Ogródkowe rozmaitości cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.2

Post »

Ooo,ile gości... :D , witam Tarę,Izkę ,Gabrysię,Ankę,Halinkę,Izkę-liskę,Danusię,Gosię,Dominikę i Dzidzię i dziękuję za odwiedzinki, ;:196
tara pisze:Nelu nasze M maja to do siebie musza sobie pogadać, chłopaki lubią jak ich się prosi a chwali
ale olka to masz bombowego
Taruśtrzeba ich pochwalić,zachęcić ...wtedy zrobią dla nas wszystko...no...może nie wszystko,ale w każdym razie starają się,troszkę dyplomacji... i jest jak trzeba :D
chatte pisze:Nie napisałaś jak się różyczka nazywa ;)
Oleander godny pozazdroszczenia! A jaki kolor?
Izuś róża witająca Was wszystkie to Rosarium Uetersen
Olek jest już gigantycznie wielki,a ciężki...,że ledwo go podnieść można,a kolor-różowy.
Miałam go latem podciąć ,ale żal mi było tych wyrośniętych gałązek z pąkami u szczytu..;zaniechałam ... :?
Teraz podjęłam decyzję, widząc jak zajmuje 1/4 powierzchni pokoju ,że nieuchronnie zbliża się czas użycia sekatora... :roll:
Wiosną będę miała sporo szczepek...,jakby co to ,to służę... :D
Gabrysiu cieszę się ,że mnie znalazłaś,odwiedzaj mnie dalej ;:196

Aniu dobrze ,że nie zabładziłas i trafiłas , ;:196 ,jakbyś miała jakieś trudności ...to zawsze możemy sobie w oczy spojrzeć,a dróżka do mnie wydeptana i znana na pamięć... :;230
Halinko witam Cię równie serdecznie,a furtka zawsze stoi otworem przed Tobą,no chyba ,że tyle śniegu spadnie ,że będą trudności z jej otwarciem,ale wtedy znajdziemy inne sposoby... ;:224
Lisko cieszę sie,że mogłam przyczynić się do uratowania Twojego olka ...,szkoda by go było :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Kontakt:

Post »

To i ja się odmelduję na nowym!
Hm, sama dopiero dziś rano ;:223 wniosłam swoje 2 aukuby.
Każda z nich to 1/3 Twojego olka a myślałam, że ducha wyzionę. Jednak te chłopy potrzebne czasem :uszy
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A już myślałam, że rozpoznam RU , ale na tym zdjęciu jakoś inaczej wyglądało :oops:

Oleandra chciałabym, ale białego ... może udałoby mi się go przechować ... Jednak dwóch na pewno nie pomieszczę, dlatego nie mogę skorzystać z Twojej hojności ... Niemniej dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Temperatura u nas -7,ale śniegu mało...,obawiam się ,czy przy większych mrozach bez pierzyny śnieżnej nie zmarzną nowe róże .... :( Opady na południu wciąż zapowiadają, a tu ledwo,co... :roll:
Frida pisze:Witaj Nelu,
zaglądalam do twojego "starego" wątki podziwiać przede wszystkim róże i powojniki. Zachwycajace. Nie wpisywałam się, bo co mam pisać, że ładnie? Jest ładnie, jest uroczo, bardzo fajny ogródek, który aż kipi bujnością roślin i barwami. Teraz się wpisuję, żebym nie musiała Cię szukać, gdy zakwitną kwiaty.
Pozdrawiam, Danuta
Witam Cię Danusiu ,najważniejsze ,że znalazłaś drogę do moich rozmaitości:D Nieraz buszowałam po Twoim pięknym ogrodzie,ale śladu nie zostawiałam,ale niebawem odcisk mojej stopy pozostanie na stałe... ;:224
gorzata76 pisze:Do twarzy Twojemu M z olkiem... dosłownie :;230
Gosiu M twierdzi co innego...,spodziewał się pochwał nad jego wielką krzepą... :;230
dominikams pisze:Ja swojego tez już wnioslam - kilka dni temu. Donica wielka, ale dalam rade 8-)
Dominiczko ,nie żartuj ,że sama wnosiłaś giganta,to nierozważne ...;:78
Dzidziuz oleandrem zawsze czekam do ostatniego momentu...,jak już porządny mróz zawita.A teraz,co...stoi drzewo na środku pokoju,w zasadzie to choinki nie muszę kupować... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

chatte pisze:A już myślałam, że rozpoznam RU , ale na tym zdjęciu jakoś inaczej wyglądało :oops:

