Witam, a ja zawsze robię tak: ząbek czosnku przez praskę na łyżkę dużą, dodaję miodu i mieszam. Nie raz mi to pomogło. A na dobre wypocenie to polecam herbatę zykłą zalac do połowy wrzątkiem, dodac jak najwięcej soku z malin i pic jak najbardziej gorące a potem pod kołdre i po jakiejś chwili pływamy ja czasami do tego łykam jeszcze polopirynkę lepszy efekt
O ....tak soczek z malin do herbaty....albo sok z czarnego bzu....wspaniała sprawa
U mnie w domu również na topie jest herbata ze sporą ilością cytryny posłodzona miodem. Tylko nie może być zbyt gorąca, żeby temperatura nie zabiła wartości miodu i cytryny.
Czosnek jest jednym z tych magicznych specyfików dobrych na wszystko. Od reszty odróżnia go to, że naprawdę działa Zdradzę Wam tajemnicę. Czosnek szybciej leczy z przeziębienia gdy się go zmiażdży, włoży w torebkę i wdycha zamiast jeść. W badaniach in vitro udowodniono jego skuteczność. Zabójczy dla szkodników żyjących w drogach oddechowych. Gorzej nieco wyszło z badaniami in vivo.
A czy ktoś zna jakiś magiczny sposób na katar?? Mój mąż 2 tygodnie męczył się z katarem, a jak wiecie - katar u osobnika płci męskiej, to straszna choroba ;)
Minął tydzień spokoju i znowu katar... Jak się tego pozbyć?? w miarę szybko najlepiej...