Kochani witam Was w Wielką Sobotę!
Jednak wiosna w te święta zwyciężyła, bo najpierw rano lunął deszcz prawie majowy, potem świeciło słońce i jest całkiem ciepło i przyjemnie. Mimo zmęczenia poszłam odpocząć do ogrodu i nie żałowałam, bo widoki zmieniają się z godziny na godzinę. Pamiętacie jak jojczyłam, że ranniki mnie nie kochają i mimo ciągłych prób nie mam ich...no to godzinę temu odkryłam że jednak są na razie dwa ale to i tak dobrze

Przyroda budzi się, a pszczoły wygłodniałe fruwają po całym ogrodzie i siadają na wszystkim co kolorowe
Malwinko wyraźnie zmienia się pora roku,a dzisiaj to już nawet ni nie zamarzło...i dobrze bo ja sporo roślin wyniosłam do altany, żeby było gdzie rodzinę ugościć

Niedawno świeciło słońce, a teraz chmury i nawet może coś popada. Rośliny poczuły ten cudowny powiew i wyraźnie widać zmiany nawet po jednym dniu
Przesyłam świąteczne pozdrowienia
Oleńko tak mnie nagabywano, że zdecydowałam się zatrzasnąć zimę i nie żałuję bo wyraźnie wiosennie się zrobiło. Kwiatuszki wyłażą z zimowej skorupy, a ptaki drą się wniebogłosy i mimo że ze słońcem bywa różnie to ładnie jest. Uwielbiam różne kwiatki i dlatego nie mam uporządkowanych rabat tylko kolekcje kwiatów.
Dziękuję za życzenia, bo zdrowia nigdy dość

i dlatego też dla Ciebie i Twoich bliskich zdrowych, radosnych Świąt życzę!
Ewuniu jakaś pogoda za oknem zawsze będzie, a w domu jak rodzinka dopisze to cóż pragnąć więcej i Tobie wspaniałej Wielkanocy
Julciu czuję zapachy z Twojej kuchni i pewnie któryś z chłopców Ci asystuje

Zatem wiosennej aury Tobie i sobie
Ryszardzie bardzo dziękuję za pamięć i życzenia

Tobie i Ani dużo radości na Święta i potem już tylko ciepłej wiosny
A oto wiosna w wiejskim!
bodziszek Confetti we wczesnowiosennej odsłonie!
miodunka zaraz zakwitnie
Lilia candidum daje nadzieję na kwitnienie
to moje wypatrywane ranniki
jeszcze jedno odkrycie iryski jednak są
bratki dalej w skrzynce
a w domu pomidorki i różne takie
Radosnego Świętowania Odwiedzającym