Nowy ogród Jacka cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku pod działka zostały jeszcze 2 iryski które były dla Ciebie i ja ślepa baba nie zauważyłam ich ale Ty mogłeś lepiej patrzeć no i mam dla Ciebie pomarańczowy o dużym kwiatku liliowiec i morelowy bez oczka od sąsiadki więc chyba wyślę Ci po niedzieli
Genia potem zrobię zdjęcia i wkleję
Aguś a ogród to nie wszystko Ty jesteś tak miła że dla Ciebie samej warto jechac taki kawał
Genia potem zrobię zdjęcia i wkleję
Aguś a ogród to nie wszystko Ty jesteś tak miła że dla Ciebie samej warto jechac taki kawał
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie kochani! Właśnie skończyłem sadzić a jeszcze miałem gościa i pracę więc nie posadziłem wszystkiego. W nocy i w dzień znowu padało więc ziemia mokra i dobrze się sadziło. Tylko że to nie takie proste, bo czasem trzeba najpierw zrobić miejsce, coś wyrwać, wykopać cebule no i trochę pomyśleć, bo i u mnie robi się ciasno. Nie myślałem, że rabaty tak szybko się zagęszczą i muszę się zabrać za robienie drugiej części ogrodu. Ona jest symetryczna, tak samo duża więc będzie gdzie sadzić
Jollla500
dziękuję za miłe słowa (i pod adresem aparatu też
) O Tobie słyszałem same superlatywy od Geni więc jak zapowiadałem, kiedyś Cię odwiedzę
EdytoB
witaj chyba po raz pierwszy w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę
Bo to prawda z tymi hortensjami, ale im one starsze tym ma większe korzenie, które mogą zająć glebę o innej kwasowości. Wiem, że w starym ogrodzie żyzna gleba została przywieziona więc pół metra niżej może być zupełnie inna.
Igo
wielkie dzięki
Warto było pokonać te 250km
Rośliny, jakie dostałaś, mogą poczekać, bo w doniczkach, za to ja dziś sadziłem prawie na czas, żeby nic nie zmarnować.
Jednej nazwy rośliny za nic nie mogę sobie przypomnieć. Nawet nie wiem, jak ją opisać ale rosła u Ciebie na skalniaku trochę poniżej goździcznika. Miała jeszcze zaschnięte kwiaty na sztywnych łodyżkach. Jak nie pamiętasz, to wkleję zdjęcie.
A jasnota i gajowiec to wydaje mi się, że synonimy jednej rośliny
Agnieszko-Pelagio
ja też bym się ucieszył, jakbym mógł zobaczyć i poznać więcej forumowiczów, w tym także i Ciebie, ale to nie takie proste. Ty masz to szczęście, że byłaś we Wrocławiu a teraz przyjeżdżają do Ciebie chłopaki.
Coma95
nie mów takich rzeczy, bo się czerwienię jak burak
Dzięki, że wpadłaś
Geniu
już mi tyle dałaś i jeszcze chcesz
Masz złote serce, ale nie chciałbym Cię fatygować.
Wyobraź sobie, że dwa Twoje liliowce zakwitły, zanim zdążyłem je posadzić
Jeszcze trochę roślin czeka na posadzenie ale są bezpieczne. A niektóre to chyba nawet nie poczują przeprowadzki, bo z dużymi bryłami ziemi były
Grażynko
to zapraszam do mnie - jest bliżej niż do Wrocławia
Jak będę wysyłał Ci rośliny, to dołożę tojeść, bo chyba nie masz
JoluG.
dziękuję; spotkania były naprawdę fajne ale kończą się zbyt szybko
Pewnie sama wiesz...
Jollla500
dziękuję za miłe słowa (i pod adresem aparatu też
EdytoB
witaj chyba po raz pierwszy w moim ogrodzie
Bo to prawda z tymi hortensjami, ale im one starsze tym ma większe korzenie, które mogą zająć glebę o innej kwasowości. Wiem, że w starym ogrodzie żyzna gleba została przywieziona więc pół metra niżej może być zupełnie inna.
Igo
wielkie dzięki
Rośliny, jakie dostałaś, mogą poczekać, bo w doniczkach, za to ja dziś sadziłem prawie na czas, żeby nic nie zmarnować.
Jednej nazwy rośliny za nic nie mogę sobie przypomnieć. Nawet nie wiem, jak ją opisać ale rosła u Ciebie na skalniaku trochę poniżej goździcznika. Miała jeszcze zaschnięte kwiaty na sztywnych łodyżkach. Jak nie pamiętasz, to wkleję zdjęcie.
A jasnota i gajowiec to wydaje mi się, że synonimy jednej rośliny
Agnieszko-Pelagio
ja też bym się ucieszył, jakbym mógł zobaczyć i poznać więcej forumowiczów, w tym także i Ciebie, ale to nie takie proste. Ty masz to szczęście, że byłaś we Wrocławiu a teraz przyjeżdżają do Ciebie chłopaki.
Coma95
nie mów takich rzeczy, bo się czerwienię jak burak
Dzięki, że wpadłaś
Geniu
Grażynko
to zapraszam do mnie - jest bliżej niż do Wrocławia
Jak będę wysyłał Ci rośliny, to dołożę tojeść, bo chyba nie masz
JoluG.
dziękuję; spotkania były naprawdę fajne ale kończą się zbyt szybko
-
cilla77

- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
OOO!!!
Jak fajnie że się spotkaliście - zazdroszczę!
Jak miło popatrzeć na Wasze foteczki!
Jak fajnie że się spotkaliście - zazdroszczę!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Geniu
Masz złote serce, ale nie chciałbym Cię fatygować.
Jeszcze trochę roślin czeka na posadzenie ale są bezpieczne. A niektóre to chyba nawet nie poczują przeprowadzki, bo z dużymi bryłami ziemi były
Jacku ja bym tym też się zbyt mocno nie przejęła ale pod działka mogly zostać te same rarytasy n.p biały z fioletową obwódką lub jakiś piękny inny
A przy okazji wyślę jeszcze ze 3 liliowce może nie tak piękne ale o dużych kwiatach
Daj tylko namiary na p.w
Genia
Jacku ja bym tym też się zbyt mocno nie przejęła ale pod działka mogly zostać te same rarytasy n.p biały z fioletową obwódką lub jakiś piękny inny
A przy okazji wyślę jeszcze ze 3 liliowce może nie tak piękne ale o dużych kwiatach
Daj tylko namiary na p.w
Genia
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie pierwszy nie pierwszyJacek P.... pisze:EdytoB
witaj chyba po raz pierwszy w moim ogrodzieBardzo się cieszę
![]()
Bo to prawda z tymi hortensjami, ale im one starsze tym ma większe korzenie, które mogą zająć glebę o innej kwasowości. Wiem, że w starym ogrodzie żyzna gleba została przywieziona więc pół metra niżej może być zupełnie inna...