Karola, czy ten powojnik ma w środku białą spódniczkę ... może to być Frances Rivis.,,, lub bez spódniczki Jan Lindmark.
Kwiatuchów Ci przybywa i masz coraz więcej kolorów w ogrodzie dywan ocalił swój przetykany wzorek, pomimo żarłoczności Bąblą.
A pracowity gospodarz ciągle zasuwa w warzywniaczku i efekty ma genialne, wielkie brawa za pracowitość.
Dorotko właśnie się dziwiłam ,że nic nie piszesz, a Ty nie dostałaś ? Dawno wysłałam glicynię ukorzenioną i patyki gizelki Zwykłym listem , ale przecież nie miał prawa zaginąć. Szkoda
-- 17 kwi 2016, o 14:44 --
Stasiu nie ma białej spódniczki powojnik, gdybym wiedziała to bym uszyła
No tak Dorotko różaneczniki i azalie w Wojslawicach kwitną tez głównie na przełomie maja -czerwca. Teraz tylko niektóre wczesne gatunki zakwitły, ale głównie magnolie a maja ich tam multum
Karola - są takie magiczne miejsca, do których się dość często wraca i nigdy się nie znudzi.
Pięknie jest już tam, a to dopiero początek kolorowych pokazów.
Beawłaśnie Wojsławice to moje magiczne miejsce. Nigdy mi się nie znudzi , bo ciągle coś dosadzają, powiększają , upiększają ....poza tym jest tam tyle pięknych drzew ,że cały sezon coś kwitnie. A tyle nowych miejsc obsadzili,że nie do wszystkich dotarłam. Na raz się nie da, nie wiem czy w ogóle się da większość atrakcyjnych okazów znam i ide od razu do nich. Bąbel nie daje mi pisać
Tulap no ,że też Ty pamiętasz niebieską sukienkę Ubiorę i zobaczymy czy dam radę wszystko obejść dawno przekroczyło Arboretum 62 ha. Największa w Polsce kolekcja rózaneczników a w Europie -liliowców . Tego się nie da obejsc