Ogród - hal1959 /r.2008/
Halinko bukiet dla córci piękny
kochanie mam pytanie naparstnica to z nasion czy korzenia
bo nie wiem a podoba mi się ten kwiatek .Ale U Ciebie jeszcze kolorowo i pięknie ,moja trójsklepka też dopiero będzie kwitła,
powiec mi jeszcze co to jest ma takie bardzo kolorowe liście i rośnie za miodunką na 7 zdjęciu ,czy to jest takie pnącze kolorowe bardzo ładnie wygląda
życzę miłego dnia
kochanie mam pytanie naparstnica to z nasion czy korzenia
powiec mi jeszcze co to jest ma takie bardzo kolorowe liście i rośnie za miodunką na 7 zdjęciu ,czy to jest takie pnącze kolorowe bardzo ładnie wygląda
życzę miłego dnia
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu,nie ścinam kwiatów do wazonów,ale dla niej wyjątkowo to zrobiłam
.
Naparstnicę kupiłam, dużą w doniczce w tym roku już z pąkami ,przekwitła i teraz znowu ma pąki,wiem,że zbiera się nasiona ,ale ja tego nie robię.Ona jest wieloletnia z tego co ja wiem.Na przyszły rok będę wiedziała więcej,jak przetrwa zimę
.Te kolorowe liście to houtunia,bylina ,która się rozrasta,nadaje się na zadarnienie.Miłej nocki.
Naparstnicę kupiłam, dużą w doniczce w tym roku już z pąkami ,przekwitła i teraz znowu ma pąki,wiem,że zbiera się nasiona ,ale ja tego nie robię.Ona jest wieloletnia z tego co ja wiem.Na przyszły rok będę wiedziała więcej,jak przetrwa zimę
- hal1959

_oleander_,cieszę się z Twojej wizyty,trójsklepkę kupiłam w tym roku i nie znałam tego kwiatka,gdy kupowałam spodobały mi się jej liście,dopiero w necie zobaczyłam jej kwiaty,jakie ma mieć,sama jestem ciekawa jakie będą.
Z tymi córciami już tak jest,jak im odmówić
,pozdrawiam.
Zuziu czekam cierpliwie na kwitnięcie tej trójsklepki
.Houtunie posadziłam w tamtym roku,fajnie się rozrasta,ale póżno wiosną wychodzi,już myślałam,że nie przezimowała,ale jednak jest okey,robiłam już sadzonki z niej.Wypuszcza dookoła w pewnych odległościach nowe pędy,w ten sposób się rozprzestrzenia.Ładnie się wybarwia,tam gdzie więcej słońca tam bardziej kolorowa.Dobranoc 
Z tymi córciami już tak jest,jak im odmówić
Zuziu czekam cierpliwie na kwitnięcie tej trójsklepki
- hal1959

Priam,miło mi Cię gościć u siebie,te zdjęcia z 85 strony były robione po deszczu ,dlatego te okropelkowane róże ładnie wyglądały
,pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Tess ja cieszę się,że ją kupiłam,tym bardziej jak zauważyłam,że zaczyna kwitnąć.zapłaciłam 13 zł,drogo
,ale spory krzaczorek i już rozrasta się.Wiosną spróbuje go rozdzielić,myślę,że nie zepsuję go.

Tess ja cieszę się,że ją kupiłam,tym bardziej jak zauważyłam,że zaczyna kwitnąć.zapłaciłam 13 zł,drogo