Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Nie narzekajcie na waszą pogodę skoro juz wczoraj przestało padać, u mnie dzis nadal pada, mgła , nawet Nosala nie widać. Duże pączki pelargonii w skrzynce nie rozkwitły od tygodnia, tylko na rabatkach ciemnieje bodziszek żałobny- kwitnie w najlepsze w ten deszcz. POZDRAWIAM.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Izuś, nic się nie martw.
Nadchodzi lepsza pogoda. U mnie już słonko prześwituje i aż się robi raźniej na duszy.
A chwasty ? U mnie jest ich pełno - jutro ruszam od rana na działkę i będę z nimi walczyć.
Myślę że i Ty uporasz sie z twoimi, a przede wszystkim zrobisz w końcu oczko, na które wszyscy czekamy.
Nadchodzi lepsza pogoda. U mnie już słonko prześwituje i aż się robi raźniej na duszy.
A chwasty ? U mnie jest ich pełno - jutro ruszam od rana na działkę i będę z nimi walczyć.
Myślę że i Ty uporasz sie z twoimi, a przede wszystkim zrobisz w końcu oczko, na które wszyscy czekamy.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olgo, Asiu, wreszcie nie pada, ale jest pochmurno i chłodno. I tak cieszę się, ze cieplej niż do tej pory, bo mam dziś masę sadzenia (głównie siewek kwiatów). Jutro ma być podobno wiecej słońca 
Gabi, szczęściara z Ciebie, masz juz trochę słońca ;) Z chwastami ciężka sprawa, bo w tym roku mam zdecydowanie za mało czasu na pielenie. Najbardziej denerwuje mnie, ze niedawno wypieliłam dokładnie maliny, a po deszczach chwasty tam maja po 10-15cm! No jak to mozliwe?!
Oczko bedzie chyba dopiero w czerwcu...
To na pociechę teraz wrzucę jeszcze kilka zdjęć, zrobionych przed deszczem, a potem polecę zrobić następne, bo zakwitł mi irys w bardzo oryginalnym kolorze
paprotka wyłopatkowana ongiś z lasu

bodziszek od Ani (Amlos)

dąbrówka

żarnowiec pod bzem

wajgela

...i mój drugi rododendron, prawdopodobnie "Roseum Elegans"

Gabi, szczęściara z Ciebie, masz juz trochę słońca ;) Z chwastami ciężka sprawa, bo w tym roku mam zdecydowanie za mało czasu na pielenie. Najbardziej denerwuje mnie, ze niedawno wypieliłam dokładnie maliny, a po deszczach chwasty tam maja po 10-15cm! No jak to mozliwe?!
Oczko bedzie chyba dopiero w czerwcu...
To na pociechę teraz wrzucę jeszcze kilka zdjęć, zrobionych przed deszczem, a potem polecę zrobić następne, bo zakwitł mi irys w bardzo oryginalnym kolorze

paprotka wyłopatkowana ongiś z lasu

bodziszek od Ani (Amlos)

dąbrówka

żarnowiec pod bzem

wajgela

...i mój drugi rododendron, prawdopodobnie "Roseum Elegans"

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś u Ciebie to przynajmniej bez przetrwał. U mnie niestety nie.
Połowa już na ziemi a w środku kiści pleśń. Co robić.
U mnie nie pada, ale mgła i znów się mroczy.

U mnie nie pada, ale mgła i znów się mroczy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bez przetrwał Grażynko, ale len wygląda bardzo mizernie, stracił połowę płatków..

A ten len przyczaił się pod swierkiem...

krzewuszka trochę stłamszona przez dwie pęcherznice

pierwszy irys kłączowy w bardzo oryginalnym kolorze (jedna z moich tegorocznych niespodzianek ;) )

Mój ukochany liliowiec

szalony szczypiorek

tymianek

A ten len przyczaił się pod swierkiem...

krzewuszka trochę stłamszona przez dwie pęcherznice

pierwszy irys kłączowy w bardzo oryginalnym kolorze (jedna z moich tegorocznych niespodzianek ;) )

Mój ukochany liliowiec

szalony szczypiorek

tymianek

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo, u mnie kwitnie len, a u Ciebie bodziszek ;:49 . Fajny ten szalony szczypiorek, uśmiałam się
,
bo mój nigdy nie doczekuje takiego wyglądu - ścinam i konsumujemy , a Twój ma ozdobne przeznaczenie
.
Liliowca masz rzeczywiście fajnego , znasz nazwę? A wiesz, że i u mnie dziś pokazał się pierwszy kwiat na moim cytrynowym. Jutro wkleję fotki. Pa!

bo mój nigdy nie doczekuje takiego wyglądu - ścinam i konsumujemy , a Twój ma ozdobne przeznaczenie

Liliowca masz rzeczywiście fajnego , znasz nazwę? A wiesz, że i u mnie dziś pokazał się pierwszy kwiat na moim cytrynowym. Jutro wkleję fotki. Pa!
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ło wszyscy święci i zamknięci!
Jakiż Ty masz Izuś przepiękny szczypiorek czosnkowy!
Mów prędziutko, co Ty mu robisz, że on żyje?
Gilgocesz pod paszką, czułe słówka prawisz, kapicie i piwo podajesz przez telewizór?
3 sadzonki ze sklepu zdechły, dwa razy wysiane - wyszło i zniknęło i qurczę,
nie mam pojęcia czego on wymaga?
A Kochanie dałoby się uwieść, za ten szczypiorek do porannej jajecznicy...
Jakiż Ty masz Izuś przepiękny szczypiorek czosnkowy!

Mów prędziutko, co Ty mu robisz, że on żyje?
Gilgocesz pod paszką, czułe słówka prawisz, kapicie i piwo podajesz przez telewizór?
3 sadzonki ze sklepu zdechły, dwa razy wysiane - wyszło i zniknęło i qurczę,
nie mam pojęcia czego on wymaga?
A Kochanie dałoby się uwieść, za ten szczypiorek do porannej jajecznicy...

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś - i tu się z Haneczką zgadzam. Ten szczypiorek jest
powalający. Mówisz szalony.....hm, co Ty mu robisz, że tak rośnie. Ja też jak Haneczka kilkakrotnie kupowałam i wsadzałam nowy, ale ani mu trochę do twojego. Co to za odmiana?

Z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić twój len. Ten od Ciebie rośnie, ale już dwie kępki mi ślimaki zaliczyły
Czy uda mi się go uratować ? 

Z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić twój len. Ten od Ciebie rośnie, ale już dwie kępki mi ślimaki zaliczyły

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki