Pozdrawiam " kolędników"
Dlaczego nie możemy spać ?
- Nela
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem jak wy, ale ja z wiekiem coraz bardziej trudno zasypiam. Podejrzewam , ze trochę rozlegulowany mam sen pracą latami na 3 zmiany. Organizm się przyzwyczaił i jeśli nie zasnę do 24.00 to już do rana mogę "kolędować". W nocy na komputerze nie siedzę, ale w zamian oglądam telewizję. Chociaż zdarza się raz na jakiś czas , że idę spać z" kurami " ale to wyjątek.Lubię noc- spokój, cisza w domu. Tylko druga strona medalu, że i ja muszę być cicho, bo domownicy śpią. Gdyby komputer był w jakimś neutralnym pokoju to na pewno również dotrzymywałabym wam -nocne marki- towarzystwa.
Pozdrawiam " kolędników"
Pozdrawiam " kolędników"
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Ja całe zycie bardzo dobrze spałam.
Teraz mam tak, że idę spać i raptem budzę się ni z gruszki i nie moge zasnąć.
Biorę książkę i czytam, dlaczego tak się dzieje?
Biorę książkę i czytam, dlaczego tak się dzieje?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- nemo56
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Każdy człowiek posiada własny zegar biologiczny.
Jeden idzie spać z kurami a wstaje bardzo wcześnie i rześko. Taki nazwany jest rannym ptaszkiem.
Drugi siedzi późno w noc i nie chce iść spać będąc przekonanym, że nie wszystko jeszcze zrobił.
Rano nie wstaje a jak musi, to wisi nad nim chmura gradowa. Najlepiej wstaje mu się około południa.
Takiego zwą Nocnym Markiem.
Jeden idzie spać z kurami a wstaje bardzo wcześnie i rześko. Taki nazwany jest rannym ptaszkiem.
Drugi siedzi późno w noc i nie chce iść spać będąc przekonanym, że nie wszystko jeszcze zrobił.
Rano nie wstaje a jak musi, to wisi nad nim chmura gradowa. Najlepiej wstaje mu się około południa.
Takiego zwą Nocnym Markiem.
Jakub . . . . .
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Tak mi się właśnie skojarzyło czytając ten postnemo56 pisze:czy coś sugerujesz?goni@k pisze:Agrazko ja tak miałam jak byłam w ciążyagrazka pisze:Ja całe zycie bardzo dobrze spałam.
Biorę książkę i czytam, dlaczego tak się dzieje?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
A może to jest tak, że nie chce się spać w nocy i dopiero później jest się w ciąży
- ile można kśiążki czytać?

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- beholderka
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 4 lis 2006, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
-
goni@k
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Beholderko,jak już wymyślisz ten sposób na zrobienie kasy bez nakładu pracy to koniecznie napiszbeholderka pisze:Ja lubię działać po nocach.Mam ku temu warunki,aby w dzień odespać.Najbardziej jednak myślę jeśli już muszę iśc do łóżka jak zostać bogatą bez nadmiernej pracy i wysiłku,bo zdrowie i lata pozostały w tyle.
Dobry sposób nie jest zły
- beholderka
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 4 lis 2006, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wydaje mi się,że tu nie ma o czym za dużo myśleć.Każdy dziś orze jak może.Jak miałam odpowiedzialną i dobrą pracę to byłam młoda i korzystałam z życia /dziś pozostały piękne wspomnienia./.Dziś tylko zostać politykiem choćby na szczeblu powiatowym to już sam pieniądz leci z kieszeni naiwnego wyborcy.Ja się spóżniłam.Pozdrawiam.

- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Ano właśnie, jestem typową sową, albo nocnym markiem, sypiam świetnie, ale rano, a nie wieczorem 
A co przeszkadza zasypiać? Stres (głównie negatywny, choć i pozytywny też nie jest najlepszym usypiaczem), zbyt późne i zbyt obfite kolacje, hałas i światło, złe nawyki (z "wiszeniem" na kompie włącznie), niewygodne łóżko, niektóre leki i choroby. Ale wiem też po sobie, że brak snu, spanie 2-3 godziny na dobę przez kilka tygodni nie zabija. Trochę otumania, ale tabletki na sen ogłupiają jeszcze bardziej. Przestrzegam więc przez braniem dostępnych i reklamowanych mocno para-leków i innych środków nasennych, bo tylko szkodzą, zamiast pomóc. Uzależniają, wyprowadzają z naturalnego rytmu czuwania i snu, trują i w ogóle są do d.... Lepiej przeczekać, zajmując się czymś ciekawym albo pożytecznym, nie zmuszając się do zaśnięcia na siłę. Zresztą w nocy jest tyle interesujących rzeczy do obejrzenia czy zrobienia, prawda?
itp
A co przeszkadza zasypiać? Stres (głównie negatywny, choć i pozytywny też nie jest najlepszym usypiaczem), zbyt późne i zbyt obfite kolacje, hałas i światło, złe nawyki (z "wiszeniem" na kompie włącznie), niewygodne łóżko, niektóre leki i choroby. Ale wiem też po sobie, że brak snu, spanie 2-3 godziny na dobę przez kilka tygodni nie zabija. Trochę otumania, ale tabletki na sen ogłupiają jeszcze bardziej. Przestrzegam więc przez braniem dostępnych i reklamowanych mocno para-leków i innych środków nasennych, bo tylko szkodzą, zamiast pomóc. Uzależniają, wyprowadzają z naturalnego rytmu czuwania i snu, trują i w ogóle są do d.... Lepiej przeczekać, zajmując się czymś ciekawym albo pożytecznym, nie zmuszając się do zaśnięcia na siłę. Zresztą w nocy jest tyle interesujących rzeczy do obejrzenia czy zrobienia, prawda?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Admiiin
- Przyjaciel Forum

- Od: 6 wrz 2006, o 22:02
- Kontakt:
Nalewka mądrze rzecze...
Słuchajcie jej

Słuchajcie jej
---...== Admin ==...---
Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info
Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info