachwycam..
Comte de Chambord .. fajnie, że pokazałaś bo ja właśnie nabyłam i bardzo sie ciesze ze mam

Z powojnikiem wyglada cudnie.
Czy powojnik ma podporę czy róża jest jego podporą?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Alania
Lisko, dziękuję
Jeśli chodzi o powojnik nie ma podpory. Jest dość długi (pędy ok.1m), więc posadziłam go za różą i on tak ładnie wplótł się między pędy róży i skierował kwiaty do słońca, czyli na przód krzewu 

Monia to ja nie wiem czy znów od Ciebei nie odgapię.. tego powojnika.. 

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Moniu
Wspaniała kolekcja róż
Podziwiam i podziwiam

Wspaniała kolekcja róż

Podziwiam i podziwiam

- Alania
Izuś, odgapiaj, nie ma sprawy
Cieszę się, że pomysł z powojnikiem spodobał Ci się 
Kasiu, dziękuję

Kasiu, dziękuję

- Alania
Ojej, jaka piękna
Wygląda na to, że u Ciebie wciąż ciepło - nawet pąki widać
Moje róże są już częściowo bez liści, bądź mają je przebarwione na ciemny, bordowy kolor
Ja już czekam na wiosnę 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Każdy czeka na wiosnę. Chociaz mam wrażenie, że czas tak pedzi, że z jednej strony szybko ta wiosna bedzie, a z drugiej to potem i wiosna szybko minie. 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś dla mnie liczba 240 róż jest niepojęta
Cudowna kolekcja, ale ja już sobie wyobrażam taką liczbę okopcować na zimę

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Moniu,
różankę masz odlotową!
to wiesz!
Ale bardzo zaciekawiła mnie ta kompaktowa piwonia biała! Wiekszość się pokłada, a ta pieknie trzyma kwiaty!
Muszę sie za taką roaglądnąć, juz zapisuję sobie nazwę odmiany!
różankę masz odlotową!

Ale bardzo zaciekawiła mnie ta kompaktowa piwonia biała! Wiekszość się pokłada, a ta pieknie trzyma kwiaty!
Muszę sie za taką roaglądnąć, juz zapisuję sobie nazwę odmiany!

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia, siedzę sobie u Ciebie w "garach" bo myślałam, że zawiesiłaś otwieranie nowego wątku do wiosny a tu proszę... jestem nieźle zapóźniona. Przeczytałam gdzieś w opisie, że Mary Rose ma bałaganiarski i nieuporządkowany kwiat a u Ciebie jest po prostu prześliczna. Fajnie, że dałaś trochę zdjęć z szerszej perspektywy. Robi to, trzeba przyznać, niesamowite wrażenie 

- Alania
Małgosiu, masz rację - życie pędzi jak szalone. Jak się tak zastanowię, to nawet nie wiem kiedy minęło moje 40 lat... Nawet się nie obejrzymy i będziemy staruszkami, jeśli Bozia da
Aguś, chyba nie wiedziałam co robię nabywając tyle róż
Powiem szczerze, jest to kłopot i koszt również. Mam nadzieję, że jak drzewa i krzewy urosną, to choć trochę osłonią działkę i nie trzeba będzie wszystkiego osłaniać. Tu, gdzie teraz mieszkam, nigdy róż nie osłanialiśmy. Prawdę powiedziawszy nawet zawsze było ryzyko jak przeżyją zimę, bo cały snieg z odśnieżania trafiał właśnie wprost na różaną rabatę
Wiem, że kołderka to dobra sprawa, ale one tak naprawdę były przytłoczone tym ciężkim sniegiem w ogromnej ilości, a jakoś wychodziły z tego cało.
Ewuniu, dziękuję za pochwały
Co do piwonii... Mam nadzieję, że to faktycznie Festiva M. - tak ją zidentyfikowała forumowa Peonia, specjalistka piwoniowa. Ta piwonia jest niesamowita. Nie dość, że długo trzyma kwiaty, to jeszcze nie jest zbyt wysoka (ok.70cm) i mimo ciężaru b.pełnych kwiatów, trzyma łodyżki w górę. Mam kilka białych piwonii, ale ta jest najlepsza - ze względu i na kwiat i na pokrój. Martwi mnie jednak to, że wszędzie w opisach Festivy piszą, że ma wys.ok.1m i określają jako wysoką

Asiu, Margo zaapelowała o nowy wątek, więc założyłam. Prawdę powiedziawszy, miałam go właśnie zawiesić do wiosny
Nie mam co pokazywać, więc myślałam, że nikt nie będzie już teraz zaglądał do 'ogródka'. Zapraszam zatem i do kuchennego i do ogródkowego wątku. Byle do wiosny ... 

Aguś, chyba nie wiedziałam co robię nabywając tyle róż

Ewuniu, dziękuję za pochwały

Asiu, Margo zaapelowała o nowy wątek, więc założyłam. Prawdę powiedziawszy, miałam go właśnie zawiesić do wiosny