Halinko piękna kolekcja. Może się jeszcze ujawnią i pochwalą, liczę na to, bo sezon w pełni. Pozdrawiam. Nerina były w marketach już kwitnące w doniczkach takie malutkie, żółte, różowe, czerwone, seria cannova.
Pokaż fotki swoich.
Piękne okazy
Mam pytanie. Czy wykiełkowały Wam kiedyś kanny z nasion na grządce? Bo wygląda na to, że u mnie właśnie wyrosły dwie i to po prawie dwóch latach od wyrzucenia na stertę chwastów jeszcze kwitnących pędów z nasionami. Utworzyła się taka górka, przeleżała nie ruszana poprzedni rok i jakiś niecały miesiąc temu zabrałam się za rozgarnianie tego, co powstało z tych chwastów. I po jakimś tygodniu zauważyłam, że na tej grządce coś wyrasta. Początkowo myślałam, że jakiś kawałek kłącza przetrwał dwie zimy, ale uznałam to za niemożliwe i stwierdziłam, że to może wykiełkowały jakieś zabłąkane nasiona kukurydzy. Na razie nie są duże, mają nie więcej niż 15 cm i zdecydowanie bardziej przypominają kanny.
Rzeczywiście, duża ta samosiejka, musiała wcześnie wyrosnąć.
Jakbym się wcześniej zabrała za rozgarnianie tych pozostałości, wykiełkowały by już dawno. Wczoraj sprawdzałam, jak się mają siewki. Podrosły i pojawiła się kolejna, Teraz pozostaje chyba tylko przesadzić je do doniczek, bo tamto miejsce zarastają dynie.
-Iwona- Iwonko witaj
Twoje siewki mają bardzo subtelny i delikatny kolor - to takie panienki.
Ale ... dopatrzyłam się, że część z nich ma ciemnie liście a tego od swoich oczekiwałam.
Mateczna ma czerwone kwiaty i ciemne podłużne wąskie liście, natomiast siewki mają zielone ale każda zakwitła w innym kolorze.
Kwiaty w odcieniach żółtego koloru
A tu już intensywniejsze
Ogólnie jestem z nich zadowolona ale kwiatami trudno się nacieszyć skoro przez długi czas praktycznie każdego dnia pada.
Pozdrawiam fanów życząc miłej niedzieli