Zdjęcie oczka. Z prawej strony, nad hostami jest (obecnie marny) klon palmowy.
Muszę go czymś zastąpić. Niewysokie i komponujące się z resztą.
Zdjęcie jest z lipca 2005.
Filtr w kupie kamieni został obniżony i przykryty.
Może ja za dużo wymyślam, ale skoro chcecie mi pomóc, to trochę pomarudzę
Mnie się też podobało i dlatego teraz trudno mi wymyśleć coś na miejsce klonu.
Niestety zmarniał, a Anku uświadomił mnie, że w pełnym słońcu on niestety będzie dalej podsychał, aż do uschnięcia. Szkoda mi go, przesadzę w miejsce bardziej ocienione.
PS. Izko napisałam, że zdjęcie jest z 2005 roku. W tym roku zostały głównie podeschnięte badyle.
Mam nadzieję Lilu, ze sie nie obrazisz - to był oczywiscie żart z tym marudzeniem, ale naprawdę uważam ze to miejsce wygląda ładnie i nic bym nie zmieniała. Co najwyzej dosadziłabym jakieś bylinki
Rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi na datę Ale jeśli zmarniał tylko klon, to może posadź zamiast niego jakieś większe byliny? A jeśli krzew, to jaki wysoki miałby być?
To może rzeczywiście ognik szkarłatny. U mnie coś przemarza i na wiosnę muszę zawsze kilka pędów obciąć, ale u Ciebie cieplej, powinien sie dobrze chować.
Lilu ,sumak dissectum troszkę pokrojem przypomina klonik palmowy i te mocno pierzaste listki tworzyłyby taką czuprynkę nad oczkiem.no i jest małym drzewkiem.
Wpadł mi jeszcze w oko perukowiec podolski ''Golden Spirit"-też mogłoby fajnie wyglądać (te peruczki i kolorek liści taki fajny) i dorasta do 2 m http://www.pinus.net.pl/p.php?p=katalog