Pierwszy czerwca i wcale nie lepiej..od wczoraj leje bez przerwy):to już zgroza...
Wsadziłam wczoraj Eucomisa do gruntu i teraz zastanawiam się czy mi nie zgnije.. tak jak czosnki ozdobne ):
Piękne te Twoje kwiatki . W swoim wątku wkleiłam fotki moich calli z dnia dzisiejszego, a trzymam je na razie w domu jak jest słonko to wystawiam je na balkon.
Agnieszko...Klematis młodziutki..sadzony tej wiosny...i samą mnie cieszy jego widok...)
Kolejny nowy Patricia'Pafar"dopiero pokazał jednego kwiatka ..miał być pełny..ale może tego roku na jednorocznych jeszcze pełny nie będzie...):albo okaże się nie to co kupiłam zobaczymy:)Choć wygląda podobnie jak na etykietce..
To na pewno Patricia Ann Fretwell. Takie ma kwiaty podczas drugiego kwitnienia, ale odmianowo wszystko jest w porządku.Dziwna sprawa, bo ja tez kupowałem w tym roku, w tym samym miejscu, a zakwitła mi własnie wzorowo- pełnym kwiatem, którego fotka jest w wątku o powojnikach;)
Jurku..ja też kupiłam drugiego koleżance i Ona ma pełne kwiaty...ja na swoje chyba muszę poczekać...widocznie mój jest młodszy i ma dopiero tegoroczne pędy:))))A na starszych kwitnie pełnymi kwiatami...no cóż zdarza się i tak):