Poza tym w tanganice raczej nie utrzymasz lotosa
Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz I
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Można ryby wrzucić i do słoika, tylko czy to jest akwarystyka? Jeśli oddzielisz je od innych na tarło, to ok. Ale nie każdy chce odławiać ryby na tarło. Moje mieszkają ze skalarami w 240. Barwniaczki to bardzo łatwe pielęgnice i rozmnażają się same - wystarczy im nie przeszkadzać. Ale w 112l okazywały sporą agresję w okresie rozrodu wobec innych ryb.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli

Raczej trudno je pomylić. Mam z tanganiką inne doświadczenia, chętnie konsumowały delikatniejsze gatunki roślin. Ale to nie ma byc moje akwarium tylko Antosi, więc już się nie wtrącam 
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Mam
,koszt około 500zł(+rozwalona w mak cyfrówka),ale nie mam jeszcze tylko rybek i świetlówek...
Zdjęcia jutro,bo z braku aparatu - sami rozumiecie.
Ja jednak pozostanę przy zestawie rybek zaproponowanych mi przez Anolkę i ciut uzupełnionych przez Anię.
Niestety - na giełdzie rekiny od razu wyczuły świeże mięso laika i żywcem wciskali,co mieli.
Dobrze,że miałam listę mozolnie zapełnianą przy nieodzownej Ilonki pomocy.
Teraz małe pytanie - kupiłam grzałkę 100w - ile czasu zajmie jej podniesienie temperatury o dwa stopnie?I gdzie najlepiej umieścić termometr?
Zdjęcia jutro,bo z braku aparatu - sami rozumiecie.
Ja jednak pozostanę przy zestawie rybek zaproponowanych mi przez Anolkę i ciut uzupełnionych przez Anię.
Niestety - na giełdzie rekiny od razu wyczuły świeże mięso laika i żywcem wciskali,co mieli.
Dobrze,że miałam listę mozolnie zapełnianą przy nieodzownej Ilonki pomocy.
Teraz małe pytanie - kupiłam grzałkę 100w - ile czasu zajmie jej podniesienie temperatury o dwa stopnie?I gdzie najlepiej umieścić termometr?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- anoli

Termometr jak najdalej od grzałki - żeby nie przekłamywać temp. Ja bym się z rybkami wstrzymała, ale jak kto woli. To co to będzie za obsada? Gratuluję baniaczka 
- AurorA
- 200p

- Od: 30 sty 2007, o 19:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
nie ma jak kto woli tylko powinno się czekaćJa bym się z rybkami wstrzymała, ale jak kto woli.
zaraz po zalaniu wzrasta stężenie amoniaku a bakterie nitryfikacyjne likwidują go dopiero po 2-3 tygodniach
Niektóre gatunki to są w stanie przeżyć ale po co je męczyć i zniechęcać się na przyszłość do akwarystyki.
Jacek ma absolutna rację.
Pozdrawiam Arek.
Oczko wodne żaden problem
Oczko wodne żaden problem
- anoli

Tośka 112l to za małe na skalarki, trochę im nisko - moje były w tym na tarle, i zrezygnowały z podejścia. :P A jaka pewność, że to parka? Ja mam trzy pary, dobierały się z 9 młodych rybek
Teraz ciągłe przedstawienia z tarłami :P
Stadko czego Antosiu?
Z tych co rozmawiałyśmy 2-3 samiczki na 1 chłopaka
Ależ niecierpliwa kobieta z Ciebie :P
Stadko czego Antosiu?
Z tych co rozmawiałyśmy 2-3 samiczki na 1 chłopaka