Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8
No i masz nowy wątek Aniu
nie mogło mnie oczywiście w nim zabraknąć
Widzę, że wszyscy wychwalają iryski to i ja muszę
wyglądają przecudnie
Hmm ostatnio chyba w Tesco je widziałem i się zastanawiałem, bo wyglądały jak cebulki takie zwykłe, a iryski to mi się kojarzą z jakby kłączami
zdradzisz czy masz jakieś sprawdzone miejsce kupna, czy po prostu tak brałaś bo akurat były w sklepie ?
No i wiosna na całego u Ciebie
kolorkami pięknie kusisz 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja również wpisuję się do nowego wątku
Piękne iryski, Aniu - robią wrażenie w takiej dużej grupie
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Olu witaj. Irysków wbrew pozorom wcale nie jest tak dużo. Trzeba przyznać, że bardzo pięknie się rozrastają. Praktycznie w drugim roku pojawia się ich co najmniej o 1/3 więcej.
Za to tulipanów będzie całkiem sporo.
Majka dziękuję za potwierdzenie. Ogólnie mam zamiar w tym roku przyciąć mocno swoje różyce. I biada jak mi ręka z sekatorem zadrży. Teraz gdy gołe są badyle widzę, że za słabo cięłam po pierwszym kwitnieniu. I teraz w zasadzie wszystkie te piękne rozgałęzienia i tak muszę przyciąć i zostanę w punkcie wyjścia.
Anida i Moni witajcie.
Miło mi, że jesteście. Cieszę się.

Kasiu pytasz jakie mam rośliny obok cebulowych oprócz róż..? No cóż... wszystkie. Czy wierzysz czy nie ale cebulowe mam wciśnięty w każdy kawałeczek rabaty. Wszędzie. Na pewno kocimętka, szałwia, liliowce, floksy pięknie się sprawdzą przy zasłanianiu.
Werka ja w zeszłym roku też dostałam cieniutką sadzonkę Munstead Wood. Może ona tak ma, że jest taka słabiutka i wątlutka na początku?
Jestem ciekawa co i jak Ci zakwitnie z tego Benexa.
Kasiu z e-clem zamówiłam:
Clematis Fay
Clematis Elf
Clematis Lemon Dream PBR
Clematis Kagura
Clematis Night Veil
Clematis Justa
Clematis Rooguchi
A by powojniki nie czuły się samotne podczas podróży to dorzuciłam do zamówienia;
Phlox divaricata- floks kanadyjski -3szt
Lonicera japonica 'Halliana' - wiciokrzew japoński
Lonicera periclymenum CHIC & CHOC 'Inoy 205' -miniaturowy cudnie pachnący do donicy
i miniaturową hortensję wiechowatą 'Polestar'

Wiolu skoro była przesadzona to może rzeczywiście się regenerowała. Trzymam mocno kciuki za Twoją Pashminę.
Iryski kupowałam stacjonarnie. Błękitne Katharine Hodgkin są co roku w Biedrze a niebieskie Harmony w "Ciastoramie".
Mariusz te iryski brałam w sklepie, tak jak mówisz, zobaczyłam i siup do koszyka. W Castoramie i Biedrze jesienią kupisz je bez problemu. Jakoś ludzie się na nie nie rzucają a nie wiem czemu... takie są przecież śliczne...
Cebulowe kupuję głównie w Biedronce. Zawsze są ładne cebule w bardzo dobrej cenie i co najważniejsze zgodne odmianowo. Poza tym zawsze coś capnę w Casto i w obi czy LM. Ostatniej jesieni pokusiłam się też na zakupy w internetowym Królika. Zobaczymy co z tego wyrośnie.

Za to tulipanów będzie całkiem sporo.
Majka dziękuję za potwierdzenie. Ogólnie mam zamiar w tym roku przyciąć mocno swoje różyce. I biada jak mi ręka z sekatorem zadrży. Teraz gdy gołe są badyle widzę, że za słabo cięłam po pierwszym kwitnieniu. I teraz w zasadzie wszystkie te piękne rozgałęzienia i tak muszę przyciąć i zostanę w punkcie wyjścia.
Anida i Moni witajcie.

