Witaj Halinkohal1959 pisze:Grażynko faktycznie piękna ta ostatnia róża.Herkulesa mam od jesieni,jestem ciekawa czy urośnie chociaż jak Twoja,cieszę się ,że pachnie
![]()

Urośnie na pewno, jest silny, jak sama nazwa wskazuje

Witaj Halinkohal1959 pisze:Grażynko faktycznie piękna ta ostatnia róża.Herkulesa mam od jesieni,jestem ciekawa czy urośnie chociaż jak Twoja,cieszę się ,że pachnie
![]()
A ja mam nadzieję,że uda mi się kupić wiosną właśnie Veilchenblau,bo zachorowałam na nią okropniegagawi pisze:Veilchenblau
. Mam nadzieję że w tym roku zakwitnie już tylko Veilchenblau![]()
Witaj Grażynko, cieszę się że trafiłam do Twojego nowo założonego wątku. Tworzę właśnie listę róż które kupię w nowym sezonie i cieszę się że trafiłam na powyższy wpis. Bo nie dość że piękna ta róża, to jeszcze wytrzymała, a takie najchętniej widziałabym w swoim ogrodzie.gagawi pisze:Schloss Ippenburg/Prince Jardninier
Kupiłam po przecenie wysuszonego badyla, myślałam, że trupek...byle jak wsadziłam do ziemi-pewna, że nic z tego nie będzie![]()
Nie na darmo otrzymała ADR, niezwykle silna, zdrowa i piękna róża. Kwiat o średnicy 13 cm, upojnie pachnący, trzyma się na krzewie 2-3 tygodnie.
Nela - wypchałam moich na zakupy i szybko wykorzystuję czas, a Ty się nie przypatruj, tylko segreguj fotki i prędziutko w nasze ślady