Ogród Marty cz.VIII
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz.VIII
Te wszystkie kwiaty w dużych kępach są cudne 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś, ale masz piękną, kwitnącą gęstwinę i nawet tej okropnej suszy nie widać na zdjęciach. Rośliny świetnie się trzymają
Czy Cleome siejesz ze swoich nasion? Pytam, bo u mnie już ładnie zawiązały nasienniki i nie wiem czy warto będzie zbierać czy jednak kupować

Czy Cleome siejesz ze swoich nasion? Pytam, bo u mnie już ładnie zawiązały nasienniki i nie wiem czy warto będzie zbierać czy jednak kupować

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Martuś piękne dalie masz
och jak ja je lubię oglądać
Twój ogród długo będzie piękny ,kwiaty w Twoim ogrodzie pięknie się uzupełniają .Pozdrawiam

Twój ogród długo będzie piękny ,kwiaty w Twoim ogrodzie pięknie się uzupełniają .Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U Ciebie wcale nie widać tej suszy i upałów.
Rośliny jędrne, a przede wszystkim kwitnące
Tym razem wpadły mi w oko floksy
Tylko, żeby one się tak nie rozłaziły
Mam jednego białego, który ładnie rośnie w miejscu
Natomiast różowy panoszy się wszędzie i nie mogę nad nim zapanować
Rośliny jędrne, a przede wszystkim kwitnące
Tym razem wpadły mi w oko floksy
Tylko, żeby one się tak nie rozłaziły

Mam jednego białego, który ładnie rośnie w miejscu
Natomiast różowy panoszy się wszędzie i nie mogę nad nim zapanować
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
ups, chyba moooocno przegapiłam otwarcie nowego wątku
Muszę szybko nadrobić zaległości

Muszę szybko nadrobić zaległości
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
W lesie trawa sucha ale o rabaty dbasz jak należy.
Ale cudne kolory, dziś mam szaro więc spacer odbyłam z wielkimi oczami.

Ale cudne kolory, dziś mam szaro więc spacer odbyłam z wielkimi oczami.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,nie było mnie trochę ,bo ciągle jakieś wyjazdowe sprawy mnie angażują i robię kompociki z malin ,bo zaczęły dojrzewać i padam .
Tereniu,troszkę deszczyk podlał,ale to bardzo niewiele ,już jest ogromnie sucho i znowu trzeba podlewać i do końca tygodnia nie zapowiadają opadów u mnie ,jestem już zmęczona tym wszystkim,bo nie ma kiedy co zrobić w ogrodzie,a jak mam chwilę czasu to po prostu nie chce mi się nic,pozdrawiam i buziaczki
Marysiu,to są 2 kępki tych jeżówek ,więc nie tak dużo ,ale one jakoś fajnie sie rozrosły,dalie zaczynają coraz wiecej kwitnąć,ale ja nie jestem z nich zadowolona ,bo już powinny mięć ogromne kępiska i mnóstwo kwiatów,a one takie spóźnione,jak widać w pogodzie niewiele się zmieni ,deszczu u nas nic nie będzie i temperatury też będą rosły i w piątek znowu mają przekroczyć 30 stopni,już mi sie nic nie chce,chyba jestem zmęczona i teraz najchętniej poszłabym na grzyby a tu grzybów prwdopodobnie też nie będzie ,jak Twoje oczka ,pozdrawiam i śpij słodko
Alu,ja nic nie ścinam teraz ,tylko przekwitnięte kwiatostany róż ,bo chcą kwitnąć następne ,a tamte szpecą ,Cleome same sie wysiały i takie urosły,tylko białe dostałam od Marysi ,bo nie miałam ,deszczyku było troszkę i już nie ma i nie będzie nie wiadomo kiedy ,bo w prognozach na ten cały tydzień nie ma nic i znowu trzeba będzie podlewać,zeby ogród jakoś przetrwał i jak najmniej się zmarniło,pozdrawiam i dobrej nocki
Justynko,sok wyjdzie na pewno pyszny i zdrowy ,bo jedne i drugie owoce mają moc witamin i wspaniałych zdrowych innych składników,u mnie niewiele popadało i znowu sucho,cieszę sie ,że zaglądnęłaś i zapraszam znowu ,ja też robię soki i kompociki z malin i aronii ,piękną mam malinę i bardzo sie cieszę ,pozdrawiam
Iwonko,fajnie ,że Ci się podobają ,,u Ciebie też sie rozrosną i też tak będzie,pozdrawiam
Sabinko,ogród był podlewany i rośliny pięknie rosną i są zdrowe ,nie ma żadnego mączniaka i innych chorób grzybowych,Cleome u mnie wysiało się samo ,jak chcesz to zbierz swoje nasiona ,a po co kupować ,nasiona dobrze jest przemrozić ,bo one zostają w zimie na ziemi i potem pięknie kiełkują ,nawet myślałam,że jak same się wysiej to będą opóźnione,a one takie duże,pozdrawiam
Aluś,ja też tak lubię oglądać dalie ,jestem taka zła na te slimaki ,że tak mi je opóźniły ,że do tej pory im nie przebaczyłam ,ogród kwitnie na całego i tak cały rok wszystko sie uzupełnia,ne ma takiej chwili ,żeby nic nie kwitło,cały czas pełno kwiatów,pozdrawiam gorąco
Gosiu,mnie nie przeszkadza ,ze sie rozłażą,zawsze można je na wiosnę przesadzić do całego grona ,żeby były razem,chociaż ja tak nie mam ,raczej gdzie je posadzę tam są ,ale znajdują sie w innych miejscach podejrzewam ,że siewki,bo już są w innych odcieniach i w miejscach gdzie ich nie sadziłam,floksy jeszcze dalej pieknie wyglądają ,teraz dokwitł mi biały ,najwyższy i najpóźniejszy
Jolu,zapraszam ,lepiej późno niż wcale ,mówi przysłowie,miło,że jesteś,pozdrawiam
Kasiu,trawy nie podlewam ,mam to gdzieś ,a rabaty muszą jakoś wyglądać,i szkoda by było kwiatów,pozdrawiam
Tereniu,troszkę deszczyk podlał,ale to bardzo niewiele ,już jest ogromnie sucho i znowu trzeba podlewać i do końca tygodnia nie zapowiadają opadów u mnie ,jestem już zmęczona tym wszystkim,bo nie ma kiedy co zrobić w ogrodzie,a jak mam chwilę czasu to po prostu nie chce mi się nic,pozdrawiam i buziaczki

