Perukowiec podolski - nie kwitnie
- nocny_drwal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
Mam odmianę 'Young lady', która to podobno bardzo szybko zakwita po posadzeniu i to obficie. W porównaniu do purpurowego, rosnącego obok, 3 razy większego... kwitnie obficiej to fakt
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dokłądnie tak to wygląda, na nowych przyrostach nic, poniżej rzadsze kwiaty, a niżej - peruki jak ta lala.dianek pisze:bo perukowiec kwitnie ogólnie na pędach przynajmniej dwuletnich (stąd brak kwiatów na roślinkach które mają mniej niż 3 lata), a najchętniej na jeszcze starszych
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Ja również mam dwa perukowce.
Zielony, niewielki, wsadzony w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie, aż sama się zdziwiłam.
Czerwony na wiosennych przymrozkach potracił młode pędy. Wszystkie musiałam skrócić bo pozasychały.
Nie było przez to ani jednego kwiatuszka. Jest to już spore drzewo, więc nie wchodzi w rachubę żadne okrywanie.
Prawda jest taka, że wiosna potrafi wiele zniszczyć.
pozdrawiam
Zielony, niewielki, wsadzony w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie, aż sama się zdziwiłam.
Czerwony na wiosennych przymrozkach potracił młode pędy. Wszystkie musiałam skrócić bo pozasychały.
Nie było przez to ani jednego kwiatuszka. Jest to już spore drzewo, więc nie wchodzi w rachubę żadne okrywanie.
Prawda jest taka, że wiosna potrafi wiele zniszczyć.
pozdrawiam
w Koluszkach też jest ładnie OGRÓD