Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Raczku - tak, ma przekraczać 20 stopni a w kwietniu mają przyjść upały aż do czerwca, przerywane tylko gwałtownymi burzami. Zapowiada się więc bardzo wczesna wiosna.
Izuniu - sama dobrze wiesz że klimat się ociepla i nasze tradycyjne zimy odchodzą do lamusa. Efektem są anomalia pogodowe, ale my na to nic nie możemy poradzić - co najwyżej wspierać ekologów. Ale przeczytaj ten podany wcześniej adres
www.mojapogoda.pl
tam dowiesz się szczegółów. Ciekawa jestem czy to się spełni. Ale brzmi dość realnie. Zobaczymy. Mam nadzieję że będzie to rok z anomaliami w normie.
Izuniu - sama dobrze wiesz że klimat się ociepla i nasze tradycyjne zimy odchodzą do lamusa. Efektem są anomalia pogodowe, ale my na to nic nie możemy poradzić - co najwyżej wspierać ekologów. Ale przeczytaj ten podany wcześniej adres
www.mojapogoda.pl
tam dowiesz się szczegółów. Ciekawa jestem czy to się spełni. Ale brzmi dość realnie. Zobaczymy. Mam nadzieję że będzie to rok z anomaliami w normie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ale heca - wszystkie pisałyśmy na raz.
Już idę spojrzeć na tego judasza Babopielko.
Czaruj Izuniu, czaruj a ja Ci będę pomagać, bo też nie przepadam za zimą / kiedyś uwielbiałam / i zamiast jabłoni wolałabym hodować pomarańcze lub ananasy.

Już idę spojrzeć na tego judasza Babopielko.
Czaruj Izuniu, czaruj a ja Ci będę pomagać, bo też nie przepadam za zimą / kiedyś uwielbiałam / i zamiast jabłoni wolałabym hodować pomarańcze lub ananasy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wiem, Grażynko, wiem, ale to czego najmniej bym sobie życzyła to wiosenne przymrozki, które potrafią wyrządzać ogromne szkody. Mimo ocieplenia klimatu wciąż się pojawiają i obawiam się, ze mimo zmian, jakie wciąż w naszym klimacie zachodzą, wiosenne przymrozki jeszcze długo będą nas gnębić. A my nie mamy wyjścia, tylko musimy się z tym pogodzić
Póki co na pomarańcze i ananasy nie mamy co liczyć. Chyba że.............nauczę się czarować!

Póki co na pomarańcze i ananasy nie mamy co liczyć. Chyba że.............nauczę się czarować!

- kogra
- Przyjaciel Forum
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dwie czarownice na jednym forum !
Obyśmy tylko nie wystraszyły forumowiczów bo nie będziemy miały z kim gadać .

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Wiesz - doszłam do takiego samego wniosku i już zmieniłam w poprzednim poście.
A teraz idę już na białą salę - dobrej nocki.

A teraz idę już na białą salę - dobrej nocki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Bogusiu - jestem za........!
Jeśli jako dobra wróżka zaczarujesz dla dobra wszystkich piękną pogodę na cały rok z przejściowymi opadami , to jestem za.
Szukam tylko dobrego nauczyciela - znasz już może takiego ?
Jeśli jako dobra wróżka zaczarujesz dla dobra wszystkich piękną pogodę na cały rok z przejściowymi opadami , to jestem za.

Szukam tylko dobrego nauczyciela - znasz już może takiego ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu - ty zamiatasz czy odlatujesz?????
ale ten twój ogródek Grażynko pięknie wygląda - nie to co mój w którym nie ma śniegu
aż miło się ogląda
a jak chcesz chodować ananasy i pomrańcze to zawsze możesz zamieszkać w jakiś ciepłych krajach 
ale ten twój ogródek Grażynko pięknie wygląda - nie to co mój w którym nie ma śniegu
aż miło się ogląda

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Wiesz Karolku całkiem mi tą myśl wyjąłeś z głowy. Bo tak na prawdę to jestem ciepłolubna strasznie i nie miałabym nic przeciwko temu, żeby się przenieść do ciepłych krajów. Tylko nie mam za co. A więc może za wspólną pracą dobrych wróżek ciepło przyjdzie do mnie ?
A co do śniegu to troszkę go w sylwestra przybyło, więc i ogródek nocą też nabrał świeżości.

A co do śniegu to troszkę go w sylwestra przybyło, więc i ogródek nocą też nabrał świeżości.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wiedziałam! Jak "trzykrotna" babcia wygląda na dwudziestkę, to musi być czarownicą!bogusia177 pisze:To może ja dołączę do Was i zaczaruję pogodę bez mrozów nic nie zmarznie a w lutym wszystko zakwitnie;:93

No to do dzieła, dobra czarownico, niech już będzie wiosna!

Karolku, tak mi zostało jeszcze po sylwestrze

Grażynko, najlepiej byłoby nam mieszkać w okolicach Sydney. Tam temperatura zawsze wynosi 25-27 stopni. Idealnie, prawda?

- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.