Od północy -doreli
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
anoli,monstera radzi sobie sama
od lat stoi w tym samym miejscu i od lat nie była przesadzana
w tym roku dosypałam tylko świeżej ziemi,ale czuję że w przyszłym roku czeka mnie przesadzanie próbowałam to zrobić tej wiosny ....i dałam spokój,samej to jest niewykonalne,trzeba pomocników 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Witaj Dorela
Oczki mi wyskoczyły z orbit. Tą dżunglę masz na północnym oknie!? Niesamowite. Przecudne chaszczowisko
Aż trudno skupić uwagę na jednej roślinie choć monstera robi wrażenie 

Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od północy -doreli
O, no co Ty, Dorelko... takie okazy jak oleander czy pachypodium to Ci musiały w pięknym słońcu dorastać - wspaniałe sądorela pisze:Zapraszam do obejrzenia roślin ,które mieszkają w mieszkaniu ,gdzie słońca na lekarstwo![]()

Renko-monstera ma 20 lat
AlfaXIII-zgadza się to są okna wychodzące na północną strone świata
kari-masz rację latem spędzają wakacje na dworze,ale zimują w domu
agaM-w wątku o storczykach żartowałam sobie, że jeszcze trochę i kupie sobie maczetę,albo będę poruszać się jak Tarzan
Dziękuję wszystkim za odwiedziny,kari twój wątek odwiedzam dość czesto choć nie zostawiam śladu, też marzy mi sie zimowy ogród
Alfa u Ciebie też bywam
,a resztę z was odwiedzę na pewno jak tylko znajdę więcej czasu.
pozdrawiam Dorota

AlfaXIII-zgadza się to są okna wychodzące na północną strone świata

kari-masz rację latem spędzają wakacje na dworze,ale zimują w domu
agaM-w wątku o storczykach żartowałam sobie, że jeszcze trochę i kupie sobie maczetę,albo będę poruszać się jak Tarzan

Dziękuję wszystkim za odwiedziny,kari twój wątek odwiedzam dość czesto choć nie zostawiam śladu, też marzy mi sie zimowy ogród

pozdrawiam Dorota
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Doroto
u mnie z kolei przeciwieństwo, bo ja od południa mieszkam więc słońca pod dostatkiem i gdybym tylko mogła to podzieliłaby się nim z Tobą 
Roslinki zadbane i zdrowe. Pachypodium mimo braku słońca bardzo ładne no i jeszcze miał maluszki. Długo go masz?
Fikus też super, szczerze mówiąc nie słyszałam o takiej odmianie jak napisałaś - wydawało mi się że to wierzbolistny, inaczej nazywany Fikusem Alii.

Roslinki zadbane i zdrowe. Pachypodium mimo braku słońca bardzo ładne no i jeszcze miał maluszki. Długo go masz?
Fikus też super, szczerze mówiąc nie słyszałam o takiej odmianie jak napisałaś - wydawało mi się że to wierzbolistny, inaczej nazywany Fikusem Alii.
Ewo widzisz jak to jest,u Ciebie słoneczka za dużo,a u mnie za mało
Pachypodium ma już swoje lata(ok.7),zimą całkiem gubi liście i latem na dworze odrastają
nie rośnie w jakimś zastraszającym tępie,może własnie dlatego,że karmi też maluszki,u mojej koleżanki rósł jak na drożdżach ,ale jej roslinka nie miała maluchów, a co do fikusa -w mojej mądrej książce tak właśnie ta odmiana się nazywa,chociaż głowy sobie nie dam uciąć-mądre książki też się czasem mylą 

Pachypodium ma już swoje lata(ok.7),zimą całkiem gubi liście i latem na dworze odrastają

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Ilonko ,moja tak sama od siebie
nic nie zrobiłam,żeby ją do tego pobudzić

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki