Zeberko, nie znam niestety nazwy tego kwiatka, jest juz długo w rodzinie, dostałam go od babci której kwitł zawsze, ale znudziły jej sie roslinki które nie kwitna przez cały rok jak pelargonie, czy storczyki którymi ją niedawno zaraziłam, a rosną i kwitną u niej jak szalone ( ja moge tylko pomarzyc - nie mam tyle miejsca

, dżungla ma swoje prawa - wytrwają najsilniejsi ;) )
Elciu, macie z Mirkiem rację, to właśnie Calla.
Miłośnikom stojaczka musze powiedzieć ze są to niestety focie niemalze dokładnie sprzed roku.
Niestety (moze z racji ścisku) kilka kwiatków nie chce współpracować i tak ten cudny fiołek przekwitł po zakupie w tym roku wypuścił ogrom pąków z czego rozwinęły się 2, a reszta mi padła, na lato wystawiłam go nawet na dwór ale ostatecznie nie wiem czy poszedł spac (mam nadzieje) czy zwyczajnie mi zdechł

mam tez super cudowne, pełne, różowe hipeastrum i dziadostw nijak nie chce mi zakwitnąć jak i drugie czerwone z reszta...

już drugi rok ma odpoczynek zimowy mam nadzieje ze w tym roku zakonczy go pąkiem...
A tu moje nowe nabytki

jeszcze nie wiem gdzie je zmieszcze.. (pierszy nieco starszy nabytek ma juz miejsce

)