Ogródek Daszum
- Kocimietka
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 28 lut 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogródek Daszum
Tak się zapatrzyłem że się nie przywitałem .Pewnie zauważyliście że jestem nowy także witam wszystkich serdecznie 

Pozdrawiam,Adrian
Kocica ten krzew obsypany różowymi kwiatami to rzeczywiście kolkwicja. W ubiegłym roku po raz pierwszy zakwitła tak obficie. Klon Leopoldii nie jest duży, bo już raz musiałam go przesadzić, co zablokowało jego rozwój na rok.
Dziękuję wszystkim za pozytywne komentarze. To ważne dla mnie nowej na tym forum.
Dziękuję wszystkim za pozytywne komentarze. To ważne dla mnie nowej na tym forum.
Ale zaserwowałaś ucztę dla oczu... Ale to niesamowite, jak Ty to wszystko zmieściłaś na działce pracowniczej? To chyba przynajmniej podwójna, bo taka standardowa to ma chyba 3 ary... A u Ciebie jest wszystko, oczko, iglaki, rabaty kwiatowe i jeszcze trochę trawnika... Jakim cudem?

Działka standardowa - 304 m2.
Lubię moje kwiatuchy, iglaczki, krzaczki - wszystko tam lubię.
Od wiosny do jesieni to mój drugi dom, a zimą przeglądam zdjęcia.
Lubię moje kwiatuchy, iglaczki, krzaczki - wszystko tam lubię.
Od wiosny do jesieni to mój drugi dom, a zimą przeglądam zdjęcia.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj Daszo
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu.
Dobrze, że posłuchałaś Uli i założyłaś swój wątek.
Ogród jest przepiękny i jest co pokazywać.
Widać, że Opolanki to zdolne bestyjki

Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu.
Dobrze, że posłuchałaś Uli i założyłaś swój wątek.
Ogród jest przepiękny i jest co pokazywać.
Widać, że Opolanki to zdolne bestyjki

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Ja też zimą przeglądam zdjęcia i porównuję je z poprzednimi latami:-). Przepiękne róże rosną w Twoim ogrodzie, kolkwicja cudownie zakwitła. Ja jeszcze zapytam o ten klon, czy Ty go formujesz? Mam tę odmianę i ma nieco inny pokrój, a raczej zupełnie inny bo jest taki smukły, a Twój wygląda dużo ładniej, bardzo mi się podoba.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
po prostu słów brak.....Przesliczny ogród i taki zadbany.........Lubisz to co robisz...
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
Kocica, ja mój klon przycinałam, bo bałam się że urośnie ogromny i zacieni działkę sąsiada ( to było jeszcze wtedy gdy rósł na poprzednim stanowisku). Teraz podoba mi się jego kształt i niech sobie rośnie.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Właśnie tego się boję, że urośnie ogromny bo taki powinien być docelowo mimo tego, że mój ogród jest bardzo duży to nie chcę aż tak dużego drzewa. Już byłam w ogrodzie z M. żeby obejrzeć jak przytniemy w tym roku nasze drzewko Leopoldii.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Twój ogród jest przepiękny i taki kolorowy
Będę tu częściej zaglądać;)

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Daszeńko!!! No, zdecydowałaś się! Pięknie!
Znam te "ogródki", na których jest Twoje królestwo, ale takiego cudeńka nie zauważyłam - aż do tej pory! Kiedy się ociepli, specjalnie pójdę na spacer wypatrywać! No kto by pomyślał, że na poczciwych "ogródkach" można znaleźć taką perełkę!
Faktycznie, ogród wygląda na duuużo większy. A ile kwiatów i bylin i krzewów! Bardzo, bardzo mi się podoba!
I jeszcze oczko wodne!!! No no jak ja mogłam nie przyuważyć takiego ogródka??? - a chodzę tam czasem na spacerek...
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Znam te "ogródki", na których jest Twoje królestwo, ale takiego cudeńka nie zauważyłam - aż do tej pory! Kiedy się ociepli, specjalnie pójdę na spacer wypatrywać! No kto by pomyślał, że na poczciwych "ogródkach" można znaleźć taką perełkę!
Faktycznie, ogród wygląda na duuużo większy. A ile kwiatów i bylin i krzewów! Bardzo, bardzo mi się podoba!
I jeszcze oczko wodne!!! No no jak ja mogłam nie przyuważyć takiego ogródka??? - a chodzę tam czasem na spacerek...
Pozdrawiam serdecznie - Ula
To samo pomyślałam sobie! To nie kilka lilii, ale całą ich kolekcja! I to jaka różnorodna! Gratuluje!agape pisze:Witaj Daszum na Forum!
Ależ zadbana Twoja działka! Wspaniały, piękny, dojrzały ogród!
Skromnie piszesz - "teraz KILKA lilii", toż to cały liliowy ogród botaniczny!
To cudownie, że założyłaś wątek - tylko podziwiać.Oczko wygląda na zamieszkałe? Ogrodniczka z ponad 30-letnim doświadczeniem ogrodniczym! Gratuluję! Na pewno wiele się od Ciebie nauczę!
Na razie podziwiam feerię barw i kształtów!