Wiejskie podwórko aguskac 2013
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2013
U nas w sumie nie tak bardzo. Czasem o tej porze już porządnie piwonie wyłażą. Przebiśniegi też bywały większe.
Dziś było wyjątkowo ciepło, to chyba był najcieplejszy z ostatnich dni.
Dziś było wyjątkowo ciepło, to chyba był najcieplejszy z ostatnich dni.
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Aguś u mnie dzisiaj 10 stopni podobno zimy nie będzie.troszkę ma przymrozić i na tym się skończyć.
- aguskac
Asiu tu też ciepło, ale lało dziś okrutnie, na szczęście z przerwami. W każdym razie po dworze mnie nie nosiło.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
U mnie pada co wieczór 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- aguskac
ooo... u nas deszczu niewiele, pada rzadko, a jak już to drobny i bardzo krótko. ale ja nie narzekam, mam mokrą ziemię i nawet latem deszczu nie wyglądam, bo w ogrodzie zawsze wilgotno.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
A u nas dziś lało ze dwie godziny , ale dobrze i to mnie cieszy ,bo nawóz mam na powierzchni 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
A ja kompost wybrałam i drugą część tę nie przerobioną przerzuciłam i mam dość
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dżdżownice kalifornijskie muszą mieć trochę pożywienia na start, dość ciepło zimą i trochę celulozy do rozmnażania.
Mam je od wielu lat i dopiero raz przepadły, gdy na zimę została zbyt mała pryzma, myślę, że było im za zimno.
Noszę się z zamiarem przeniesienia
kompostowników.
Nawet się już przymierzałam, ale przecież w wybranym miejscu są lilie
.
Nie mam przygotowanego miejsca na nie, póki co. I tak u mnie jest, jedna praca pociąga drugą ...
Ja też sobie mówię, że więcej róż nie kupuję, ale po kompostownikach będzie super miejsce na dwie....... i trzy hortensje bukietowe
.
I mam zamiar w końcu zrobić inwentaryzację swoich róż
.
U sąsiada sarenki siedziały w porzeczkach, mimo ogrodzenia, latem, przecież miały pożywienia w bród.
Mam je od wielu lat i dopiero raz przepadły, gdy na zimę została zbyt mała pryzma, myślę, że było im za zimno.
Noszę się z zamiarem przeniesienia

Nawet się już przymierzałam, ale przecież w wybranym miejscu są lilie

Nie mam przygotowanego miejsca na nie, póki co. I tak u mnie jest, jedna praca pociąga drugą ...
Ja też sobie mówię, że więcej róż nie kupuję, ale po kompostownikach będzie super miejsce na dwie....... i trzy hortensje bukietowe

I mam zamiar w końcu zrobić inwentaryzację swoich róż

U sąsiada sarenki siedziały w porzeczkach, mimo ogrodzenia, latem, przecież miały pożywienia w bród.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak mogłoby być inaczej przecież z powodzeniem ukorzeniasz winorośle to dlaczego nie róże.Czy jesteś zadowolona z Papy Meillanda jak on u Ciebie kwitnie
- aguskac
Wiecie, że z każdą chwilą robi się cieplej? Za dnia było raptem 5 stopni, potem systematycznie w górę, oczywiście szokujących temperatur nie ma, ale teraz mamy 9 stopni, a jeszcze godzinę temu było 8
Babciu -e
A coś Ty tam nawoziła? Ja urabiałam sąsiada, by wpadł do mnie z paroma taczkami obornika.
Oczywiście mogłabym sama sobie wziąć kiedy chcę, ale jemu to sprawniej idzie
Różo
Mnie też taka robota szybko z sił wysysa, niestety większość przede mną i nadal kombinuję czym przedzielić kompostownik na 2 części...
Elu
Moje dżdżownice pierwszą zimę po transporcie siedziały w wiadrze w piwnicy, tam im dorzucałam papu i jakieś rolki czy gazety... nie pamiętam już.
Mój stary się rozleciał, a że ogród z czasem ciut przesunęłam, bo zaczynał się za blisko drzew, które do skutecznie zacieniały, to miałam okazję postawić nowy bliżej warzywnika.
Masz takie areały i nie masz gdzie wcisnąć lilii?
Hortensje też mnie zaczęły kręcić od kiedy dowiedziałam się, że są takie kwitnące na pędach jednorocznych. Te na starszych to u mnie niewypał, mam 7 lat i żadna nie zakwitła nigdy mimo cudowania z okrywaniem na zimę i wiosną przy przymrozkach. Powiedziałam - dość!
Sąsiadka nakupiła w tym roku kilka różnych, bo nową rabatę robiła, więc już się ugadałam, że sobie wybiorę, które mi się podobają i rozmnożę dla siebie i dla niej na kolejną rabatę
Nie mam w tym roku w sadzie ani jednego nawet nadgniłego jabłka i mam nadzieję, że sarny nawet jak raz przyjdą z przyzwyczajenia, to już nie wrócą.
Jadziu
Róże ukorzeniałam 2 razy. Raz się udały, drugi raz nie. Będę próbować nadal. Papa jest boski!!! Kwitnie mało obficie, ma z 5 kwiatków na początku, potem powtarza po jakimś czasie. Ale jak już zakwitnie... klękajcie narody. To jego głębokie bordo nie ma sobie równych, a zapach... cudo!!

