Perukowiec podolski - nie kwitnie

Drzewa ozdobne
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

Mam odmianę 'Young lady', która to podobno bardzo szybko zakwita po posadzeniu i to obficie. W porównaniu do purpurowego, rosnącego obok, 3 razy większego... kwitnie obficiej to fakt
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dianek pisze:bo perukowiec kwitnie ogólnie na pędach przynajmniej dwuletnich (stąd brak kwiatów na roślinkach które mają mniej niż 3 lata), a najchętniej na jeszcze starszych :)
Dokłądnie tak to wygląda, na nowych przyrostach nic, poniżej rzadsze kwiaty, a niżej - peruki jak ta lala.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Donneczka
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 00:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam. Mam dwa perukowce a własciwie miałam, jedem zółty roznie około 4 lat bez zadnego kwiatka ale lubi przemarzac, a drugi purpurowy kupiłam z kwiatem i w tym roku niewypuscił ani jednego listka po prostu zmarzł,,,,,,szkoda bo był sliczny, ale moze to dlatego ze mieszkam na połnocy?
Awatar użytkownika
taires
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 lip 2009, o 13:39

Post »

Ja również mam dwa perukowce.
Zielony, niewielki, wsadzony w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie, aż sama się zdziwiłam.
Czerwony na wiosennych przymrozkach potracił młode pędy. Wszystkie musiałam skrócić bo pozasychały.
Nie było przez to ani jednego kwiatuszka. Jest to już spore drzewo, więc nie wchodzi w rachubę żadne okrywanie.
Prawda jest taka, że wiosna potrafi wiele zniszczyć.
pozdrawiam
w Koluszkach też jest ładnie OGRÓD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”