Oleandra chciałabym, ale białego ... może udałoby mi się go przechować ... Jednak dwóch na pewno nie pomieszczę, dlatego nie mogę skorzystać z Twojej hojności ... Niemniej dziękuję ;:196
Izuś, ja mam białego pojedynczego, ale za to pachnącego :lol: To jeszcze maluchy, ale wiosną mogę popytać o szczepki u "mamusi" :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pyzia pisze:To i ja się odmelduję na nowym!
Hm, sama dopiero dziś rano ;:223 wniosłam swoje 2 aukuby.
Każda z nich to 1/3 Twojego olka a myślałam, że ducha wyzionę. Jednak te chłopy potrzebne czasem :uszy
Pyziu miło ,że zawitałaś do mnie :wit Z tymi drzewami z południa wielki kłopot zimą,ale rekompensują tę niedogodność bujnym kwitnieniem,chociaż różnie z tym bywa....Najbardziej byłam zdziwiona mnogością kwiatów u psianki (szafirowej burzy),która przez ostatnie lata prawie w ogóle nie kwitła ,chyba przeczuwała swój rychły koniec i pokazała co potrafi w tym roku :wink:
A chłopy ...potrzebne... zgadzam się ,bez nich ani rusz... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:A już myślałam, że rozpoznam RU , ale na tym zdjęciu jakoś inaczej wyglądało :oops:

Zazwyczaj w przybliżeniu róża wygląda trochę inaczej niż cały krzew.Nieraz zauroczona jestem zdjęciem kwiatu,a w całości już mniej mi się podoba.To taka magia fotografii... :wink:
Izuś ,z tym oleandrem tak się nie opieraj ...,na wstępie to mała sadzoneczka ,niewiele miejsca zajmuje ...:D
mag pisze:
Izuś, ja mam białego pojedynczego, ale za to pachnącego :lol: To jeszcze maluchy, ale wiosną mogę popytać o szczepki u "mamusi" :lol:
Tak prawdę mówiąc ,to nie udało mi się ,mimo wielokrotnych prób ,rozmnożyć olka,szczepki zawsze mi pogniwały,nie chciały puścić najmniejszego korzonka... :?
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Alionuszka pisze: Lisko cieszę sie,że mogłam przyczynić się do uratowania Twojego olka ...,szkoda by go było :roll:
Moich olków :) Wszystkie na tarasie stały ... już wniosłam do domu... do zimnego pokoju nie jest źle... one lubią małe przymrozki :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Neluś, kochana jesteś, ale nie chcę więcej, jak jednego. Widziałam właśnie jak potrafi urosnąć :D
A ja mam jeszcze psiankę ... Razem, kiedy podrosną, wypełnią mi całą spiżarkę, a ja gdzie wejdę? Tam prócz kwiatów są jeszcze inne rzeczy :lol:
A ze zdjęciami to tak bywa, ze nie zawsze oddajaąkolor - bo to głównie mnie tu zmyliło.
Ale i tak powinnam już poznać, tyle się tych zdjęć naoglądałam ... Widać jeszcze za mało ;:14
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Nelu, moje olki są z patyczków, ale ukorzenianych w doniczkach, te w wodzie też mi zgniły.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś najważniejsze,że olki w odpowiedniej temperaturze stoją i niech czekają wiosny... :D

Izuś ,chatte już nie będę Cię męczyć szczepkami oleandra...,a psiankę corocznie ścinam,mało wtedy miejsca zajmuje :D
Trzeba być super ekspertem,aby móc rozpoznać większość róż... :shock: ,ja na pewno rozpoznałabym te odmiany ,które sama posiadam,natomiast z innymi jest już trudniej...

Madziu patyki w wodzie mi gniły ,a w ziemi usychały, mimo nakrycia. :oops: Oleandrów więcej już nie chcę,ale szkoda mi będzie wyrzucać obcięte gałązki i pewnie będę się starała je ukorzenić,może ktoś zechce... :)
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

No to i ja Cię w końcu znalazłam Nelu, bo gdzieś mi znikłaś. A u Ciebie takie ciepłe tematy,
olki i psianki. Aż milej i cieplej się robi na duszy. A Twój olek to wyrósł ogromny.
Jak Twój M go wniesie w przyszłym roku? :?:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu dróżka do mego ogródka już dosyć udeptana ,to pewnie po śladach trafiłaś... :D Cieszę się z tego udeptywania ,z tyloma miłymi osóbkami mam przyjemność poklachania ;:196
A olek w przyszłym roku stanie się o rozmiar mniejszy ... ,ku uciesze mego osiłka... ;:138
Drzewo było komisyjnie ważone...,całe 55 kg osiągnęło.. :shock:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Nelu
U mnie śnieżek podapał i jest pięknie :D
tylko dzisiaj bardzo zimno :( - 17
moje olki też takie wyrośnięte, coś muszę też z tym zrobić :heja