Kasiu pytasz jakie mam rośliny obok cebulowych oprócz róż..? No cóż... wszystkie. Czy wierzysz czy nie ale cebulowe mam wciśnięty w każdy kawałeczek rabaty. Wszędzie. Na pewno kocimętka, szałwia, liliowce, floksy pięknie się sprawdzą przy zasłanianiu.
Werka ja w zeszłym roku też dostałam cieniutką sadzonkę Munstead Wood. Może ona tak ma, że jest taka słabiutka i wątlutka na początku?
Jestem ciekawa co i jak Ci zakwitnie z tego Benexa.
Kasiu z e-clem zamówiłam:
Clematis Fay
Clematis Elf
Clematis Lemon Dream PBR
Clematis Kagura
Clematis Night Veil
Clematis Justa
Clematis Rooguchi
A by powojniki nie czuły się samotne podczas podróży to dorzuciłam do zamówienia;
Phlox divaricata- floks kanadyjski -3szt
Lonicera japonica 'Halliana' - wiciokrzew japoński
Lonicera periclymenum CHIC & CHOC 'Inoy 205' -miniaturowy cudnie pachnący do donicy
i miniaturową hortensję wiechowatą 'Polestar'

Wiolu skoro była przesadzona to może rzeczywiście się regenerowała. Trzymam mocno kciuki za Twoją Pashminę.
Iryski kupowałam stacjonarnie. Błękitne Katharine Hodgkin są co roku w Biedrze a niebieskie Harmony w "Ciastoramie".
Mariusz te iryski brałam w sklepie, tak jak mówisz, zobaczyłam i siup do koszyka. W Castoramie i Biedrze jesienią kupisz je bez problemu. Jakoś ludzie się na nie nie rzucają a nie wiem czemu... takie są przecież śliczne...
Cebulowe kupuję głównie w Biedronce. Zawsze są ładne cebule w bardzo dobrej cenie i co najważniejsze zgodne odmianowo. Poza tym zawsze coś capnę w Casto i w obi czy LM. Ostatniej jesieni pokusiłam się też na zakupy w internetowym Królika. Zobaczymy co z tego wyrośnie.

-
ogrodekamh
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 8 sty 2014, o 19:53
Witaj Aniu.
U Ciebie jak zwykle pięknie i wszystko już gotowe, choć pogoda nie rozpieszcza. Irysy Katharine Hodgkin przepiękne, już ja na jesień na nie zapoluję, mówisz że mają je w biedrze. Wióry rogowe kupilam ale tylko jedną paczkę, ale jak dla moich nasadzeń to starczy. Też czekam na zamówienie z lilipola i miałam zamówione APRICOT FUDGE
. Czy oni wysyłają maila o wysyłce bo ja jeszcze nic nie dostałam.
U Ciebie jak zwykle pięknie i wszystko już gotowe, choć pogoda nie rozpieszcza. Irysy Katharine Hodgkin przepiękne, już ja na jesień na nie zapoluję, mówisz że mają je w biedrze. Wióry rogowe kupilam ale tylko jedną paczkę, ale jak dla moich nasadzeń to starczy. Też czekam na zamówienie z lilipola i miałam zamówione APRICOT FUDGE
- aneczka1979

Maila nie wysyłają. Dostaniesz za to sms z informacją, że jedzie do ciebie paczka. 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczka, oczywiście nie może mnie zabraknąć w twoim wątku. Iryski podziwiam niestrudzenie w zaprzyjaźnionych ogrodach. niestety u siebie z nich zrezygnowałam. W tym roku kwitnie zaledwie jeden
Nie lubią mojej ciężkiej gliniastej ziemi, ot co
Piszesz, że będziesz mocno cięła róże - witaj w klubie. U mnie z konieczności pójdą do ostrego strzyżenia.. połowa to czarne badyle..
Ech, ale fajnie się patrzy na te kwiaty.. aż serce rośnie

Piszesz, że będziesz mocno cięła róże - witaj w klubie. U mnie z konieczności pójdą do ostrego strzyżenia.. połowa to czarne badyle..
Ech, ale fajnie się patrzy na te kwiaty.. aż serce rośnie
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Aniu w nowym sezonie.
Piękne irysy. Życzę udanego sezonu i cudnych kwitnień.
Piękne irysy. Życzę udanego sezonu i cudnych kwitnień.
- aneczka1979

Sabinko u mnie ładnie przezimowały róże. Na palcach jednej ręki mogę policzyć czarnego badyla. Chyba mam trzy. A ciąć i tak będę mocno.
Mam nadzieję, że mkcne cięcie Twoim krzaczkom tylko na zdrowie pójdzie.
Aluniu i Tobie samych serdeczności.
Mam nadzieję, że mkcne cięcie Twoim krzaczkom tylko na zdrowie pójdzie.
Aluniu i Tobie samych serdeczności.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Jestem
Jak zwykle u Ciebie przywitały mnie cudowne zdjęcia. Nie moge się doczekać tegorocznych zdjęć Twoich róż...
no i tych dzikich ilości cebulowych, które jakimś cudem dałaś rade wsadzić 
Jak zwykle u Ciebie przywitały mnie cudowne zdjęcia. Nie moge się doczekać tegorocznych zdjęć Twoich róż...
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Aniu wszystko ma swoje dobre i złe strony, forum także
. Myślę, że tego dobrego jest jednak dużo więcej
. Fotografuj robale mi takie zdjęcia pasują
. Masz łany irysków, wyglądają obłędnie
. Powiedź mi ile lat Ci rosną ?? Czy sadziłaś je w takiej wielkiej kępie po prostu czy tak ładnie Ci się już rozrosły ?? Ja też jesienią sadziłam ale nie wygląda to tak spektakularnie jak u Ciebie
. Może kiedyś
.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu i ja się melduję
Cudowne Twoje iryski, ślicznie wyglądają takie grupy kwiatuszków, urocze i kolorowe plamki!
Cudowne Twoje iryski, ślicznie wyglądają takie grupy kwiatuszków, urocze i kolorowe plamki!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Przyszły do mnie dzisiaj lilie z Lilp. Moje zamówienie na szczęście zgadza się co do szt. i nawet dostałam 2 orienpety gratis
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No proszę, to ja biegam po Twoim poprzednim wątku a tu już druga strona nowego
Spóźniłam się co nieco, ale melduję się i ja
. Aneczko, czytałam Twój wpis o clematisach. Przyznam się, że bałam się Twojej odpowiedzi, bo bardzo byłoby mi żal obcinać powojniki zaraz po ich zakupie, ale na szczęście nie muszę tego robić
Wielkie dzięki
Wiosnę masz taką piękną, a u mnie ....ciągle pada
i jest niemiłosiernie zimno.
Wiosnę masz taką piękną, a u mnie ....ciągle pada
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Aniu, cudne łany iryskowe
Masz ich chyba najwięcej ze wszystkich odwiedzanych przeze mnie ogrodów. A ja za gapowe płacę i ich nie mam. Żebym tylko na jesieni o nich pamiętała. Nie mogę się doczekać Twojego kwitnącego ogrodu. W tym roku chyba najbardziej będę czekać na clematisy
Co do swoich, jestem pełna obaw, ale w razie czego będziesz mnie prowadzić i rozwiewać moje obawy
Razem damy radę 
- Tolinka

- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Aniu wpisuję się w nowym wątku
Lilie z L. dzisiaj przyjechały
nie jest źle może nie bardzo wypasione ale jędrne i bez śladów pleśni,odebrałam też z CK i muszę przyznać że te są ładniejsze
dzisiaj troszkę cieplej może je dam radę posadzić