Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
Wszystko śliczne Izuniu, kocimiętka, len, niezapominajki, marzenie, mam słabość do niebieskiego
Szkoda, ze kocimiętki nie mogę posadzić, wiem, ze lubia ją koty, a koty sąsiadów niestety nawiedzają mój ogród
doprowadzając do szału moje jamniki
Lubię wszyskie zwierzęta, ale nie lubię jak niszczą mi rośliny i robią toaletę w moim ogrodzie
Szkoda, ze kocimiętki nie mogę posadzić, wiem, ze lubia ją koty, a koty sąsiadów niestety nawiedzają mój ogród
Lubię wszyskie zwierzęta, ale nie lubię jak niszczą mi rośliny i robią toaletę w moim ogrodzie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś rdest masz pokazowy. Aż nie chce mi się wierzyć że to ten posadzony w tym roku..
A inne kwiatki też ślicznie kwitną. Bzy u mnie też teraz są w pełni rozkwitu i mają kiście jakich jesze nie miały - chyba dlatego, że jest ich trochę mniej niż w zeszłym roku.
A inne kwiatki też ślicznie kwitną. Bzy u mnie też teraz są w pełni rozkwitu i mają kiście jakich jesze nie miały - chyba dlatego, że jest ich trochę mniej niż w zeszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewuniu, tę kocimietkę mozesz posadzić. Ta odmiana nie bydzi takiego zainteresowania kotów. Mam ich sporo, ale jakos dają życ kocimiętce, nawet tej przed domem, gdzie buszuja nieustannie 
Moniko, pole bitwy, to przyszły ogródek ziołowy, "w nowej szacie". Dotychczasowy był dotąd puszczony trochę samopas i nie wyszło mu to na zdrowie
Grażynko, wiem, dlaczego ten rdest jest taki piękny! Przecież to roslina kwasolubna, a u mnie znalazł kwaśna ziemię i jest cały szczęśliwy
Nie wiem za to, dlaczego bez niebieski, ten zwyczajny, jest u mnie marniejszy, niz ten biały. Musze Wam pokazać biały, bo kwitnie pięknie. W ubiegłym roku prawie mi bzy nie kwitły
Przymrozki zniszczyły kwiaty. Teraz chyba nadrabiaja ;)
Isiu, cieszę się, że i w moim ogródku znalazłaś coś, co Ci się podoba
Ja też Cię pozdrawiam
Moniko, pole bitwy, to przyszły ogródek ziołowy, "w nowej szacie". Dotychczasowy był dotąd puszczony trochę samopas i nie wyszło mu to na zdrowie
Grażynko, wiem, dlaczego ten rdest jest taki piękny! Przecież to roslina kwasolubna, a u mnie znalazł kwaśna ziemię i jest cały szczęśliwy
Nie wiem za to, dlaczego bez niebieski, ten zwyczajny, jest u mnie marniejszy, niz ten biały. Musze Wam pokazać biały, bo kwitnie pięknie. W ubiegłym roku prawie mi bzy nie kwitły
Isiu, cieszę się, że i w moim ogródku znalazłaś coś, co Ci się podoba
Ja też Cię pozdrawiam
- chatte
- Przyjaciel Forum

- kwiat żywokostu
- berberys pospolity
- biały bez najpierw od zewnętrznej strony ogródka, potem inny krzak wewnatrz ogródka
Nie mogłam się oprzeć, żeby nie zrobić jeszcze jednego zdjęcia kwiatom pigwowca
Dalej śliczna żurawka i długo wyczekiwana tawuła. W ubiegłym roku paczki zmarzły i nie kwitła, ale w tym roku....
- chatte
- Przyjaciel Forum

Przez ostatnie dwa miesiące taka jestem "zamotana", że zapomniałam sie pochwalić, ze była u mnie Jadzia-Wisienka
Spędziłysmy razem kilka godzin, a zdawało się, ze chwilke ledwie.
Jadzia przywiozła mi skarb! ;) Glinę! W tej glinie własnie siedzą sobie rosliny do oczka od Grazynki, a dzis dołączył do nich tatarak od Anyi. Jest im tam całkiem dobrze, bo wyraźnie wracaja do formy. Nawet języczka Przewalskiego, która bardzo źle zniosła podróż wygląda juz lepiej
Jadzieńko, dziękuję!
Oczko właściwie mam juz obsadzone, tylko...oczka jeszcze nie ma, a za oknem pada deszcz
Jadzia przywiozła mi skarb! ;) Glinę! W tej glinie własnie siedzą sobie rosliny do oczka od Grazynki, a dzis dołączył do nich tatarak od Anyi. Jest im tam całkiem dobrze, bo wyraźnie wracaja do formy. Nawet języczka Przewalskiego, która bardzo źle zniosła podróż wygląda juz lepiej
Oczko właściwie mam juz obsadzone, tylko...oczka jeszcze nie ma, a za oknem pada deszcz