Chciałam pokazać Wam kilka moich skalniakowych roślinek. Bardzo lubię ten skalniak,bo przez cały rok wnosi coś nowego...

Myślę,że jeśli będziemy opisywać te rośliny, które mamy w naszych ogrodach, to nie powinno być ich aż tak wiele. Myślę oczywiście o roślinach typowo skalnych. A jeśli one by się skończyły, to można by było uzupełnić o niektóre mniej znane rośliny, mogące rosnąć w naszym klimacie. Po prostu zobaczymy jak się to będzie rozwijać. Mam w swoich archiwach, obszerny spis roślin skalnych, to coś znajdziemyNaradka pisze: I jeszcze jedno, część roślin może pełnić funkcje zarówno skalniaków jak i roślin rabatowych trzeba by było skrystalizować zasady co zaliczyć do skalniaków, a co już nie.
Naradko może w takim razie pomożesz mi sklasyfikować dziewięćsiła ,którego fotkę wkleiłam na poprzedniej stronie .Mam też inne roślinki skalne , których dokładnych odmian nie znam, niestetyNaradka pisze: Co co obrazków Małgosi
D. basuticum dawniej zwana congestum.
Zmiana jest na tyle świeża, że jeszcze nie całkiem się przyjęła w popularnym użyciu.