Witam Wszystkich
Małgosia,Grażynka,Nela i Dzidzia-tyle pochwał a przecież to Wy macie "wypieszczone" ogrody.
U mnie panuje raczej "artystyczny" bałagan.Nie mam zbyt wiele czasu aby robić przemyślane nasadzenia,ciągle coś przesadzam,dosadzam i ciągle nie jest to co bym chciała.Jak oglądam Wasze rośliny nabieram nieodpartej ochoty to samo mieć u siebie i zaraz kupuję a później okazuje się,że nie mam gdzie posadzić i tak upycham jak mogę i znów robi się "busz"
Dziś po pracy-kawka na ogrodzie a później podlewanie-2 godz.Za późno wzięłam się za zdjęcia a chciałam Wam pokazać nowe rozkwity lilii.Wreszcie ruszyły .Pokażę jutro-a dziś te co jako tako wyszły
Oj Hanuś tak kolorowo to u mnie nigdy nie było i nie jest
Dobrze,że mogę u Ciebie załapać się na koloroterapię
Wymyśliłam sobie alejkę liliową ,a raczej po jednej stronie ścieżki,bo po drugiej stronie jest murek,
na jesieni spróbuję realizować, tylko lilii muszę dokupić .
Podobają mi się Twoje takie duże ,kolorowe plamy z lilii
Witam Wszystkich
Dziś pokażę moje kwitnące lilie -kwitną przeważnie azjatki a pozostałe jeszcze w pąkach w tym moje ulubione- rege i orientalne-no myślę ,że przy takich upałach w ciągu tygodnia się rozwiną
Dzięki Gabrysiu za pochwałę Od takiego mistrza fotografii to więcej niż pochwała.Mam od wiosny nowy aparat-Sony lustrzanka i to on robi zdjęcia na "auto" ja tylko pstrykam.Nie mam czasu aby go rozgryźć-zrobię to zimą.
Musiałam chwilkę poczekać ,aż mi się fotki otworzą i nie żałuję Haneczko ,cudowne lilie
Nie mogę jeszcze odróżniać odmian lilii ,ale to nic ,bo dla mnie to one są wszystkie cudowne
Haniu zaciekawiła mnie Twoja Forty Niner tak się jej przyglądałam jest trochę podobna do mojej NN . Kwiat bardzo długo się utrzymuje . Jest to dopiero jesienny zakup ,więc za dużo nie mogę o niej powiedzieć . na razie dorosła do jakiś 60 cm . O liliach nic nie piszę bo oglądałam je z rozdziawianą gębą . Tyle lelujek a jeszcze jak reszta zakwitnie to klękajcie narody