Ogród Moni cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Re: Ogród Moni cz.4

Post »

Monia ogrom pracy.. a jakie kosztu... że mąż daje Ci jeszcze żyć ;) Ale ogród nabiera kształtów...pięknie to sobie wymyśliłaś? Czy zawsze taki właśnie ogród był Twoim marzeniem, czy pomysły przychodziły spontanicznie?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moni piekny zbiór róż. Czy możesz przypomnieć mi jaka dużą masz działkę,że zmieściłąa ci się aż taka ilość?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Margo, różo 333, Wiesiu, Kalmio, dziękuję ;:180
Dorotko, polecam Ci powojniki bylinowe, ja mam ich sporo wsadzonych pomiędzy róże - pięknie sie komponują, zwłaszcza Alionushka i Bluish Violet. O ile pamiętam, Comte chyba już w pierwszym roku mnie zachwycała obfitym kwitnieniem :uszy
Alu, duży, romantyczny i zarazem tajemniczy ogród zawsze był moim marzeniem - do takiego dążę, choć wciąż daleka droga do efektu, jaki zamierzyłam. Tak naprawdę, chciałabym jeszcze większy ogród ... i więcej dużych drzew w ogrodzie ;:224
Małgosiu1960, działka ma 30 arów :wit
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia piekna ta Twoja różanka.. ;:138
Niezmiennie się nią zachwycam..

Comte de Chambord .. fajnie, że pokazałaś bo ja właśnie nabyłam i bardzo sie ciesze ze mam :)
Z powojnikiem wyglada cudnie.
Czy powojnik ma podporę czy róża jest jego podporą?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko, dziękuję ;:196 Jeśli chodzi o powojnik nie ma podpory. Jest dość długi (pędy ok.1m), więc posadziłam go za różą i on tak ładnie wplótł się między pędy róży i skierował kwiaty do słońca, czyli na przód krzewu :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia to ja nie wiem czy znów od Ciebei nie odgapię.. tego powojnika.. :oops:
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Moniu :wit

Wspaniała kolekcja róż :roll:
Podziwiam i podziwiam :D

;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, odgapiaj, nie ma sprawy :uszy Cieszę się, że pomysł z powojnikiem spodobał Ci się :)
Kasiu, dziękuję ;:180 :wit
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Monia 1.. w dniu dzisiejszym..
Obrazek
piękna zdrowa i chce kwitnąć..nawet przymrozki jej nie zaszkodziły.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, jaka piękna :shock: Wygląda na to, że u Ciebie wciąż ciepło - nawet pąki widać :) Moje róże są już częściowo bez liści, bądź mają je przebarwione na ciemny, bordowy kolor :( Ja już czekam na wiosnę ;:65
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Każdy czeka na wiosnę. Chociaz mam wrażenie, że czas tak pedzi, że z jednej strony szybko ta wiosna bedzie, a z drugiej to potem i wiosna szybko minie. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś dla mnie liczba 240 róż jest niepojęta :shock: Cudowna kolekcja, ale ja już sobie wyobrażam taką liczbę okopcować na zimę :shock: ;:223
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Moniu,
różankę masz odlotową! ;:138 to wiesz! :uszy
Ale bardzo zaciekawiła mnie ta kompaktowa piwonia biała! Wiekszość się pokłada, a ta pieknie trzyma kwiaty!
Muszę sie za taką roaglądnąć, juz zapisuję sobie nazwę odmiany! :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, siedzę sobie u Ciebie w "garach" bo myślałam, że zawiesiłaś otwieranie nowego wątku do wiosny a tu proszę... jestem nieźle zapóźniona. Przeczytałam gdzieś w opisie, że Mary Rose ma bałaganiarski i nieuporządkowany kwiat a u Ciebie jest po prostu prześliczna. Fajnie, że dałaś trochę zdjęć z szerszej perspektywy. Robi to, trzeba przyznać, niesamowite wrażenie ;:63
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, masz rację - życie pędzi jak szalone. Jak się tak zastanowię, to nawet nie wiem kiedy minęło moje 40 lat... Nawet się nie obejrzymy i będziemy staruszkami, jeśli Bozia da ;:224
Aguś, chyba nie wiedziałam co robię nabywając tyle róż ;:14 Powiem szczerze, jest to kłopot i koszt również. Mam nadzieję, że jak drzewa i krzewy urosną, to choć trochę osłonią działkę i nie trzeba będzie wszystkiego osłaniać. Tu, gdzie teraz mieszkam, nigdy róż nie osłanialiśmy. Prawdę powiedziawszy nawet zawsze było ryzyko jak przeżyją zimę, bo cały snieg z odśnieżania trafiał właśnie wprost na różaną rabatę ;:170 Wiem, że kołderka to dobra sprawa, ale one tak naprawdę były przytłoczone tym ciężkim sniegiem w ogromnej ilości, a jakoś wychodziły z tego cało.
Ewuniu, dziękuję za pochwały ;:180 ;:180 Co do piwonii... Mam nadzieję, że to faktycznie Festiva M. - tak ją zidentyfikowała forumowa Peonia, specjalistka piwoniowa. Ta piwonia jest niesamowita. Nie dość, że długo trzyma kwiaty, to jeszcze nie jest zbyt wysoka (ok.70cm) i mimo ciężaru b.pełnych kwiatów, trzyma łodyżki w górę. Mam kilka białych piwonii, ale ta jest najlepsza - ze względu i na kwiat i na pokrój. Martwi mnie jednak to, że wszędzie w opisach Festivy piszą, że ma wys.ok.1m i określają jako wysoką :? :roll:
Asiu, Margo zaapelowała o nowy wątek, więc założyłam. Prawdę powiedziawszy, miałam go właśnie zawiesić do wiosny :oops: Nie mam co pokazywać, więc myślałam, że nikt nie będzie już teraz zaglądał do 'ogródka'. Zapraszam zatem i do kuchennego i do ogródkowego wątku. Byle do wiosny ... ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”