Zuziu dziękuję za komplementy dla moich roślinek
Treissi na zielono cz.3
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- zabcia_paula
- 500p

- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- rastharsis
- 200p

- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Monisiu, dopiero będziesz mieć frajdę, gdy wszystkim obok skrętniki przekwitną, a wtedy Twoje obsypią się kwiatami!
A ja będę im kibicować. 
Z okazów, które dostałaś od Mirka najbardziej wpadło mi w oko to nakrapiane difciowe maleństwo, zwłaszcza, że w sobotę widziałam w Obi taką dużą, gęstą roślinę - cudo!
Niech Ci pięknie rośnie! 
Cebulki mieczyków dostałam od teściowej, ale od kilku miesięcy nie mogłam sobie przypomnieć gdzie je schowałam, a przyznać się, że zgubiłam też nie pasowało
aż tu przed chwilą czytam Twego posta i nagle doznałam olśnienia.
Dzięki! 
Z okazów, które dostałaś od Mirka najbardziej wpadło mi w oko to nakrapiane difciowe maleństwo, zwłaszcza, że w sobotę widziałam w Obi taką dużą, gęstą roślinę - cudo!
Cebulki mieczyków dostałam od teściowej, ale od kilku miesięcy nie mogłam sobie przypomnieć gdzie je schowałam, a przyznać się, że zgubiłam też nie pasowało
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sabinko też o tym myślałam, że kiedyś rolę się odwrócą i wszystkim skrętniczki już przekwitną, a mnie dopiero będzie kwitł. I wtedy wszyscy będą biadolić tak jak ja teraz, że nie mają kwiatuszków
No to dobrze, że przypomniałaś sobie o tych cebulkach. Akurat jest pora na sadzenie i teściowa mogłaby się nimi zainteresować
Ja wczoraj wybrałam się na targ w poszukiwaniu kwituszków, ale nie było nic
Dwa stoiska, a na nich głównie bratki, cebulki mieczyków i lilii. Kupiłam tylko te mieczyki, bo spodobał mi się kolor - takie ciemne bordo - u nikogo takich nie widziałam w okolicy. A teraz pomyślałam, że przydałyby się jeszcze jakieś jasne, żeby się uzupełniały
Jutro ruszę jeszcze po ogrodniczych - może upoluję jakieś inne cebulki
Bo z nasionkami chyba dam sobie spokój - zapóźno sobie o nich przypomniałam. Muszę tylko poszperać w necie za roślinkami, które wysiewa się teraz i w lato, a które kwitną za rok
Kojarzy mi się, że chyba pierwiosnki tak się wysiewa 
No to dobrze, że przypomniałaś sobie o tych cebulkach. Akurat jest pora na sadzenie i teściowa mogłaby się nimi zainteresować
Ja wczoraj wybrałam się na targ w poszukiwaniu kwituszków, ale nie było nic
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ariadno tą peperomkę kupiłam w ubiegłym roku w biedronce. Wtedy wyglądała tak:

Cały czas myślę, żeby ciachnąć jej czubek, ale nie mogę nigdzie znaleść informacji czy w ten sposób się rozkrzewi.
Ja zawsze myślałam, że skrętniki lubią ciasne doniczki. A tu już druga osoba pisze, że po przesadzeniu w większą doniczkę zakwitły. Teraz to ja już chyba zgupieję wygladając kwiatuszków

Cały czas myślę, żeby ciachnąć jej czubek, ale nie mogę nigdzie znaleść informacji czy w ten sposób się rozkrzewi.
Ja zawsze myślałam, że skrętniki lubią ciasne doniczki. A tu już druga osoba pisze, że po przesadzeniu w większą doniczkę zakwitły. Teraz to ja już chyba zgupieję wygladając kwiatuszków