Mój kawałek ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow świetny pomysł z bukszpanami. Chyba odgapię...

Jesteś pewien, że tamten bukszpan ma 8 lat? Ja zasadziłam bukszpan pod blokiem jakieś 12-13 lat temu i ma..... z pół metra.... tyle, że rośnie w cieniu na wschodniej stronie przy chodniku i pieski go badzo lubią :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dowiadywałem się od ojca bo mam dopiero 18 lat (rocznikowo) i twierdzi że z 8 lat ma ;) nie jest jednak zbyt często przycinany więc tak się nie rozkrzewia mocno, żywopłot będzie moim dziełem więc będe się starał by był jak najlepszy :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Podziwiam. Oglądałam Twoje rośliny doniczkowe.

Podziwiam, że w tak młodym wieku są ludzie, którym "się CHCE" :)

Trzymam kciuki i dodaję Twoje wątki do obserwowanych.
z uśmiechami Iza
u liski
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

Nie przejmuj się , w każdej rodzinie są jakieś wyrzutki :)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Patrząc na zdjęcia widac, ze ogród zaczyna kwitnąc :) Z kazdym rokiem bedzie z cała pewnością piekniejszy.
No teraz rozumiem skad ta znajomośc roslin z terenów zalewowych ;) A teren masz rzeczywiście niepowtarzalny.
Bukszpan cudny :)
A co do współlokatorów... to nie sadzisz, ze oni mogą tak utrudniac Wam zycie mając nadzieję, że to Wy zrezygnujecie z tej połówki domu i wszystko zostanie dla nich ;) Szkoda nerwów, masz tam dośc roboty przy swoim piekniejącym ogrodzie :)
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

wiem że nie warto ;) walczyć nie zamierzam no chyba że ktoś się czepi moich roślinek to sam walczył nie będę ale są inne sposoby ;) jutro wybieram się do obi po roślinki i w piątek sadzimy, mam nadzieję że pech przestanie działać i wyjrzy słońce (ostatnio na tygodniu jest łanie a weekendy deszcz a jak nie deszcz to ostatnio i burze;)
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękna okolica Weiner- przy odrobinie pracy stworzysz tam raj na ziemi, życzę wytrwałości w działaniach i szybkich efektów, a ja będę kibicować Twoim działaniom :P
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
fezo
100p
100p
Od: 31 sty 2008, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re

Post »

weiner pisze:wszystko fajnie, ogródek coraz ładniejszy, jedno ale tylko . . . żeby to wszytsko było nasze . . . . niestety połowa domu należy do rodziny (brat mojego ojca) którzy robią wszystko żeby nam życie utrudnić . . . niby wszystko jest po połowie ale ciągle coś jest nie tak :/ ale ja się nie przejmuję ;) dopóki nic niszczyć mi nie będą to co tam ;] dopiero zaczynamy tworzyć w sumie ten ogród, w sobotę kupujemy cisy i robimy altankę ;]

:twisted: :twisted: Robisz ładne ujęcia, sensowne , ale za dużo światła.Spróbuj przestawić funkcje w aparacie na pocztówki... :D :D
milka0105
1000p
1000p

Post »

i jak tam było w obi ? :)
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

dokupiliśmy, głównie iglaków, jutro wstawię zdjęcia ;]
milka0105
1000p
1000p

Post »

o jak fajnie :)
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

ciekawy jestem czy winobluszcz się przyjął ;] mam nadzieję że pogoda dopisze chociaż jak oglądałem ma znowu padac, ja to nie wiem od miesiąca w sobote jest beznadziejna pogoda
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Witaj, no nieźle się zapowiada. Coraz więcej roślin. Pytasz, co to za "chwasty i badyle". Myślę, że te badyle, to wiciokrzew, tylko trudno ustalić odmianę. Sądzę, że będzie miał kremowe kwiaty (jasny kolor liści to sugeruje). Ta roślina bardzo rozrośnięta przypomina mi trochę dąbrówkę, ale to chyba nie jest to. Za mocno już kwitnie. Liście też chyba są trochę inne. Zrób zdjęcie wyraźniejsze, z bliska i pokaż jeszcze raz.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

Te chwasty to jasnota purpurowa, robi się coraz bardziej ekspansywna . . . będzie trzeba pielić i czymś psiknąć . . . Byliśmy dzisiaj na działce, oczywiście już tradycyjnie chyba od czterech tygodni co sobotę pada deszcz, dzisiaj udało się nam wykorzystać trzygodzinną przerwę w opadach :D no więc zdjęcia naszych zakupów:

1) Żywotnik zachodni w liczbie trzy sztuki
Obrazek

2) Cis pośredni w liczbie dwie sztuki
Obrazek

3) Jałowiec wirginijski odmiana (nie jest pewien czy dobrze zapamiętałem) 'Hiksii' , dwie sztuki

Obrazek

4) Kosodrzewina (jedna sztuka)

Obrazek

5) Jałowiec pośredni 'Mint julep' jedna sztuka

Obrazek

6) Sosna górska (najbardziej mi się podoba, jedna sztuka)

Obrazek

7) Tawuła japońska (w liczbie dwie sztuki - jedno zdjęcie nie wyszło :/)

Obrazek Obrazek Obrazek

8) Jałowieć (sęk w tym że nie wiem jaki - jeszcze nie wiem ale się dowiem:P) trzy sztuki

Obrazek

9) Dwa jałowce płożące: ten po lewej to odmiana Wiltonii a ten po prawej Plumosa

Obrazek

No więc tyle na razie, planujemy jeszcze dokupić jodłę koreańską, żylistka szorstkiego piwonie drzewiastą i inne ;)

Teraz są już posadzone, na razie nie wygląda top zbyt pięknie, dopiero w następną sobotę podsypiemy korą (mamy obiecaną w tartaku znajomych kilka przyczepek) ;) na razie przedstawia się to tak:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

A to jałowiec po wyjęciu z doniczki, praktycznie same korzenie!

Obrazek

Kilka zdjęć z ogrodu i sadku

Bez (dzisiaj wyrwałem kilka przyrostów z bukszpana:/) Obrazek

Grusza

Obrazek

Jakieś kwiatki (kurczę nazwa mi centralnie wyleciała z głowy le ale pewnie wiecie;))

Obrazek
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

Widok na ogródek (w następnym sezonie idzie do likwidacji a miejsca na skalniak)

Obrazek

Piwonia rośnie jak szalona :P Mam kilka krzaków niestety ten sam kolor (all różowe)

Obrazek

Floksy

Obrazek

Truskawy ;]]]]]]

Obrazek

Porzeczka czerwona

Obrazek

Róże

Obrazek

Tulipany (za tydzień pewnie będą w rozkwicie)

Obrazek Obrazek

Kwiatki w donicy (po przekwitnięciu posadzę coś tu zwisającego, tak się zstanawiam co . . . )

Obrazek

Winogron (do kasacji])

Obrazek
Forsycja (przywleczona gałązka z korzonkami)

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”