LUCYNKO
Nie wiem czy zauważyłaś,że mam trzy rodzaje zimowitów i te o cienkich nogach szybko się przewracają,ale np.białe stoją sztywno.
Większe różowe z lekko białym środkiem są grubsze i też dlużej stoją.
Wajgela,powojnik powtórzyły.Wajgela ma nawet sporo kwiatków.Powojnik tylko jeden.To ten którego wyciął mi wredny sąsiad.
No wiesz,mam dobre serce i nikogo nie biję.
Znowu próbuję zapylać.Coś mi się wydaje,że coś tam widzę.
Kiedyś miałam biały rozchodnik,niestety posadziłam w złym miejscu i gdzieś go wcięło.
Pogoda u nas dziś marna.Wczoraj wieczorem trochę popadało i jak na razie to wszystko.Wiej wiatr i jest pochmurno.
Wczoraj zaszłam do ogrodniczego,żeby sobie kupić dwie cebulki różowego narcyza i jedną cebulkę czerwonego tulipana.
Dzięki za życzenia zdrowia bo ostatnio coś szwankuje.Dla Was też przede wszystkim dużo zdrowia od
Witaj DOROTKO!!
Szkoda siewek,może za wcześnie chciałaś przepikować?Ja też zmarnowałam jedną torebkę,ale potem przypilnowałam i mam.Szkoda,że
wtedy nie kupiłam wszystkich torebek z nasionami jakie były.

.Niestety wtedy jeszcze nie znałam tych kwiatków.Jak kupiłam nasiona to poczytałam sobie na ich temat.Wiem,że można sadzonkować pędy jak róże,ale szkoda mi pędów z kwiatami.
Jak jest miejsce to i kwiatek się znajdzie.
Miłego dnia ze zdrowiem włącznie.

Taki duży kwiat dalii kwitnie u jakiejś pani który mijam po drodze idąc na swoją działkę.Zdjęcie nie oddaje wielkości tego kwiatka.