Asiu piękne zdjęcia Mam pytanko - co to za storczyk na dolnym zdjęciu po prawej stronie? Poniżej jeśli się nie mylę Arlequina? Pomarańczowy- bardzo mi się podoba, ma taki ciepły słoneczny kolor.
Jest naprawdę piękny. Marzy mi się taki pomarańczowo- czerwony okaz. Większość moich storczyków jest piękna ale ma chłodne barwy, a ten tchnie ciepłem gdy się na niego patrzy
Dawid właśnie o to mi chodziło. Patrząc na niego człowiek automatycznie odczuwa radość. Dobrze mieć w otoczeniu roślinkę, która nastraja tak optymistycznie ;)
Dawid każdy z naszych kwiatków daje nam ogrom radości, jednak musisz przyznać, że są wśród nich te wyjątkowe, które dają tej radości więcej Dla mnie takim wyjątkiem jest Florian i Konstancja (oba Phalaenopsisy)
To prawda dla mnie wyjatkowe są mój drugi Phalaenopsis jest limonkowo-cytrynowy ale już dawno nie kwitnie jakieś 4 miesiące a drugi to wyjątkowo pachnace Dendrobium, ale jaka odmiana to nie mam pojecia ani nobile, ani phalaenopsis
Ja z pachnących mam Cambrię. Pachnie obłędnie, bardzo delikatnie dlatego dałam jej na imię Jasmin ;) Stoi u mnie w sypialni a, że sypialnia niewielka to czuć jej zapach nawet gdy leżę w łóżku
Byłam wczoraj w Obi, z nadzieją zakupienia miniaturki, ale niestety nie było maluszków takich jak Twój Orionko . Owszem, była dostawa nowych kwiatków, wszystkie piękne, ale ostatecznie nic nie kupiłam...