Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nareszcie i ja znalazłam trochę czasu by zajrzeć do Ciebie. Kwiatki pięknie kwitną, wokół kolorowo. Życzę Ci by z tą folią w oczku nie było kłopotu. Izo, czy w tym roku nie będziesz miała warzywnika? Trochę szkoda ale wiadomo, że wszystkiego na raz nie można zrobić.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oczywiście twój ogród należy do tych które systematycznie oglądam , bo mi się podoba. Nie piszę bo jestem leniwa. Mam jednak do Ciebie prośbę czy mogłabys zebrać nasiona orlików jednokolorowych, były kiedys takie w moim ogrodzie ale jakos wyginęły, a kupic można tylko jakieś wycudowane góra i dół w innym kolorze. POZDRAWIAM .
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Wspaniale wszystkie roślinki ale jedna bardzo mnie zaciekawiła niebieskie małe kwiatuszki podobne do lnu.Kupiłam małe sadzonki nie wiem czy to bylina
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, warzywnika, takiego z prawdziwego zdarzenia, to nie bedzie, ale trochę warzyw jest. Siałam, gdzie zwolniło sie trochę miejsca po przesadzanych bylinach. Cztery rządki zieleninki po lewej stronie drugiego zdjęcia, to rzodkiewka, przed nią cebula, za narcyzami buraczki i rząd marchewki. Jak wykopie zaplatane tu i ówdzie krokusy, to jeszcze marchewki dosieję. Koperek mam wszedzie, głównie w powstającej na dawnym warzywniku części kwiatowej, co jest oczywistekryska pisze:... Izo, czy w tym roku nie będziesz miała warzywnika? Trochę szkoda ale wiadomo, że wszystkiego na raz nie można zrobić.

aha, i sałata, tam, gdzie znajdzie sie miejsce

Zuziu, miło, ze tez podobają Ci sie moje orliki

Olgo, jest mi bardzo przyjemnie, ze często odwiedzasz mój ogródek

Ulko, dzięki za uznanie i buziaki

Haniu, pod jaki sznureczek?

Na takie ilości powojnika, jakie mi dostarczyłas, to nigdzie jednak miejsca nie znajdę

Krysiu, len może być byliną i może byc jednoroczny. Pokazałam zdjęcie lnu, ale tez przetacznika goryczkowatego. Nie jestem pewna, jakie kwiatki masz na mysli?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Izko ! Chociaż bywam często u Ciebie, to nie zawsze czas pozwala na wpis - wybacz
Donoszę, że też mam kwitnący len ;:49 , jest śliczny !! Dziękuję ponownie
Cudną masz tawułę
.. powiedz mi jak długo trzeba czekać na taki jej wygląd? Wsadziłam dwie w tym roku,
ale mają dopiero ok. 20 cm
, a nie mogę się doczekać kiedy będą takie jak u Ciebie
.
Orliki też prześliczne - u mnie rozsiewają się także, ale głównie bordowe, różowe i białe.
Ślę pozdrowienia

Donoszę, że też mam kwitnący len ;:49 , jest śliczny !! Dziękuję ponownie

Cudną masz tawułę

ale mają dopiero ok. 20 cm

Orliki też prześliczne - u mnie rozsiewają się także, ale głównie bordowe, różowe i białe.
Ślę pozdrowienia

- chatte
- Przyjaciel Forum
Witaj Aniu!
Nie ma sprawy, tez nie zawsze się wpisuje, jak jestem
Cieszę się bardzo, ze len Ci kwitnie!
W końcu musiał ;)
Co do tawuły, to niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie
Moje tawuły (mam dwie) przytargałam z lasu, jako niewielkie odrosty. Mam jednak bardzo kiepskie wyczucie czasu i nie potrafie powiedzieć, czy to było 4, czy moze 5 lat temu? A moze nawet 6... Ale juz w ubiegłym roku obie tawuły by pięknie kwitły, gdyby przymrozek nie zniszczył pączków kwiatowych.
Życzę Ci szybkiego kwitnienia tawuł!

Cieszę się bardzo, ze len Ci kwitnie!

Co do tawuły, to niestety nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytanie

Życzę Ci szybkiego kwitnienia tawuł!

- chatte
- Przyjaciel Forum
Dzięki Haniu za sugestię, co do nazwy, poszukam i porównam 
Lubczyk szybko rosnie, wiec myslę, ze Ci urosnie
Tylko teraz pilnuj, zeby znów go slimaki nie pożarły
Mojego jakoś szczęśliwie omijały, ale za to po osiagnięciu okreslonych rozmiarów, moja kepa zawsze zaczyna żółknąć i wygląda jakoś nieciekawie. Nie wiem, czy ma za mało wody, czy chory?
Hanuś, u mnie teraz jest taki podłoże, ze ja sama nie jestem pewna, gdzie co mam!
Ten kawałeczek ziemi obsianej kilkoma warzywami jest w tej chwili najporządniejszym kawałkiem ogrodu ;) Reszta to wielki plac budowy

Lubczyk szybko rosnie, wiec myslę, ze Ci urosnie

Hanuś, u mnie teraz jest taki podłoże, ze ja sama nie jestem pewna, gdzie co mam!
Ten kawałeczek ziemi obsianej kilkoma warzywami jest w tej chwili najporządniejszym kawałkiem ogrodu ;) Reszta to wielki plac budowy
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To normalne, Izo - mam co roku tę samą sytuację z lubczykiem .. znalazłam na to sposób - ucinam zawiązujące się kwiatostany, a potem wycinam całe grube, żółknące pędy. Błyskawicznie wypuszcza wówczas nowe, zielone , i znowuchatte pisze:... ale za to po osiagnięciu okreslonych rozmiarów, moja kepa zawsze zaczyna żółknąć i wygląda jakoś nieciekawie. Nie wiem, czy ma za mało wody, czy chory?..
wygląda młodo .
Dziękuję za info o tawule.