Marysiu,to są 2 kępki tych jeżówek ,więc nie tak dużo ,ale one jakoś fajnie sie rozrosły,dalie zaczynają coraz wiecej kwitnąć,ale ja nie jestem z nich zadowolona ,bo już powinny mięć ogromne kępiska i mnóstwo kwiatów,a one takie spóźnione,jak widać w pogodzie niewiele się zmieni ,deszczu u nas nic nie będzie i temperatury też będą rosły i w piątek znowu mają przekroczyć 30 stopni,już mi sie nic nie chce,chyba jestem zmęczona i teraz najchętniej poszłabym na grzyby a tu grzybów prwdopodobnie też nie będzie ,jak Twoje oczka ,pozdrawiam i śpij słodko

Alu,ja nic nie ścinam teraz ,tylko przekwitnięte kwiatostany róż ,bo chcą kwitnąć następne ,a tamte szpecą ,Cleome same sie wysiały i takie urosły,tylko białe dostałam od Marysi ,bo nie miałam ,deszczyku było troszkę i już nie ma i nie będzie nie wiadomo kiedy ,bo w prognozach na ten cały tydzień nie ma nic i znowu trzeba będzie podlewać,zeby ogród jakoś przetrwał i jak najmniej się zmarniło,pozdrawiam i dobrej nocki

Justynko,sok wyjdzie na pewno pyszny i zdrowy ,bo jedne i drugie owoce mają moc witamin i wspaniałych zdrowych innych składników,u mnie niewiele popadało i znowu sucho,cieszę sie ,że zaglądnęłaś i zapraszam znowu ,ja też robię soki i kompociki z malin i aronii ,piękną mam malinę i bardzo sie cieszę ,pozdrawiam

Iwonko,fajnie ,że Ci się podobają ,,u Ciebie też sie rozrosną i też tak będzie,pozdrawiam

Sabinko,ogród był podlewany i rośliny pięknie rosną i są zdrowe ,nie ma żadnego mączniaka i innych chorób grzybowych,Cleome u mnie wysiało się samo ,jak chcesz to zbierz swoje nasiona ,a po co kupować ,nasiona dobrze jest przemrozić ,bo one zostają w zimie na ziemi i potem pięknie kiełkują ,nawet myślałam,że jak same się wysiej to będą opóźnione,a one takie duże,pozdrawiam

Aluś,ja też tak lubię oglądać dalie ,jestem taka zła na te slimaki ,że tak mi je opóźniły ,że do tej pory im nie przebaczyłam ,ogród kwitnie na całego i tak cały rok wszystko sie uzupełnia,ne ma takiej chwili ,żeby nic nie kwitło,cały czas pełno kwiatów,pozdrawiam gorąco

Gosiu,mnie nie przeszkadza ,ze sie rozłażą,zawsze można je na wiosnę przesadzić do całego grona ,żeby były razem,chociaż ja tak nie mam ,raczej gdzie je posadzę tam są ,ale znajdują sie w innych miejscach podejrzewam ,że siewki,bo już są w innych odcieniach i w miejscach gdzie ich nie sadziłam,floksy jeszcze dalej pieknie wyglądają ,teraz dokwitł mi biały ,najwyższy i najpóźniejszy

Jolu,zapraszam ,lepiej późno niż wcale ,mówi przysłowie,miło,że jesteś,pozdrawiam

Kasiu,trawy nie podlewam ,mam to gdzieś ,a rabaty muszą jakoś wyglądać,i szkoda by było kwiatów,pozdrawiam

-
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu , ale z róż możesz być zadowolona, bo ja widzę dużo gorsze kwitnienie niż rok temu a powinno być inaczej. U mnie dalie zaczynają a tu słyszę że w połowie wrześnie 4 st, to u mnie może być.....eee nie będę gdybać. Lekarka była zadowolona z przebiegu leczenia i powiedziała że jest duża poprawa, ale jeszcze 2 tyg. kropienia i kontrola. Ja już myślę jakby tu M. zachęcić do Kalwarii
. bo wykopałam liliowca którego chciałaś i powoli muszę sobie przypominać co było jeszcze. Grzybów u nas też nie ma
bo taki deszcz jak był to spłynął po ściółce
Teraz wieje wiatr i to co mi napadało obsycha
Dobrej nocy
wyśpij się i jutro będzie lepiej

-
Marysiu,róże sadzone w tym roku przeszły same siebie,są takie krzaczory,że sama nie wierzę i nie było momentu ,żeby coś nie kwitło,a teraz to znowu z wielkim nasileniem zaczynają i pączków olbrzymia ilość ,cieszę się ,że z oczami lepiej,bo to najważniejsze,a u mnie susza dalej trwa,i doszły wiatry,może temperatura na razie mniejsza,ale to tylko na moment,nic dzisiaj nie zrobiłam w ogrodzie ,bo znowu wszystko inne było pilniejsze,ale zupa dyniowa zrobiona i była na obiadek,no i dużo zostało na jutro
,pozdrawiam 

-
Parę fotek z ogrodu,z dwóch dni w których mnie nie było, chociaż cięgle kwitną te same rośliny ,to mam nadzieję ,że się nie znudziło,zapraszam.

jeszcze zakwitają nowe lilie

kompociki z wiśni i własnych brzoskwinek

moja pierwsza perowskia zakwitła

mój maliniak to dwa szpalery o długości 10 m i szerokości 1,5 m ,malinki się właśnie zaczęły i ja zaczęłam z nich zaprawy ,soczki ,kompociki i konfitury,po lewej stronie zasłonięty siatką szpaler borówki amerykańskiej

zebrane malinki,pyszne ,słodziutkie i cieplutkie od słoneczka

i już zrobione kompociki

zaczynają zakwitać najpóźniejsze i najwyższe floksy

niestrudzona Gaura

Gladiator

Edge of Gold

Edge of Gold

cudna miniaturka o bardzo ciekawym kolorze

jeszcze zakwitają nowe lilie

kompociki z wiśni i własnych brzoskwinek

moja pierwsza perowskia zakwitła

mój maliniak to dwa szpalery o długości 10 m i szerokości 1,5 m ,malinki się właśnie zaczęły i ja zaczęłam z nich zaprawy ,soczki ,kompociki i konfitury,po lewej stronie zasłonięty siatką szpaler borówki amerykańskiej

zebrane malinki,pyszne ,słodziutkie i cieplutkie od słoneczka

i już zrobione kompociki

zaczynają zakwitać najpóźniejsze i najwyższe floksy

niestrudzona Gaura

Gladiator

Edge of Gold

Edge of Gold

cudna miniaturka o bardzo ciekawym kolorze

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marta maliny to też podlewasz? Liście mają zdrowe a i owoców sporo.
Ja też zbieram,ale w tym roku maliny dużo są mniejsze.
Dalie podziwiam.Podobają mi się,ale nie sadzę.
Jakie masz noce? Jak w dzień może już nie upalnie,ale ciepło to noce ja mam zimne. Deszczu nadal nie ma.
Spokojnej nocy i kolorowych snów.

Dalie podziwiam.Podobają mi się,ale nie sadzę.
Jakie masz noce? Jak w dzień może już nie upalnie,ale ciepło to noce ja mam zimne. Deszczu nadal nie ma.

Spokojnej nocy i kolorowych snów.

-
Ala,maliny też podlewam ,bo nie były by takie piękne ,są duże ,wręcz bardzo duże,czego może tak na zdjęciu nie widać i nie mają oznak choroby fizjologicznej z powodu suszy ani żadnej innej ,nawiozłam w zimie obornikiem a teraz podlewam to się odwdzięczyły,noce u nie zimne ,już wieczorem zaczyna robić sie zimno,w dzień jest dobrze ,dzisiaj wiało,ale zapowiadają wielkie upały ponad 30 stopni i zero deszczu,jutro mam podlewanie ,malin też,pozdrawiam 

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Martuniu dalie cudne i ta aleja z dzielżanami
ale najbardziej zazdroszczę ci malinek ,ja już nie wyrabiam z podlewaniem i moje malinki to obraz nędzy i rozpaczy 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22

Jakie masz zdrowe floksy