Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
Ewelino, gratuluję dwutysięcznego postu na forum
. I ufam, że tylko przekomarzasz się z nami obiecując pisać mniej!!! Forum żyje przecież dzięki takim osobom jak Ty. No i jeśli przestaniesz nam pokazywać zdjęcia ze swojego ogrodu to grozi Ci najazd dzikich tłumów żądnych widoku Twego pięknego zakątka i kwitnących w nim roślin!!! I nawet jeśli lubisz gości, to taki tłum zadepcze Ci ogród!
A jesień? Dziś już wygląda całkiem ładnie, przynajmniej u mnie
. Liczę na to, że będzie tak też jutro i pojutrze (przynajmniej!!!).
A jesień? Dziś już wygląda całkiem ładnie, przynajmniej u mnie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
"Gdy mnie ktoś zapyta , jak ja się dziś czuję ?
Odpowiem z uśmiechem, że dobrze, dziękuję ..."
Cała reszta wierszyka też się prawie zgadza, jednak nie jest źle. Za oknem właśnie pada równo...ale przynajmniej podleje ogród
Zimno jest, ale przynajmniej się nie pocimy .Chmurzyska straszne i ponuro , ale nie oślepia nas dzięki temu słońce ...i tak dalej
Karolinko, Ty "marudą"? - nie żartuj !
PS.Aż żal mi było pisać ten post, bo teraz już będzie 2001
i dalsze...
Odpowiem z uśmiechem, że dobrze, dziękuję ..."
Karolinko, Ty "marudą"? - nie żartuj !
PS.Aż żal mi było pisać ten post, bo teraz już będzie 2001
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko, gratuluję drugiego tysiączka!! Pisz dużo , często i nie tylko o ogrodzie
aha, zapatrzyłam się na Twoją "Damę w czerwieni" i wiem juz czego będę szukała na Targach
aha, zapatrzyłam się na Twoją "Damę w czerwieni" i wiem juz czego będę szukała na Targach
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
No i znalazła się dobra strona chorowania - wena Cię Ewelino nie opuszcza
Pisz, pisz, a najlepiej pokazuj zdjęcia i pisz 
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ewelinko hortensje przepiękne, też mam kilka , ale jeszcze młodziutkie, bardzo lubie jak zakwitają.
Zakochałam się natomiast w Twoich paprociach, moje mizerotki zostały przez przypadek skoszone, pewnie odbiją , ale kiedy ??? W moim rejonie nie są jednak popularne , bo nawet nie bardzo mogę dokupić sadzonek, musze się wybrać w "świat" i upolować coś ciekawego.
Miło ,że wracasz do zdrowia, tzn. że pokażesz znowu piękne roślinki swojego ogródeczka.
Pozdrawiam

Zakochałam się natomiast w Twoich paprociach, moje mizerotki zostały przez przypadek skoszone, pewnie odbiją , ale kiedy ??? W moim rejonie nie są jednak popularne , bo nawet nie bardzo mogę dokupić sadzonek, musze się wybrać w "świat" i upolować coś ciekawego.
Miło ,że wracasz do zdrowia, tzn. że pokażesz znowu piękne roślinki swojego ogródeczka.
Pozdrawiam

Iwona
---------------
Życie jest piękne....
---------------
Życie jest piękne....
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Karolinko Nie jestem zbyt mocna w temacie "Róże". Wiem ,że dobrą opinią cieszy się firma Kurowscy ( lubelskie) , a w Poznaniu są ich róże w wielu centrach .Myślę ,że rośliny opatrzone ich etykietą mogą gwarantować ,że kolor będzie taki , jakiego szukasz. Zresztą kupując róże jesienią natrafisz przecież na kwitnące krzewy- może więc tego się trzymać ?
Iwonko Wypadki przy koszeniu zdarzają się i u mnie
Twoje paprocie z pewnością " odbiją". Jeśli jednak będziesz zainteresowana większą ilością paproci ogrodowych i np. języczników, to odezwij się wiosną - będę je dzielić , więc chętnie Ci podeślę 
Iwonko Wypadki przy koszeniu zdarzają się i u mnie
Dziękuję Ewelinko za informację
Ale Twoje zdjęcia wcale nie są aż tak melancholijne, zwłaszcza to pierwsze w promieniach słoneczka. Och, i widzę, że masz piękny dzielżan i tak ładnie zdrowo wygląda! Mój zakwitł drugi raz jakiś czas temu, ale pędy kwiatowe miał jakieś takie wiotkie i zaczął się zupełnie pokładać i łamać
Chyba go na wiosnę przesadzę, bo tam gdzie jest to maliny na niego włażą 
Ale Twoje zdjęcia wcale nie są aż tak melancholijne, zwłaszcza to pierwsze w promieniach słoneczka. Och, i widzę, że masz piękny dzielżan i tak ładnie zdrowo wygląda! Mój zakwitł drugi raz jakiś czas temu, ale pędy kwiatowe miał jakieś takie wiotkie i zaczął się zupełnie pokładać i łamać
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Karolinko, jak widać na zdjęciu - u mnie Dzielżan jest podparty tyczkami- pomocniczkami, niestety. Nie lubię kwiatów " na kijach" ale nie miałam wyjścia , bo choć kwitnie obficie, to wiar potargał jego wysokie łodygi i nie było innej rady , jak zastosować te niezbyt estetyczne "protezy"
Ale , jak mawia mój M. , " coś za coś"
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko dziękuję za informacje o milinie
Jak zdróweczko? Lepiej już?
Jak zdróweczko? Lepiej już?
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki