Moje doniczkowce - Antooosia
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widać Antosiu, widać. Ja się ciągle zastanawiam nad szeflerką, oglądałam ją u kilku osób i sprawiała im niemale kłopoty. Powiedz jak Ty dbasz o to cudo?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Ilonko ja specjalnie o swoją szeflerę nie dbam,ustawiłam ją jakiś metr od południowego okna,podlewam,gdy warstwa wierzchnia ziemi przeschnie...tyle mojego dbania
.Ale na drugiej,takiej malutkiej szeflerce,którą mam zauważyłam tarcznika i nie wiem,jak mam się tego intruza pozbyc!!!
.Mam nadzieję,że Przemo pomoże...
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Szukałaś już przez wyszukiwarkę? Jak przy innych szkodnikach pojawi się wiele postów, na pewno coś się przyda i pomoże. na razie śnieg mi spadł, więc mam dylemat kupić - nie kupić (szeflerkę) z głowy 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Umyj całą roślinę wodą z denaturatem w proporcjach 2:1 (woda do denaturat) po czym zastosuj oprysk dwukrotnie w odstępie pięciu dni preparatem Mospilan 20 SP.Antooosia pisze: .Ale na drugiej,takiej malutkiej szeflerce,którą mam zauważyłam tarcznika i nie wiem,jak mam się tego intruza pozbyc!!!.Mam nadzieję,że Przemo pomoże...
- Antooosia
- 1000p

PRZEMO pomóż proszę:zjezdziłam dziś pół krakowa za mospilanem i nigdzie nie znalazłam
.Za to jakaś kobita widząc moją rozpacz w chyba dwudziestej kwiaciarni poleciła mi Owadum.Wzięłam,tylko nie wiem,czy to się do czegoś nada!Najgorsze jest to,że te paskudniki zaatakowały też moją wielką szeflerę
.Na razie na kilku listkach...A może te listki oberwac?

Pozdrawiam,Kinga.
- Antooosia
- 1000p

Moje dzisiejsze nabytki:wszyscy tak o tej wiośnie,to i ja ją choć trochę u siebie chciałam mieć...
.
A tego malucha kupiłam w Castoramie,był tak przelany,że gdy trzymałam doniczkę,woda lała się z niej ciurkiem.Tylko pojęcia nie mam,co to za bidę kupiłam i jak o nią dbać,bo oczywiście podpis był bardzo jednoznaczny:

.A tego malucha kupiłam w Castoramie,był tak przelany,że gdy trzymałam doniczkę,woda lała się z niej ciurkiem.Tylko pojęcia nie mam,co to za bidę kupiłam i jak o nią dbać,bo oczywiście podpis był bardzo jednoznaczny:

Pozdrawiam,Kinga.