Rewersja pierisa, świerka conica
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 maja 2009, o 22:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
FALLENANGELV,byc może to przypadek ale u mnie u obydwoch ,,konikow" pojawily się te pędy po inwazji przędziorków.Jeśli tak bardzo pragniesz miec takiego dziwoląga,to poczekaj na tą plagę.A jeśli nie nadejdzie,to załatw sobie parkę dorodnych przędziorów i wpuśc w swoje krzaki na rozmnożenie.Może na allegro będą mieli,tam wszystkim handlują
Powodzenia.

-
- 10p - Początkujący
Re:
Rośnie i jak widać ma się dobrze.Mam nadzieję że za parę lat kolega MirekL ze skruchą przyzna,że się mylił i zrezygnuje z uczestnictwa w tym forum w związku z wprowadzaniem w błąd forumowiczówMirekL pisze:Urośnie. Duży. A to na dole uschnie.
Nie jedyny. Powtarzalny. Zjawisko nader częste.

Handluję .... w związku z tym przychodzi do mnie mnóstwo ludzi,którzy zwracają szczególną uwagę na rośliny i jeszcze nikt nie powiedział,że coś takiego widział.Uznaję zatem,że ,,zjawisko nader częste'' nie jest.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a88 ... 0a322.html
A to część moich krzaków.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb3 ... 6972a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/80e ... e4530.html
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Re:
To miałaby być kara za pomyłkę? A jeśli ten invert zacieni conicę, zabierze jej soki i za parę lat jednak doprowadzi do jej uschnięcia, to przyznasz, że Ty się myliłeś i przeprosisz kolegę MirkaL?kornik44 pisze:[...]Mam nadzieję że za parę lat kolega MirekL ze skruchą przyzna,że się mylił i zrezygnuje z uczestnictwa w tym forum w związku z wprowadzaniem w błąd forumowiczów![]()
[...]
Natura jest nieprzewidywalna, a śmiem twierdzić, że kolega MirekL jest jednym z lepszych specjalistów w Polsce od zmutowanych iglaków, widział i wyhodował ich więcej, niż niejedna szkółka ma w ofercie

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
- 10p - Początkujący
Re: Rewersja świerka "Conika"
W żadnym przypadku nie podważam autorytetu MirkaL i mam nadzieję,że nie poczuł się urażony.To miała być taka forma czerstwego żartu,który nie obdarzony odpowiednim emotem,mógł zostać źle odebrany.
Jeśli chodzi o conikę,to na bieżąco wycinam gałązki,które mogą zasłaniać dostęp światła lub ograniczać wzrost.
Na początku świerk biały był gałązką świerka conika a teraz wygląda to tak,że conika jest jedną z gałęzi białego i nie widzę powodu dla którego ta gałąź miała by zostać pozbawiona soków,jak kolega bishop sugeruje.Ja jestem bardziej przewidywalny niż natura i wiem,że to drzewo czeka smutny koniec w niedalekiej przyszłości.W miejscu w którym ono rośnie przewidziałem kostkę brukową
a ponadto za parę lat gałęzie zasłaniały by dostęp światła do okien domu.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowych i pięknych roślin
Jeśli chodzi o conikę,to na bieżąco wycinam gałązki,które mogą zasłaniać dostęp światła lub ograniczać wzrost.
Na początku świerk biały był gałązką świerka conika a teraz wygląda to tak,że conika jest jedną z gałęzi białego i nie widzę powodu dla którego ta gałąź miała by zostać pozbawiona soków,jak kolega bishop sugeruje.Ja jestem bardziej przewidywalny niż natura i wiem,że to drzewo czeka smutny koniec w niedalekiej przyszłości.W miejscu w którym ono rośnie przewidziałem kostkę brukową
a ponadto za parę lat gałęzie zasłaniały by dostęp światła do okien domu.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowych i pięknych roślin