Ja będąc na Twoim miejscu starałabym się utrzymać naturalne piękno tego miejsca, stworzyć ogród leśny,coś w rodzaju ogrodu, jaki ma Lubelski, czy Monia68. .
To kamyczek do mojego ogródka, więc wybacz Kasiog, że jeszcze raz zabiorę głos: no, nie dajmy się zwariować i czytajmy cudze posty z uwagą. Przecież nic na siłę...Swagman pisze: ... swoją drogą to niech mi kto wytłumaczy jak naturalny wygląd można osiągnąć za pomocą host - wszak Chinami jeszcze nie jesteśmy}
Wątpisz,że można? Zobacz a myślę,że się zdziwisz : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6&start=98 dalszy post, z 16.19Pola pisze: Ja będąc na Twoim miejscu starałabym się utrzymać naturalne piękno tego miejsca, stworzyć ogród leśny
Mam głównie topiary z bukszpanów (zielonych, żółtych, variegatki) i cisów, zdarza się też Ilex crenata, Ilex o biało obrzeżonych liściach. laury, które chowam na zimę do garażu.Piotrek T pisze:W jaki sposób utrzymujesz topiary? Jak często przycinasz? Jakie trawy rosną u ciebie w ogrodzie?Jak je pielęgnujesz?Czu w oczku masz lampy UV , czy masz jakiś inny sposób na glony?Jaki masz sposób na chwasty? Czy kamyczki nie włażą ci do klapek? pozdrawiam Piotr
- doświadczeniami? chyba jedynie błędami! a mój wątek będzie się nazywał: "Błagam! - nie rób jak ja"Wierzę też , że podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami i opiszesz błędy , które prawdopodobnie popełnisz![]()