Ja bardzo lubię te kwiaty i w dodatku są bardzo niekłopotliwe w uprawie.
Działka na Żuławach
Ja się zaraziłam milością do nich na tym forum właśnie. Oglądałam zdjęcia i czułam się tak jak spragniony, który widzi za szybą wodę  i nie może się do niej dostać 8) 
Jak pojadę na działkę to poprzesadzam roślinki. Odkryłam też wsród krzaków 2 opony
  w których ktoś COŚ posadził. Zrobię zdjęcia i też wkleję, ale tych opon na razie nie będę ruszać - nie przeszkadzają nikomu. A jak już roślinki przekwitną to zastanowię sie gdzie je wkomponować - bo opon nie mam zamiaru kolekcjonować  

Jak pojadę na działkę to poprzesadzam roślinki. Odkryłam też wsród krzaków 2 opony
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
Witaj Sabino.Zaglądam do Ciebie po raz pierwszy.Cieszę się, że jesteś kolejną osobą  z okolic Trójmiasta.Czeka Ciebie mnóstwo pracy.Jak będziesz zainteresowana jakimiś roślinami to napisz.Jak pojawią się jakieś nadwyżki to chętnie się z Tobą podzielę.Ja mieszkam w Rumii ,a więc niedaleko Gdyni.Napisz proszę jakie rośliny chciałabyś mieć w swoim ogrodzie.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu 
steresa

steresa
Serdeczne dzięki za życzliwość  

ojj chętnie się zgłoszę po nadwyżki, bo u mnie tyle miejsca i tak goło że aż strach

ale to chyba jeszcze niestety nie w tym roku albo najszybciej na jesieni - najpierw planujemy drzewka owoce i inne i krzewy a potem reszta ( ja tej reszty nie mogę się doczekać 8) )
No i ogrodzenie musi być, bo inaczej zwierzyna nam to szybko poobgryza

ojj chętnie się zgłoszę po nadwyżki, bo u mnie tyle miejsca i tak goło że aż strach
ale to chyba jeszcze niestety nie w tym roku albo najszybciej na jesieni - najpierw planujemy drzewka owoce i inne i krzewy a potem reszta ( ja tej reszty nie mogę się doczekać 8) )
No i ogrodzenie musi być, bo inaczej zwierzyna nam to szybko poobgryza
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
- amba19
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Sabinko masz rację z tym ogrodzeniem. My na początku mieliśmy takie prowizoryczne z brzozowych drągów. Nie było żadną zaporą dla sarenek i zajęcy. Pamiętam jak mi przygryzly świeżo posadzony żywopłot do samej ziemi. Trzeba się wstrzymać z sadzeniem (choć to bardzo trudne) żeby zaoszczędzić sobie nerwów(oraz podwójnych kosztów)
Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych

Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych

Balkonowe sukcesy
Ponieważ nie mam za bardzo co pokazywać,  bo u mnie prawie nic nie rośnie to chociaz wkleje moję balkonowe kwiatuszki z tamtego roku  

kobea

i poziomki

kobea

i poziomki

Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
Poniżej zdjęcia moich dwóch maluszków 

Tu ma sunia 3 miesiące

portrecik suni

mam już 1,5 roku

i rozrabiam

a poniżej odpoczywam sobie

na zielonej trawce

i u siebie na działce z towarzyszem

a tu razem ze mną

a tu mam 3 latka i juz wieksza nie urosnę ( na szczęście
  ) 

Tu ma sunia 3 miesiące

portrecik suni

mam już 1,5 roku

i rozrabiam

a poniżej odpoczywam sobie

na zielonej trawce

i u siebie na działce z towarzyszem

a tu razem ze mną

a tu mam 3 latka i juz wieksza nie urosnę ( na szczęście

Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
obydwa owczarki kaukaskie ale bez rodowodu więc rasę prosze traktować tak z przymrużeniem oka  

Własnie byłam u Ciebie ambo w odwiedzinach

Własnie byłam u Ciebie ambo w odwiedzinach
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
- karolaipiotr
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lut 2009, o 20:29

Witaj Sabinko wreszcie do Ciebie dotarłam:-) Widzę ,że masz ogromny " kawałek" ziemi:-) Już sobie wyobrażam jak tam będzie pięknie nie długo. Chociaż już teraz jest fajnie , bo nie widać żadnych bloków , marketów itp.
No a psy...Uściskaj i pogłaszcz je proszę ode mnie. Są piękne!!! A mordki mają urocze, coś mi się wydaję ,że są mocno skore do zabawy? Muszę tu częściej do Ciebie zaglądać.

No a psy...Uściskaj i pogłaszcz je proszę ode mnie. Są piękne!!! A mordki mają urocze, coś mi się wydaję ,że są mocno skore do zabawy? Muszę tu częściej do Ciebie zaglądać.
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1

Moi zieloni przyjaciele-część 1
Co do "miłych mordek" to one takie tylko przy nas - niewiele osób patrząc z daleka w to wierzy - szybko zmieniają poglad przy blizszym poznaniu z psami. Kaukazy są po prostu nieufne w stosunku do obcych. Sunia zaakceptuje obcego jak go wpuscimy ale usiądzie tak żeby mieć go na widoku i obserwuje ukradkiem. Co do samodzielnego wychodzenia gościa z domu to można zapomnieć. Ale za to te psy cenię właśnie. Co do psa to ma mroczną  
 przeszlość . Poprzedni wlaściciel nad nim nie panował i oględnie mowiąc pies narobił szkód.

Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach
Świetne psy - wiele osób robi im złą sławę, ale myślę, że mocno krzywdzącą. Sama mam dwa owczarki środkowoazjatyckie, a sąsiad właśnie kaukaza i nie dam sobie nigdy wmówić, że to ZŁE psy. ;-D
Tylko to czesanie.. o zgrozo. ;-)
Stąd też pytanie - czy Twoi pupile też obgryzają krzewy i tratują trawę do ziemi?
Pozdrawiam, Basia

Tylko to czesanie.. o zgrozo. ;-)
Stąd też pytanie - czy Twoi pupile też obgryzają krzewy i tratują trawę do ziemi?
Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.

Niestety niszczą zieleń i to mocno.   Poza tym moja sunia uwielbia wprost kwiatki 

Najpierw z lubością się zaciąga zapachem, aż oczy przymyka a potem idą w ruch ząbki i ciach nie ma kwiatka

Ta pierwsza część z wąchaniem zabawna ale ta druga już nie

A kaukazy to nie są psy dla kazdego niestety i stąd ta zła opinia, bo ktoś sobie rady z psem nie dał.

Najpierw z lubością się zaciąga zapachem, aż oczy przymyka a potem idą w ruch ząbki i ciach nie ma kwiatka
Ta pierwsza część z wąchaniem zabawna ale ta druga już nie
A kaukazy to nie są psy dla kazdego niestety i stąd ta zła opinia, bo ktoś sobie rady z psem nie dał.
Pozdrawiam Sabina
Działka na Żuławach

Działka na Żuławach