pozdrawiam
To ja sobie pozwolę się wtrącić, to pewnie nie ta ale spróbować warto - widziałem ją na żywo (sam zrobiłem fotkę) i mnie tez zaskoczyła swoją "innością".DiRom pisze:Jest pewna odmiana hortensji typowo niebieskiejaby na nią trafić to jest rzadkość. poza tym jest choroba bardzo droga bo... "Nowość" i dlatego ;D jak się dowiem konkretów to napiszę coś na ten temat. Widziałem taką, macałem
i ma inne całkiem liście niż ta zwykła ogrodowa, z takim delikatnym meszkiem a poza tym rośnie do góry jakby w formie drzewka, bo nie miała żadnej odnogi krzew o wys. 50cm. Ale najgorsze jest że kwiatu nie widziałem.
Ja też zwykle siadam do Internetu i próbuję rozwikłać swoją wątpliwość ale w tym przypadku to tylko jeszcze bardziej się zagmatwało .. ale lepiej już nie drążmy sprawy bo to nie jest temat wątku i szkoda go zaśmiecać.heliofitka pisze:Witaj Sylwku ja również gubię się w tych wszystkich oznaczeniach, dlatego kiedy kupię roślinkę, biorę etykietkę, siadam do komputera i próbuje rozgryźć, co to za "ptica"może i Tobie pomoże zdjęcie etykietki w rozwiązaniu problemu.Pochodzi ona od takiej hortensji, jak pokazana przez Ciebie na zdjęciu. Pozdrawiam i życzę owocnej pracy
![]()