a żonę z czasem też zarazisz kwiatami
Moje maleństwa
Re: Moje maleństwa
Witam po dłuższej nieobecności spowodowanym permanentnym brakiem czasu. Od mojej ostatniej wizyty rosiczki trochę podrosły. Drosera pulchella wygląda tak:
. Nie wiem dlaczego nie mają na listkach kropelek tego "wabika" na owady. Jak ktoś może mieć jakiś pomysł to chętnie się dowiem.
Capensis Alba wygląda tak:
.
Zauważyłem również ostatnio jakieś małe białe robaczki w rosiczkach. Co to może być i jak się tego pozbyć?
A oto nowy zakup:
. Teraz trzeba poczytać jak o niego dbać 
. Nie wiem dlaczego nie mają na listkach kropelek tego "wabika" na owady. Jak ktoś może mieć jakiś pomysł to chętnie się dowiem. Capensis Alba wygląda tak:
.Zauważyłem również ostatnio jakieś małe białe robaczki w rosiczkach. Co to może być i jak się tego pozbyć?
A oto nowy zakup:

. Teraz trzeba poczytać jak o niego dbać Pozdrawiam forumowiczów - Piotr
Moje maleństwa
Moje maleństwa
Witam, jestem tu pierwszy raz, ale będę wpadać częściej, zapraszam do mnie.
- agata06
- 1000p

- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Ja też pierwszy raz, ale będę zaglądać
gratuluje nowego zakupu tylko uważaj na storczykozę 
Ja też pierwszy raz, ale będę zaglądać
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
agata06 no właściwie to już myślę o następnym jeżeli tylko uda mi się tym odpowiednio zająć. 
Pozdrawiam forumowiczów - Piotr
Moje maleństwa
Moje maleństwa
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Masz ładne roślinki, maluszki wprost urocze.
No to początki storczykozy murowane, uważaj bo złapiesz jeszcze hojobę i fiołkozę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Siemka!
Bardzo fajne masz roślinki, tylko lepiej by się je oglądało w formacie np. 320x240
Sorry, że tak bezpośrednio, ale nie każdy lubi wytracać czas by na każdą miniaturkę klikać, żeby się dokładniej przyjrzeć pokazywanej roślince. To tylko moja luźna sugestia.
A roślinki są super, i mam nadzieję, że będzie ich tutaj o wiele więcej!!

Bardzo fajne masz roślinki, tylko lepiej by się je oglądało w formacie np. 320x240
Sorry, że tak bezpośrednio, ale nie każdy lubi wytracać czas by na każdą miniaturkę klikać, żeby się dokładniej przyjrzeć pokazywanej roślince. To tylko moja luźna sugestia.
A roślinki są super, i mam nadzieję, że będzie ich tutaj o wiele więcej!!
Sugestia przyjęta. Następnym razem postaram się poprawić.Krystyna.F pisze:Siemka!![]()
![]()
![]()
Bardzo fajne masz roślinki, tylko lepiej by się je oglądało w formacie np. 320x240![]()
![]()
Moje maleństwa
Moje maleństwa
-
wiolcia
- 500p

- Od: 2 sty 2010, o 21:11
Kolekcja tutaj na forum Ci sie powiększy na pewno
Ładny grudnik i próba rozmnazania jak najbardziej udana
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Widzę, że storczykomania już Cię prawie dosięgnęła. Uważaj bo takich wirusów jest tutaj więcej.
A paproteczka i mnie wpadła w oko.
Mógłbyś napisac jak masz na imię. Jakoś tak przyjemniej by się rozmawiało.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
no niestety. jakoś nie mogę się doczekać, aż zakwitnie.wiolcia pisze:na forum
Kolekcja tutaj na forum Ci sie powiększy na pewno![]()
Ładny grudnik i próba rozmnazania jak najbardziej udanaa jakii będzie miał kolor wiesz?
Mam na imię Piotrelcia1974 pisze::Mógłbyś napisac jak masz na imię. Jakoś tak przyjemniej by się rozmawiało.
Moje maleństwa
Moje maleństwa
- nuta23
- 1000p

Było by fajnie i łatwiej jak byś umieścił imię i link do swojego wątku w stopce.
moje początki
moje początki
Witam!
Dawno nie pisałem, bo nie bardzo był czas. Poza tym nic szczególnego się nie wydarzyło jeżeli chodzi o moje roślinki. Wszystko zmieniło się tuż przed świętami. Otóż na moich grudnikach pojawiło się coś takiego:
i na drugim:
. A kilka dni później wyglądało to tak:
.
Ktoś mógłby rzec, że to nic takiego kwitnący grudnik. Mnie natomiast to cieszy ponieważ wyhodowałem go sam ze szczepki (mój pierwszy eksperyment z kwiatami) i mam go już kilka lat i po raz pierwszy zakwitł (miał już pąki ale nigdy się one nie rozwinęły, zawsze opadały).
Do tej pory czekam, aż ten drugi zakwitnie niestety wydaje mi się, że się nie doczekam. :/
Dawno nie pisałem, bo nie bardzo był czas. Poza tym nic szczególnego się nie wydarzyło jeżeli chodzi o moje roślinki. Wszystko zmieniło się tuż przed świętami. Otóż na moich grudnikach pojawiło się coś takiego:
i na drugim:
. A kilka dni później wyglądało to tak:
.Ktoś mógłby rzec, że to nic takiego kwitnący grudnik. Mnie natomiast to cieszy ponieważ wyhodowałem go sam ze szczepki (mój pierwszy eksperyment z kwiatami) i mam go już kilka lat i po raz pierwszy zakwitł (miał już pąki ale nigdy się one nie rozwinęły, zawsze opadały).
Do tej pory czekam, aż ten drugi zakwitnie niestety wydaje mi się, że się nie doczekam. :/
Moje maleństwa
Moje maleństwa
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Gratuluję kwitnącego grudniczka. To wielka radośc samemu wyhodowac roślinkę i doprowadzic ją do kwitnienia. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- nuta23
- 1000p

Grudniczki ślicznie zapączkowały.

moje początki
moje początki