Babciu -e

A coś Ty tam nawoziła? Ja urabiałam sąsiada, by wpadł do mnie z paroma taczkami obornika.
Oczywiście mogłabym sama sobie wziąć kiedy chcę, ale jemu to sprawniej idzie

Różo

Mnie też taka robota szybko z sił wysysa, niestety większość przede mną i nadal kombinuję czym przedzielić kompostownik na 2 części...
Elu

Moje dżdżownice pierwszą zimę po transporcie siedziały w wiadrze w piwnicy, tam im dorzucałam papu i jakieś rolki czy gazety... nie pamiętam już.
Mój stary się rozleciał, a że ogród z czasem ciut przesunęłam, bo zaczynał się za blisko drzew, które do skutecznie zacieniały, to miałam okazję postawić nowy bliżej warzywnika.
Masz takie areały i nie masz gdzie wcisnąć lilii?

Hortensje też mnie zaczęły kręcić od kiedy dowiedziałam się, że są takie kwitnące na pędach jednorocznych. Te na starszych to u mnie niewypał, mam 7 lat i żadna nie zakwitła nigdy mimo cudowania z okrywaniem na zimę i wiosną przy przymrozkach. Powiedziałam - dość!
Sąsiadka nakupiła w tym roku kilka różnych, bo nową rabatę robiła, więc już się ugadałam, że sobie wybiorę, które mi się podobają i rozmnożę dla siebie i dla niej na kolejną rabatę

Nie mam w tym roku w sadzie ani jednego nawet nadgniłego jabłka i mam nadzieję, że sarny nawet jak raz przyjdą z przyzwyczajenia, to już nie wrócą.
Jadziu

Róże ukorzeniałam 2 razy. Raz się udały, drugi raz nie. Będę próbować nadal. Papa jest boski!!! Kwitnie mało obficie, ma z 5 kwiatków na początku, potem powtarza po jakimś czasie. Ale jak już zakwitnie... klękajcie narody. To jego głębokie bordo nie ma sobie równych, a zapach... cudo!!

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Agusia super kolorek tej różycy .Zawilce tez mi kwitną a teraz dużo cebulowych widocznych jest aż się boję jak przyjdą mrozy. : 

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
A mają przyjść w połowie tygodnia , moje borówki też pąki puszczają.Ja w tamtym roku podczas kopania sprzątnęłam całą zawartość kompostownika nawet tą nie przerobioną i mam pusty. 

- aguskac
Ja to się boję nie tyle o ogród co o dojazdy do pracy po weekendzie. Mój też wył w tamtym roku pusty, ale szybko się zapełnił.
Planuję jutro okryć resztę róż, mam nadzieję, że się zmobilizuję.
Planuję jutro okryć resztę róż, mam nadzieję, że się zmobilizuję.
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Co prawda to prawda ja do pracy mam jak rzut beretem ,więc jakoś dotrę .Róże okryłam już dawno ,też pewnie za szybko ,ale kto wiedział,że zimy nie będzie . 

- aguskac
Nie ma co przeżywać, nic im nie będzie. Większość też okryłam już dawno, dlatego wcale się nie martwię jutrzejszą robotą, bo niewiele tego jest. Winogrona też okryte
Muszę jutro zerwać rukolę i pietruszkę, bo jeszcze sporo urosło.

Muszę jutro zerwać rukolę i pietruszkę, bo jeszcze sporo urosło.