Toskowe co nie co :-)))
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne, naprawde cudne i okazałe. Również bardzo lubię pnącza, ale nie mam tak bogatej kolekcji. Szczególną sympatią darzę cissusy
i epipremnum. Jak moje podrośnie będę się mogła podzielić epipremnum neon. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Więc Cisus diskolor wcale nie jest trudny w uprawie , rośnie lepiej niż ten zielonykari pisze:A ja padłam na widok roślinki po lewej stronie... Jest ponoć bardzo trudna w hodowli, a u Ciebie tak wspaniale rośnieOgromnie Ci jej zazdroszczę (pozytywnie oczywiście ;)) i gratuluję tak dobrej ręki do "zielonego"
Pozostałe roślinki też cudne ;)

Jest boski , jeden z kwiatów za którym szaleje

Mam kilka takich Cisussów kolorowych , prawie tak duże jak ten

Więc po prostu ukorzenie więcej to sie chętnie wymienie

Basia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kari i adamanna
Napiszcie do mnie na PW bym nie zapomniała
Co do Cissusa kolorowego i jego wilgotności to fakt zraszam go 1 do 3 razy dziennie , do tego w wiszącej doniczce mam wysypany żwir zalany wodą i dopiero na to doniczka z cissusem ale ja tak akurat traktuje wszystkie wiszące kwiaty .
Za to cissusa podlewam raz na 7-10 dni .
Basia
Napiszcie do mnie na PW bym nie zapomniała

Co do Cissusa kolorowego i jego wilgotności to fakt zraszam go 1 do 3 razy dziennie , do tego w wiszącej doniczce mam wysypany żwir zalany wodą i dopiero na to doniczka z cissusem ale ja tak akurat traktuje wszystkie wiszące kwiaty .
Za to cissusa podlewam raz na 7-10 dni .
Basia
Hak jest odpowiedni , mąż wierci dziurę i hak jest rozporowy rozmiaru 10 , na takich hakach wiesza sie szafki kuchenne z całym majdanem w środkubasga pisze:E...no ale fajny patent masz na te wiszące! :P Tylko hak w ścianie musi być odpowiedni do takiego ciężaru.

No a dzięki temu moje pnącza które rosna w naturalnych klimatach wilgotnych , maja wilgotno , niestety my też mamy wilgoć jak w dżungli

No ale dla kwiatów wszystko

Basia
No więc pokazuje juz zapełniony kwietnik , choc zanim kwiaty sie rozrosną to troszke minie , więc teraz ten kwietniczek wygląda jeszcze skromnie
No i niestety ze względu na moje dwa potwory kiaty muszą zaczynać sie dośc wysoko
bo pewnie by zjadły liście
Kwietnik jest bokiem a ja nie umiem zdjęcia przekręcic bo mi gdzieś program wcieło

Moje dwie małe Verigatki

Co do Cissusa kolorowego to juz siedzi w szklance z nadzieją na korzonki , za to mama cissus wygląda jak oskubaniec o ponad połowę krótsza .
Na kwietniku widać też jej pierwsze dziecko .
No i pochwale sie potworami co jedza kwiatki
moja pasja i miłość

Razem z nimi mam 4 dzieci
Wesoło pozdrawiam Basia

No i niestety ze względu na moje dwa potwory kiaty muszą zaczynać sie dośc wysoko

Kwietnik jest bokiem a ja nie umiem zdjęcia przekręcic bo mi gdzieś program wcieło

Moje dwie małe Verigatki

Co do Cissusa kolorowego to juz siedzi w szklance z nadzieją na korzonki , za to mama cissus wygląda jak oskubaniec o ponad połowę krótsza .
Na kwietniku widać też jej pierwsze dziecko .
No i pochwale sie potworami co jedza kwiatki

moja pasja i miłość

Razem z nimi mam 4 dzieci

Wesoło pozdrawiam Basia
Witaj Basiu
Przepiękna kolekcja pnączy. Sama nie wiem czy potrafiłabym wybrać jednego naj, naj... Wszystkie są cudne 
"Potwory" słodkie. Ciekawa jestem czy takie z nich aniołki jak na zdjęciach ;)
Pozdrawiam serdecznie
Marta

"Potwory" słodkie. Ciekawa jestem czy takie z nich aniołki jak na zdjęciach ;)
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2