Nie wiem czy pisałam ale można przyspieszyć tworzenie kompostu poprzez stosowanie specjalnego preparatu, który można kupić w centrach ogrodniczych.
A odmian żonkili jest mnóstwo, sama nie wiem ile, ale w katalogach wciąż pojawiają się nowe odmiany coraz większe i piękniejsze.

Judysia 21 - witaj w kogrobuszu

Cieszę się że mnie odwiedziłaś. Ja też - jak widać - bardzo lubię tulipany. Stale podobają mi się nowości, ale niestety mój ogród nie chce się rozciągnąć.

Guciu - niestety nie mam doświadczenia z powojnikami w doniczkach. Zawsze wsadzałam je do gruntu i albo przetrwały, albo........

Emilku - jak miło że wpadłeś. Daleko mi do Ogrodu Botanicznego. Ale trochę odmian się uzbierało. Chwasty już mam wypielone i teraz kolej na rośliny. Jak zrosną się bujnym gąszczem to już pielić nie będę musiała aż do jesieni.

Pozdrówki dla Ciebie. :P
Joluś - ten ogród był rozciągliwy do pewnego momentu. Ale niestety od pewnego czasu nie chce się rozciągnąć.

Grzesiu - na miłość boską to ty o tej porze jeszcze nie śpisz ?

Piku - dzięki za wizytę. Cieszę się że nacieszyłaś oczy moimi kwiatkami. :P
Tulipanko - zawsze możesz przyjść popatrzeć i pospacerować po kogrobuszu. Laweczki tylko czekają na gości, żeby mogli odpocząć i nacieszyć oczy.

Basiu, Rogalm1, Takumo - dzięki za wizytę. Miło mi, że widok moich kwiatków sprawia wam radość. Zapraszam na dalsze zwiedzanie kogrobuszu i na chwilę relaksu.