Zbieranie liści jesienią

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

leda16 pisze: Osoby leniwe i z dużą wyobraźnią techniczną proszę o opinię :wink:
To do mnie :wink:

Pomysł bardzo ciekawy. Projekt będący taką krzyżówką ręcznego odkurzacza z "samojezdnym" mającym ogromny pojemnik na liście mi się podoba.

Trzeba by tylko dopasować doświadczalnie długość rury łączącej dmuchawę z taczką.

A może wariant prostszy - zamiast oryginalnego worka o pojemności wiaderka uszyć podobny, ale dużo większy :roll:
- jak duży to zależy od możliwości fizycznych pracownika i wagi zbieranych materiałów. Pod koniec pracy na większym obszarze ( boisko, park, zieleń w mieście) stały by sobie napełnione worki czekające grzecznie na transport.
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

W Gdańsku i dotyczy to także ogrodów działkowych jest całkowity zakaz palenia ognisk,a we wszystkich działkowych wydawnictwach piszą że rośliny z objawami chorób należy spalić.
Jak pogodzić jedno z drugim?
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Do wora i na śmiertnik. Niestety pogoda już raczej nie dopisze i sama będę chyba musiała tak zrobić. Tylko że u mnie jest dużo ogromnych drzew ito nazbiera się jakieś......10 worków 80 litrwych :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”