Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Pestko :D
Żółty gigant robi wrażenie!
Mam nadzieję, że mój ostatni nabytek - też z tych gigantycznych - za jakiś czas będzie podobnie wyglądał :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Pestko czemu ty tak długo zwlekałaś z założeniem własnego wątku?? jak mozesz chować takie piękności przed naszymi oczami?? ;)

piękne 'okazy' ten żółty robi niesamowite wrażenie ;:152
robisz z nim coś 'specjalnego'?

a ostatni nabytek po prostu boski :)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Pestka, jestem zachwycona! Masz się czym chwalić! Cudeńka!
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Pestko, super że założyłaś swój wątek bo masz się czym pochwalić ;:215
Ten żółty gigant jest niesamowity, cudny kolor i ta ilość kwiatów ;:111
Powiedz, jak długo go masz i "co mu robisz" że tak Ci rośnie pięknie :?: ;:183
I oficjalnie dopisuję do mojej listy chciejstw tego różowego w piegi z fotki nr 3 ;:171
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

masz naprawdę śliczne Phalaenopsisy!!! wszystkie bardzo mi się podobają. ile z nich ci teraz kwitnie? żółty bardzo kazały, a ten najnowszy w rózowe kropki bardzo podobny do mojego (mam go w avatarku)
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

witaj żółty gigancik rozlożył mnie na obie łopatki ;:111 jest rewelacyjny...innym oczywiście też nic nie brakuje ale....ten jak dla mnie jest bezkonkurencyjny :P
Awatar użytkownika
joannna
200p
200p
Od: 29 mar 2008, o 21:51

Post »

masz ,masz z czego być dumna żółty gigancik jest oszałamiający
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Wow... cuda, cudeńka nam pokazałaś :)
Storczyki różnią się ewidentnie między sobą. Mój biały phal. jest wieeelki, ma ogromne liście. Inne są zdecydowanie mniejsze, drobniejsze, a nie są miniaturkami ;)
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Witaj Pestko ;:128

Obrazek za ćmówkę w tytule ;:138
Kolekcję posiadasz nieprzeciętną i pieknie o nią dbasz ... efekty są oszałamiające ;:111 ;:109
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Serdecznie Wam dziękuje za tak miłe slowa..nie spodziewałam się ..naprawdę.Ja raczej jestem z tych ,ktorzy nigdy nie mówia ,ze coś potrafią..cały czas sie uczę jeśli chodzi o storczyki...Bywałam na innym forum razem z Agness ale zapanowal tam dziwny klimat...wiec sie przenioslam do Was ,aby razem z innymi sie dalej uczyc na wlasnych i innych bledach...jeśli chodzi o zołtego ,,giganta,, to mam go od zeszłego roku..Zamowilam sobie storczyka u znajomej w sklepie ..myslalam ,ze bedzie taki sobie jakiś normalny,ale jak go zobaczyłam to nie wiem jak doszlam z nim do domu(chyba frunełam)To byly najmroźniejsze dni w grudniu...myślalam ,ze go nie doniose ,ze przeziębi sie i zrzuci kwiatki,a on kwitnie caly czas nieprzerwanie,i wyposzcza nowe pedy kwiatowe.W tej chwili z doniczki wystaje 6 pędow z pączkami ,ktore sie rozgaleziają.Zauwazylam ,ze na jednym pedzie mam 6 malych rozgalezień i wszystkie są bardzo żywe.Nic szczegolnego z nim nie robię(oprócz codziennych czulości do doniczki :wink: ) Nawoże kiedy trzeba,zraszam keramzyt wkolo doniczki..latem zraszałam całą roślinkę,stoi na południowym oknie w głebi tarasu...i dostaje to samo co reszta storczykow.Mam stroczyka bialego o podobnych duzych liściach i ogromnej ilości korzeni,wydaje mi sie ,ze bedzie to kolejny gigant,bo na to wskazuje wszystko.Czytalam na jednym z forum ,ze doniczki powinny byc jak najciasniejsze...wlasciwie to sie z tym nie zgadzam ,a wiem to z wlasnego parapetu...jeśli liście sa bardzo duże i meisiste ,,takie sercowate a korzeni bardzo dużo,,to warto taka roslinke przesadzic do wiekszej doniczki z wiekszą ilością podloża.Roślina rozrasta sie bardzo szybko i staje sie bardzo mocna,a liście sa olbrzymie.Tak zrobilam ze storczykiem rózowym..rosnie sobie w doniczce o srednicy 18 cm i dogania wielkościa ,,giganta,,a w tej chwili puszcza piaty ped kwiatowy rownocześnie kwitnie na innych pędach.Zakupilam juz doniczkę dla białej ćmówki i jestem pewna ,ze następny gigant zagości na moim parapecie.Kwiaty ma wielkości 14 cm więc cos w tym jest...Duzo ogladalam zdjęć cmówek i muszę powiedziec ,,ze żeczywiście zółte storczyki maja tendencje do rozrastania się.Ze wszystkich storczykow jestem dumna,bo wiekszość z nich kupilam z allegro kiedy nie kwitły.Każdy kwiat jaki sie pojawial byl dla mnie niesamowita niespodzianką.Teraz czekam na kwiatki u storczyka tygrysieg i czerwonego.Maja pędy kwiatowe i strasznie mnie ciekawi jakie one będą.na pewno się pochwalę :wink:
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Alez nam okazy pokazalas :shock: jestem w szoku :shock:
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

Z przesadzaniem do większych doniczek w przypadku bardzo rozrośniętego systemu korzeniowego, to uważam, że masz rację. Mam 3 storczyki, które musiałam przesadzić do większych doniczek, bo z mniejszych już całkiem wyłaziły, a roślina zaczynała pod ciężarem liści kłaść się całkiem na bok. Musiałam wstawiać w osłonki, aby doniczki się nie przewracały. Teraz muszę zrobić to samo z jeszcze dwoma, które niedawno zakończyły kwitnienie, bo też już niemal wiszą poza doniczką.
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Pestko a może wstawisz zdjęcia samych pędów ? ;:1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Wszystkich???? O ranyyy to bym musiala jakieś ponad 40 fotek wstawić :lol: nie licze tego co sie na kwitnących pędach rozgałęzia...jak znajde trochę czasu to cos tam wstawie...A tak z innej beczki..skad macie takie fajniusie emotikonki co??? :wink: Dajcie kolezance namiara na nie 8)
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Większośc to te nasze forumowe :) Gdy piszesz nowego posta są zawsze po lewej i wystarczy kliknąc: Więcej Ikon i otwiera Ci się cała przepiękna galeria.
Pestko chodziło mi oczywiście o młode pędy :) Masz ich aż tyle? :shock: ;;112
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”