Działka nad Drwęcą - Christin
Re: Działka nad Drwęcą - Christin
Krysiu takie zmiany w ciągu roku... to tylko czekać co nowego w tym roku nam zaserwujesz
a na działeczce kolorowej już troszkę?

- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo, Mariolko i Alu dziękuję za odwiedziny. Tym bardziej mi miło bo to czas nasilonych prac związanych z wiosną i świętami.
Wszystkim gościom odwiedzającym mnie życzę wesołych i zdrowych Świat Wielkanocnych
Spośród wielu rzeczy, na których spełnienie zasługujecie, pragnę dla Was tych najprostszych.
Dobrego wzroku,
abyście zawsze mogli dostrzec szczęście, które jest obok Was..
Dobrego słuchu,
abyście nie słyszeli tylko fałszu i podstępu, ale ciepło i zrozumienie zawarte w słowach....

Wszystkim gościom odwiedzającym mnie życzę wesołych i zdrowych Świat Wielkanocnych
Spośród wielu rzeczy, na których spełnienie zasługujecie, pragnę dla Was tych najprostszych.
Dobrego wzroku,
abyście zawsze mogli dostrzec szczęście, które jest obok Was..
Dobrego słuchu,
abyście nie słyszeli tylko fałszu i podstępu, ale ciepło i zrozumienie zawarte w słowach....

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WITAJ KRYSIU
I ja trafiłam na Twoją działkę, jak na ROD to masz dość duży metraż, a jak kolorowo.
Altanka kryta trzciną zapowiada się na uroczą budowlę, jak miło będzie napić się zdrowej herbatki bądź smacznej naleweczki w takie altance.
Pozdrawiam świątecznie
Krystyna

I ja trafiłam na Twoją działkę, jak na ROD to masz dość duży metraż, a jak kolorowo.
Altanka kryta trzciną zapowiada się na uroczą budowlę, jak miło będzie napić się zdrowej herbatki bądź smacznej naleweczki w takie altance.
Pozdrawiam świątecznie
Krystyna
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
KRYSIU Tobie też życzę radosnych ŚWIAT WIELKANOCNYCH
pozdrawiam papa

pozdrawiam papa

- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
Cudnie tam u Ciebie
Tyle ślicznych roślin i wszystko takie zadbane ,jak tak patrze na Twoja działeczkę to uswiadamiam sobie ile jeszcze pracy mnie czeka na moim poletku
Ta altana powala normalnie na kolana
Widzę ,że łączy nas rzeka(Drwęca) bo ja ją mam w sumie za oknem

Ta altana powala normalnie na kolana

Widzę ,że łączy nas rzeka(Drwęca) bo ja ją mam w sumie za oknem

- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Już nie mogę się doczekać z zakończenia altanki
Już nie mogę się doczekać z zakończenia altanki

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bardzo ładna i ciekawa ta okrągła altanka.
Będzie wspaniale zdobiła działkę.

Będzie wspaniale zdobiła działkę.

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Nowa altanka zapowiada się całkiem ciekawie .
Czekamy na teraźniejsze fotki .

Czekamy na teraźniejsze fotki .

- christinkrysia
Witam przemiłych gości. U mnie czasu mało bo nadal pomagam córce a to wiąże sie z częstymi wyjazdami do sąsiedniego miasta. Po zabiegu radzi sobie coraz lepiej więc niedługo będe wolniejsza i zacznę sezon wiosenny na swej działce.
leszczyna lubię przestrzeń stąd pomysł otwartej altany aby w czasie odpoczynku wzrok nie miał ograniczeń.
2iza fajna sprawa być nad tą sama rzeką mimo odległych miejscowości.
Rzeka ma swe uroki ale w ub roku jej wody weszły na teren działek. Całe szczęście,że moja wyższa od sąsiednich i zalanie niewielkie, mimo to szkody w roślinach spore.
iwonaxp altana w wyglądzie niewiele sie zmieni. Pokryliśmy trzciną jeszcze latem.
Teraz trzeba poprawić podłogę bo podesty drewniane sie rozlatują a beton niezbyt mi sie podoba. Planuje dać kilka kwiatów w doniczkach wiszących.
Kupiłam też żaluzje z zielonego bambusa i przy silnym słońcu będą spuszczane po jednej stronie.
Tajka cieszy mnie,że altana się podoba. Dla mnie ważne było aby w naturalny sposób wkomponowała się w całość. Muszę dla równowagi wzrokowej dodać kilka elementów z trzciny.
Sadzę, że taki dodatek jest niezbędny dla pełnego efektu.
leszczyna lubię przestrzeń stąd pomysł otwartej altany aby w czasie odpoczynku wzrok nie miał ograniczeń.
2iza fajna sprawa być nad tą sama rzeką mimo odległych miejscowości.
Rzeka ma swe uroki ale w ub roku jej wody weszły na teren działek. Całe szczęście,że moja wyższa od sąsiednich i zalanie niewielkie, mimo to szkody w roślinach spore.
iwonaxp altana w wyglądzie niewiele sie zmieni. Pokryliśmy trzciną jeszcze latem.
Teraz trzeba poprawić podłogę bo podesty drewniane sie rozlatują a beton niezbyt mi sie podoba. Planuje dać kilka kwiatów w doniczkach wiszących.
Kupiłam też żaluzje z zielonego bambusa i przy silnym słońcu będą spuszczane po jednej stronie.
Tajka cieszy mnie,że altana się podoba. Dla mnie ważne było aby w naturalny sposób wkomponowała się w całość. Muszę dla równowagi wzrokowej dodać kilka elementów z trzciny.
Sadzę, że taki dodatek jest niezbędny dla pełnego efektu.
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
No niestety tak to jest ,rzeka daje i odbiera
Wyślę Ci list w butelce hihi

Wyślę Ci list w butelce hihi

- christinkrysia
Zaczekaj, zaczekaj - zrobię na mapie rozeznanie bo chyba ...? to ja mogłabym w butelce np sadzonki wysłać do Ciebie

Jak to ta rzeka płynie - lecę po atlas - dam znać.

Jak to ta rzeka płynie - lecę po atlas - dam znać.
-
- 500p
- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Dziękuję skarbeńku za odwiedziny ... całe szczęście sarny nie podchodzą zbyt blisko a w tym roku mamy plany aby sie ogrodzić więc na dzień dzisiejszy cieszę się tą dziką natura 

A co wy dziewczyny uruchamiacie pocztę wodną
szkoda , ze ja nie mieszkam nad tą samą rzeką , bo u mnie przepływa Łyna.

- christinkrysia
Aniu każdą nadarzająca sie okazje trzeba wykorzystać - ekonomiczne podejście i wielka przygoda...
A drogi wodne już wiele wieków temu służyły do transportu więc to nie jest nowy wynalazek ale odgrzebany z archiwum
A drogi wodne już wiele wieków temu służyły do transportu więc to nie jest nowy wynalazek ale odgrzebany z archiwum

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Krysiu wyczytałam w pewnym wątku, że jesteś zainteresowana gaurą. Mam na działce różową ( kupioną jako sadzonkę) i białą ( z nasion - kwitła już w pierwszym roku). Różowa jedną zimę u mnie ma już za sobą. Teraz jeszcze jej nie widać, ale biała na pewno przezimowała. Nasiona białej powinnam jeszcze mieć. Jak przyjedziesz to dostaniesz
Fotki znajdziesz w moim wątku z zeszłego roku. Roślina wygląda delikatnie i wytwornie.