Działka Przemo
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetne początki zagospodarowania
Też mi się podoba ta studnia, a różanecznik taki zdrowiutki, aż listki błyszczą. Ten kształt liści jest dość charakterystyczny. U mnie w ten sposób wygląda kwitnąca lawendowo Blutopia.
Ciekawe czy trafiłam?
10ha to dopiero robi wrażenie! Ja na wiosnę zaczęłabym sadzić ciekawe gatunki drzew i zrobiłabym sobie park - arboretum, z rosnącymi pod drzewami kępami narcyzów... byłoby bajkowo
KaRO ma rację, to laurowiśnia wschodnia.
Nie ma jakiś specjalnych wymagań glebowych, ale powinna rosnąć w miejscu zacisznym, osłoniętym od podmuchów wiatru bo może wtedy bardzo przemarzać.

Ciekawe czy trafiłam?
10ha to dopiero robi wrażenie! Ja na wiosnę zaczęłabym sadzić ciekawe gatunki drzew i zrobiłabym sobie park - arboretum, z rosnącymi pod drzewami kępami narcyzów... byłoby bajkowo

KaRO ma rację, to laurowiśnia wschodnia.
Nie ma jakiś specjalnych wymagań glebowych, ale powinna rosnąć w miejscu zacisznym, osłoniętym od podmuchów wiatru bo może wtedy bardzo przemarzać.
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Od dawna o tym myślę i niewykluczone, że jak przeprowadzę się na wieś na działkę to właśnie taką małą palmiarnię postawię chociaż z 15 metrów długą, z 10 metrów szeroką i z 8 metrów wysoką ale to jeszcze dalsze plany choć przy moim zapale i uporze kto wie pewnie dopnę swego.
Moja żona mówi że ja jak czegoś chcę to mam a do celu "idę po trupach"

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jesteś chyba nazbyt skromny...TYLKO 10 ha ? Toś Ty OBSZARNIK !!! Ja mam 1500m i nie mogę nadążyć, więc jak Ty dajesz sobie radę?A ogród masz ozdobno- użytkowy - taki smakowity...malinki,gruszki, jabłka- Mniam ;:8 Gratuluję Na 4 i5 zdj/na początku/ jest z pewnością Laurowiśnia wschodnia / Prunus laurocerasus/,krzew zimozielony, kwiatuszki też się zgadzają, a w dobrych warunkach może być taki duży/3x3m./Podrawiam Elina
No widze że będziemy mieli niedługo Pana na włościach ;:26 Jak Ty sobie dasz radę?.Myslę że musisz nas wszystkich zaprosić do pomocy żeby Ci to zagospodarowac.Ale tak poważnie jest to duże wyzwanie ,myśle że na początek powinieneś sie zająć zagospodarowaniem działki wokół domu, można też gdzieś dalej wsadzić pare krzaków o kolorowych liściach -niech sobie rosną.Za rok-dwa przy nich, możesz sadzić różne mniejsze roślinki ,kwiaty ,iglaki niskie krzewy.MYŚLE ŻE DOSKONALE DASZ SOBIE RADĘ.życzę powodzenia 

cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna